Hjälp till att förbättra platsnoggrannheten för förstärkt verklighet i Kartor

För att hjälpa till att förbättra hastigheten och noggrannheten i funktionerna för förstärkt verklighet i Kartor kan du dela data med Apple om din omgivning när du använder dessa funktioner. Inga foton delas och Apple samlar endast in de data som vi behöver för att förbättra dessa upplevelser.

Så här kan du hjälpa till att förbättra platsnoggrannheten för förstärkt verklighet i Kartor

När du använder funktioner för förstärkt verklighet i Kartor, exempelvis när du vill visa mer verklighetstrogna vägbeskrivningar eller precisera din plats, höjer du din iPhone för att skanna din omgivning och identifiera objektpunkter på närliggande byggnader och andra fysiska strukturer.

• Inga foton skickas till Apple eller lagras på din enhet när du använder funktioner för förstärkt verklighet.

• Din iPhone-kamera identifierar ”objektpunkter” när den skannar. Dessa punkter representerar formen och utseendet på fasta strukturer runt omkring dig, till exempel byggnader, på ett sätt som inte är läsbart för en person. I stället använder Kartor maskininlärning på enheten för att jämföra objektpunkterna med referensdata i Apples Kartor som skickas till din enhet för att aktivera funktionerna för förstärkt verklighet i Kartor.

• Din iPhone-kamera filtrerar bort rörliga objekt som människor och fordon. Kartor behöver bara objektpunktsdata för fasta strukturer runt dig, så objektpunkterna kasseras om de ändrar position på ett sätt som inte matchar kamerans rörelse.

När Kartor jämför objektpunkterna med Apple Kartors referensdata kan appen fastställa din plats på en karta och du kan se detaljerade vägbeskrivningar i förhållande till den verkliga världen.

Eftersom funktionerna för att promenera i förstärkt verklighet och att precisera plats fungerar genom att matcha det som din iPhone-kamera identifierar i den verkliga världen med referensdata i Apples Kartor på din enhet, måste referensdata i Apples Kartor uppdateras fortlöpande för att ge snabba och precisa resultat.

När du samtycker till att dela objektpunkterna som din iPhone-kamera identifierar med Apple hjälper du till att uppdatera dessa referensdata för att förbättra hastigheten och noggrannheten hos dessa funktioner för förstärkt verklighet.

Läs mer om vägbeskrivningar för gång i Kartor

Läs om hur Kartor skyddar din integritet

När du samtycker till att förbättra platsnoggrannheten för förstärkt verklighet i Kartor

När du samtycker till att förbättra platsnoggrannheten för förstärkt verklighet skyddar Apple din information genom att endast samla in de data som vi behöver för att förbättra upplevelsen.

• Data krypteras under överföring och lagras i ett krypterat format när de vilar.

• Dessa data är inte kopplade till dig eller ditt Apple-ID.

• Du delar endast de objektpunkter som din iPhone identifierar när den skannar. Inga foton skickas till Apple under denna process.

Som en kompletterande åtgärd för att skydda din integritet ytterligare använder Apple maskininlärning på enheten för att lägga till ”brus” i objektpunktsdata. Detta brus skapar oregelbundna variationer i dessa data men Kartor kan alltjämt jämföra objektpunkterna med Apple Kartors referensdata. Dock förhindrar detta det osannolika scenariot att ett försök görs att använda objektpunkterna för att återskapa en bild där personer eller fordon kan identifieras.

• För att lägga till detta brus har Apple tränat ett neuralt nätverk i en kontradiktorisk miljö, där det har konkurrerat med ett annat neuralt nätverk som försöker skapa en bild utifrån objektpunktsdata.

• Det första nätverket lägger till så mycket brus som möjligt till objektpunktsdata, samtidigt som dessa data alltjämt kan jämföras med Apple Kartors referensdata. Det andra nätverket tar objektpunktsdata med det tillförda bruset och försöker återskapa en bild.

• Genom att växla mellan optimering av dessa två nätverk kan Apple samla in objektpunktsdata som fortfarande kan användas för att uppdatera Apple Kartors referensdata, samtidigt som man vidtar åtgärder för att förhindra att en identifierbar bild kan återskapas utifrån dessa data.

Endast en extremt avancerad angripare med åtkomst till Apples krypteringssystem skulle kunna försöka återskapa en bild utifrån objektspunkterna. Eftersom objektpunktsdata som du delar är krypterade när de lämnar din enhet och endast Apple har åtkomst till datainsamlingarna, är en sådan attack samt att en bild återskapas extremt osannolikt. Det extra bruset förhindrar vidare alla försök att använda objektpunktsdata för att återskapa en bild där personer eller fordon kan identifieras.

Ändra dina inställningar för Analys och förbättringar

Du kan när som helst börja eller sluta dela dina data för att förbättra platsnoggrannheten för förstärkt verklighet.

1. Öppna appen Inställningar.

2. Tryck på Integritet och säkerhet och sedan på Analys och förbättringar.

3. Aktivera eller inaktivera alternativet Förbättra AR-platsprecision.

I inställningarna för integritet och säkerhet kan du välja att dela data med Apple för att förbättra funktioner som platsnoggrannheten för förstärkt verklighet.

Funktionen att förbättra platsnoggrannhet i förstärkt verklighet är inte tillgänglig i alla områden. Om du reser till ett område där den här funktionen inte är tillgänglig och använder en funktion för förstärkt verklighet i Kartor kommer data inte att delas med Apple oavsett om du har valt att dela data med Apple.