Identifiera autentiska och certifierade Apple Watch-laddare

Apple rekommenderar att du endast laddar din Apple Watch med laddare som är tillverkade av Apple eller laddare som har slutfört Apples MFi-certifiering och använder märket Made for Apple Watch. Om du använder en förfalskad laddare eller en laddare som inte är certifierad kan du uppleva långsam laddning, upprepade ljudsignaler och minskad batterilivslängd. Läs om hur du identifierar laddare tillverkade av Apple och MFi-certifierade laddare.

Identifiera laddare som är tillverkade av Apple

Autentiska laddningskontakter som är tillverkade av Apple är vita. Vissa Apple Watch-laddare har text och bestämmelsemärkningar på laddningskabeln:

Apple Watch-laddningskabel med bestämmelsemärkning

Följande är exempel på laddare som är tillverkade av Apple:

Magnetisk snabbladdningskabel med usb-C till Apple Watch

Magnetisk snabbladdningskabel med usb-C till Apple Watch (1 m)

Magnetisk laddningskabel till Apple Watch

Magnetisk laddningskabel till Apple Watch (1 m)

Laddare som inte är tillverkade av Apple kan ha olika färger, text eller andra mönster på ytan på laddningskontakten.

Om laddaren till klockan är tillverkad av Apple finns ett av följande modellnummer på kabeln:

• A1570

• A1598

• A1647

• A1714

• A1768

• A1923

• A2055

• A2056

• A2086

• A2255

• A2256

• A2257

• A2458

• A2515

• A2652

• A2879

Du kan också kontrollera tillverkaren av laddaren med din Mac:

1. Anslut din Apple Watch-laddningskabel till din Mac.

2. På din Mac: Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Allmänt i sidofältet.

3. Klicka på Om till höger.

4. Klicka på Systemrapport.

5. Klicka på usb.

6. Välj din laddaren till din klocka för att visa detaljer.

7. Leta reda på tillverkaren. Watch-laddare tillverkade av Apple anger Apple Inc. som tillverkare.

Systemrapport i en MacBook Pro som visar tillverkarens detaljer om Magnetisk laddningskabel till Apple Watch

Identifiera MFi-certifierade laddare

Om du vill identifiera laddare från tredje part som har slutfört MFi-certifiering ska du titta noga på laddarens förpackning och på själva laddaren. Auktoriserade Apple Watch-laddare har märket Made for Apple Watch på förpackningen:

Made for Apple Watch MFi-logotyp Made for iPhone, iPad, iPod och Apple Watch MFi-logotyp Made for Apple Watch och MagSafe MFi-logotyp Made for Apple Watch, iPhone och MagSafe MFi-logotyp

Kontrollera om laddaren är MFi-certifierad

Om du vill kontrollera om din laddare är certifierad kan du söka i den offentliga databasen med auktoriserade MFi-tillbehör.