iPod touch 16GB (5:e generationen, mitten av 2013) - Teknisk information

Mått och vikt

specs_size_16gb-sv
  • Höjd: 123,4 mm

• Bredd: 58,6 mm

• Djup: 6,1 mm

• Vikt: 86 g1

Kapacitet2

• 16GB

Trådlöst nätverk3

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n på 2,4 GHz och 5 GHz)

• Bluetooth 4.0

• Kartor: platsbaserad tjänst4

Bildskärm

• 4-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm i widescreen med IPS-teknik

• Retina-skärm

• 1136 x 640 pixlars upplösning med 326 pixlar per tum

• Kontrast (normalt): 800:1

• Maximal ljusstyrka (normalt): 500 cd/m2

• Fingeravtryckstålig och fettavvisande ytbehandling

Kamera, bilder och video

• FaceTime-HD-kamera med 1,2 megapixels bilder och HD-video (720p) upp till 30 bilder/s

• Ansiktsigenkänning

• Tryck för att kontrollera exponeringen för video och bilder

• Geotaggning av bilder och video via Wi-Fi

In- och utgångar

• Lightning-kontakt

• 3,5 mm stereouttag för hörlurar

• Inbyggd högtalare

• Mikrofon

Externa knappar och anslutningar

• Externa knappar och reglage

specs_connectors_buttons_16gb-sv
  • Anslutningar och in-/utmatning

specs_connectors_io_16gb-sv

Ström och batteri5

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Musikuppspelning: Upp till 40 timmar vid full uppladdning

• Videouppspelning: Upp till 8 timmar vid full uppladdning

• Laddningstider: Snabb laddning på cirka 2 timmar (80 % kapacitet), full laddning på cirka 4 timmar

Ljuduppspelning

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Ljudformat som stöds: AAC (8 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

TV och video

• Skärmdubblering och videoutsignal via AirPlay till Apple TV (andra och tredje generationen)

• Skärmdubblering och videoutsignal: upp till 1080p med Lightning-till-digital-AV-adapter och Lightning-till-VGA-adapter (adaptrar säljs separat)

• H.264-video upp till 1080p, 30 bilder/s, Main Profile nivå 4.1 med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

• MPEG-4-video i upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 pixlar, 30 bilder/s, Simple Profile med AAC-LC-ljud i upp till 160 Kbit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

• Motion JPEG (M-JPEG) upp till 35 Mbit/s, 1280 x 720 pixlar, 30 bilder/s, ljud i ulaw, PCM-stereoljud i filformatet .avi

Hörlurar

• Apple EarPods6

specs_headphones

Sensorer

• Gyro med tre axlar

• Accelerometer

Systemkrav

• Apple-ID (krävs för vissa funktioner)

• Internetanslutning

• Synkning med iTunes på en Mac eller PC kräver:

• Mac: OS X 10.6.8 eller senare

• PC: Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller senare

• iTunes 10.7 eller senare7 (kan hämtas kostnadsfritt från www.apple.com/se/itunes/download)

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: Testad för upp till 3 000 m

Språk

Språkstöd

Engelska (USA), engelska (Storbritannien), förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, spanska, arabiska, katalanska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, finska, grekiska, hebreiska, ungerska, indonesiska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, svenska, thailändska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

Tangentbordsstöd

Engelska (USA), engelska (Australien), engelska (Kanada), engelska (Storbritannien), kinesiska - förenklad (handskrift, pinyin, streck), kinesiska - traditionell (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, streck), franska, franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska (Tyskland), tyska (Schweiz), italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, bulgariska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, emoji, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, isländska, indonesiska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, norska, polska, portugisiska (Portugal), portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, serbiska (kyrilliska/latin), slovakiska, svenska, thailändska, tibetanska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

Ordboksstöd

Engelska (USA), engelska (Australien), engelska (Kanada), engelska (Storbritannien), kinesiska - förenklad (handskrift, pinyin, streck), kinesiska - traditionell (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, streck), franska, franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska (Tyskland), tyska (Schweiz), italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, bulgariska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, isländska, indonesiska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, norska, polska, portugisiska (Portugal), portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, serbiska (kyrilliska/latin), slovakiska, svenska, thailändska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

Siri-språk

Engelska (USA, Storbritannien, Kanada, Australien), spanska (USA, Mexiko, Spanien), franska (Frankrike, Kanada, Schweiz), tyska (Tyskland, Schweiz), italienska (Italien, Schweiz), japanska, koreanska, mandarin (Kina – fastlandet, Taiwan), kantonesiska (Hongkong)

Detta ingår

• iPod touch

• Apple EarPods

• Lightning-till-USB-kabel

• Snabbstartsguide

Tillbehör

Lightning-till-30-stifts-adapter

Anslut dina befintliga tillbehör till iPod touch med hjälp av den här adaptern.

Apples World Travel Adapter Kit

Du kan ansluta din Apple-strömadapter till de flesta elektriska uttag runt om i världen.

Andra tillbehör

• Lightning-till-30-stiftsadapter (0,2 m)

• Lightning-till-USB-kabel

• AppleCare Protection Plan

• Apple USB-strömadapter

• Apple EarPods med fjärrkontroll och mikrofon

Visa fler tillbehör i Apple Online Store

iPod touch och miljön

Apple väger in produkternas hela livscykel vid beräkning av företagets miljöpåverkan. Läs mer

iPod touch är ett exempel på Apples fortlöpande engagemang inom miljöområdet. För att minska miljöpåverkan har den utformats med följande:

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri

• Återvinningsbart hölje av aluminium

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Apples miljörapporter för produkter beskriver produkternas miljöegenskaper.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din iPod touch.

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Formaterad kapacitet är lägre.

3. Internetanslutning krävs (bredband rekommenderas, avgifter kan tillkomma).

4. För iPod touch med Kartor ger appen Kartor din uppskattade position med hjälp av information som baseras på ditt avstånd till kända Wi-Fi-nätverk (när de är aktiva och tillgängliga). Ju mer detaljerad den tillgängliga informationen är, desto mer exakt blir din position på kartan. Funktionen är inte tillgänglig i alla områden. Kända Wi-Fi-nätverk finns huvudsakligen i stadsområden. För att kunna ange din position samlas data in på ett sätt som inte identifierar vem du är. Om du inte vill att sådana data ska samlas in aktiverar du inte funktionen. Övriga funktioner i iPod touch påverkas inte av att du inte aktiverar den här funktionen.

5. Testerna utfördes av Apple i augusti 2012 och april 2013 på iPod touch-enheter med hårdvara och mjukvara som ännu inte var i produktion. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår som importerats från CD-skivor med iTunes (128 Kbit/s AAC) samt låtar köpta från iTunes Store (256 Kbit/s AAC). Videor köptes från iTunes Store. iPod-enheterna var anslutna till ett Wi-Fi-nätverk och alla övriga inställningar var de förvalda. Batteritester utförs med specifika iPod-enheter och de faktiska resultaten kan variera. Uppladdningsbara batterier kan bara laddas upp ett begränsat antal gånger och måste eventuellt bytas ut till slut (se www.apple.com/se/support/ipod/service/battery). Batteriets livslängd och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.

6. Fjärrkontroll och mikrofon ingår inte.

7. iPod och iTunes får endast användas för laglig kopiering eller kopiering som har godkänts av upphovsrättsinnehavaren. Stjäl inte musik.

Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder eller områden. Klicka här om du vill se hela listan.