Slå på eller av Siris åtkomst till dina data i appen Hälsa

Du kan ge Siri åtkomst till att läsa och skriva vissa data i appen Hälsa, till exempel blodtryck eller kroppstemperatur, på enheter och språk som stöds. Dina data i appen Hälsa lämnar inte enheten för att slutföra din Siri-begäran.

Så här aktiverar eller inaktiverar du Siris åtkomst till data i appen Hälsa

Du kan när som helst aktivera eller inaktivera Siris åtkomst till data från appen Hälsa.

1. Öppna appen Inställningar.

2. Rulla ned och tryck på Hälsa.

3. Tryck på Datatillgång och enheter.

I inställningarna för Hälsa på din iPhone kan du justera inställningar som Siris åtkomst till hälsodata.
  4. Tryck på Siri och aktivera eller inaktivera Åtkomst till hälsodata.

Tryck på Siri i inställningarna för Hälsa på din iPhone för att aktivera eller inaktivera Siris åtkomst till data i appen Hälsa.

Om du stänger av Siris åtkomst till dina data i appen Hälsa och du gör en begäran som kräver att Siri får åtkomst till de uppgifterna, uppmanar Siri dig att aktivera åtkomsten till data i appen Hälsa igen.

Om Siris tillgång till dina data i appen Hälsa och integritet

Siri och appen Hälsa är designade för att skydda din integritet. Du kan använda och dela informationen som du anger om dig själv i appen Hälsa. Du bestämmer vilken information som sparas i appen Hälsa samt vem som har tillgång till dina data.

• Dina data i appen hälsa krypteras på din enhet med en lösenkod.

• Dina data i appen Hälsa lämnar inte enheten för att slutföra din Siri-begäran.

• Om Siri inte känner igen din begäran som en begäran om att läsa eller skriva data i appen Hälsa, behandlar Siri begäran med standardbeteendet och all hälsoinformation som du tar med i begäran skickas till Apples servrar.

Läs mer om standardbeteendet för Siri och diktering

Du kan också gå med på att dela vissa data med Apple för att förbättra funktionerna för hälsa, aktivitet och träning. Dessa uppgifter omfattar inte personuppgifter och delas inte med Apple om du inte väljer Förbättra hälsa och aktivitet.

Läs om hur vissa data som du kan välja att dela med Apple samlas in och används

Tillgänglighet för Siri-förfrågningar relaterade till data i appen Hälsa

Du behöver följande för att komma åt och logga hälsodata i appen Hälsa med Siri:

• iPhone med iOS 17.2 eller senare, iPad-modeller som stöds* med iPadOS 17.2 eller senare eller Apple Watch Series 9 eller Apple Watch Ultra 2 med watchOS 10.2 eller senare

• Siri-språk inställt på engelska (USA) eller mandarin (Kina, fastlandet). Gå till Inställningar > Siri och sökning > Språk för att kontrollera ditt Siri-språk.

*Tillgängligt på iPad Pro 12,9 tum (tredje generationen och senare), iPad Pro 11 tum (första generationen och senare), iPad Air (tredje generationen och senare), iPad mini (femte generationen och senare) och iPad (åttonde generationen och senare).