Få ett djup- och vattentäthetstest för din Apple Watch Ultra

Om du har en Apple Watch Ultra-modell och vill kontrollera att djupmätaren och tätningarna fungerar korrekt kan du få ett djup- och vattentäthetstest från Apple.

Du kanske vill skicka in din Apple Watch Ultra för ett djup- och vattentäthetstest om:

• Du vill kontrollera funktionen hos djupmätaren i din Apple Watch Ultra.

• Du kan ha orsakat osynliga skador på din Apple Watch Ultra, till exempel genom att krascha när du cyklar eller slå klockan i en sten under en vandring.

Du bör undvika att dyka med din Apple Watch Ultra om den har synliga sprickor på skärmen på framsidan eller i kristallglaset på baksidan. Sprickor i skärmen eller kristallglaset kan göra att vatten kan komma in och skada klockan, särskilt om den utsätts för högt vattentryck. Av samma anledning kan djup- och vattentäthetstestet inte utföras om din Apple Watch Ultra har synliga sprickor.

Vad händer under ett djup- och vattentäthetstest?

Djup- och vattentäthetstestet kontrollerar om klockans djupmätare och tätningar fungerar som de ska vid testtillfället.

Först utför vi en visuell inspektion för eventuella sprickor eller skador på utsidan av din Apple Watch Ultra. Om din klocka inte har några synliga skador kommer vi att testa systemets vattentäthet och djupmätare.

Om din Apple Watch Ultra behöver bytas ut

Om din Apple Watch Ultra har osynliga skador kan djup- och vattentäthetstestet göra klockan obrukbar och kan resultera i en bytesavgift om enheten inte täcks av den begränsade garantin eller av tillämpliga konsumentskyddslagar eller föreskrifter.

Begär ett djup- och vattentäthetstest

Om du har inspekterat din Apple Watch Ultra och den inte har några synliga sprickor eller skador kan du begära ett djup- och vattentäthetstest.* Du får din klocka (eller en ersättningsprodukt) i genomsnitt sju till tio arbetsdagar efter att du har skickat in den till oss.

Läs mer om service och reparationer för din Apple Watch.

* Djup- och vattentäthetstestet är tillgängligt i USA, Australien, Österrike, Belgien, Bulgarien, Fastlandskina, Kroatien, Cypern, Tjeckien, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Tyskland, Grekland, Ungern, Irland, Italien, Japan, Korea, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Polen, Portugal, Rumänien, Singapore, Slovakien, Slovenien, Spanien och Sverige.

VARNING! Apple Watch Ultra bör endast användas av utbildade dykare vid sportdykning ned till 40 meter. Appen Djup på Apple Watch Ultra är inte en dykdator och tillhandahåller inte information om dekompressionsstopp, gasanalys eller andra sportdykningsfunktioner. Apple Watch Ultra är kompatibel med appar från tredje part som kan fungera som en dykdator för sportdykning ned till 40 meter.

Undervattensaktiviteter är riskabla. Använd alltid en andra djupmätare och timer/klocka samt dekompressionstabeller. Följ alltid säkerhetsföreskrifter för dykning och dyk aldrig ensam. Kontrollera funktionaliteten regelbundet under ett dyk och gå upp på ett säkert sätt om det finns något uppenbart fel. Alla dykningar medför alltid risk för tryckfallssjuka. Sök omedelbart vård om du tror att du drabbats av tryckfallssjuka.

Ytterligare viktig information om säkerhet vid användning av Apple Watch Ultra vid undervattensaktiviteter finns i Mäta undervattenstemperatur, tidslängd och djup på Apple Watch Ultra i användarhandboken till Apple Watch Ultra.