Dölja integritetsindikatorer på externa bildskärmar i macOS

I macOS Sonoma 14.4 eller senare kan du välja att dölja integritetsindikatorerna på en extern bildskärm medan du visar en app i helskärm. Integritetsindikatorerna visas fortfarande på den första bildskärmen på din Mac.

Stänga av integritetsindikatorer för externa bildskärmar på din Mac

Kräver macOS Sonoma 14.4 eller senare

Om du vill dölja integritetsindikatorer (orangea och gröna prickar som visas bredvid Kontrollcenter i menyraden för att visa att din mikrofon eller kamera används) på en extern bildskärm medan du visar en app i helskärm kör du först ett kommando för systemåsidosättning i Terminal. Stäng sedan av integritetsindikatorer för externa bildskärmar i Systeminställningar.

1. Starta från macOS Återställning:

1. Använda macOS Återställning på en Mac med Apple-chip

2. Använda macOS Återställning på en Intel-baserad Mac

2. Välj Terminal under menyn Verktyg.

3. Ange detta kommando: system-override suppress-sw-camera-indication-on-external-displays=on

4. Avsluta Terminal.

5. Välj Starta om från Apple-menyn.

6. När din Mac har startat om väljer du Apple-menyn  > Systeminställningar och klickar sedan på Integritet och säkerhet i sidofältet.

7. Klicka på Mikrofon (eller Kamera).

8. Stäng av integritetsindikatorer för åtkomst till mikrofonen (eller kameran).