Om watchOS 5-uppdateringar

Med watchOS 5 får du nya möjligheter att bli mer aktiv, hålla kontakt och hålla koll på din hälsa med Apple Watch inklusive aktivitetstävlingar, automatisk detektering av träning, träningsformerna yoga och vandring, podcaster, walkie-talkie, nya urtavlor, en uppdaterad Siri-urtavla och förbättringar av notiser och appen Puls.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.3.9

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.3.8

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.3.7

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.3.6

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.3.5

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar, inklusive en fix för ett problem som förhindrade att notiser om oregelbundna hjärtslag fungerade som förväntat för Apple Watch-användare på Island.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller regioner. Mer information finns på https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.3.4

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.3.3

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.3.2

watchOS 5.3.2 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.3.1

watchOS 5.3.1 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.3

Den här uppdateringen innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar och rekommenderas för alla användare:

• Tillhandahåller viktiga säkerhetsuppdateringar, inklusive en fix för appen Walkie-talkie.

• EKG-appen på Apple Watch Series 4 är nu tillgänglig i Kanada och Singapore.

• Varningar om oregelbunden hjärtrytm är nu tillgängliga i Kanada och Singapore.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller alla områden. Mer information finns på https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.2.1

Den här uppdateringen innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar:

• EKG-appen på Apple Watch Series 4 är nu tillgänglig i Island, Kroatien, Polen, Slovakien och Tjeckien.

• Varningar om oregelbundna hjärtslag är nu tillgängliga i Island, Kroatien, Polen, Slovakien och Tjeckien.

• Åtgärdar ett fel där siffrorna på urtavlan Utforskare inte visades för vissa användare.

• Inaktiverar tillbehör med osäkra Bluetooth-anslutningar.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga för vissa länder eller områden. Mer information hittar du på https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.2

Den här uppdateringen innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar:

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.1.3

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.1.2

Den här uppdateringen innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar:

• Ny EKG-app på Apple Watch Series 4 (endast i USA och amerikanska territorier).

• Gör det möjligt att ta ett EKG liknande ett EKG med en avledning.

• Mätningen kan indikera om din hjärtrytm visar tecken på förmaksflimmer, som är en allvarlig form av oregelbunden hjärtrytm, eller om du har sinusrytm, som innebär att ditt hjärta slår normalt.

• EKG-vågformen, klassificeringen och alla registrerade symptom sparas i ett PDF-dokument i appen Hälsa på iPhone så att du kan dela det med din läkare.

• Du kan nu få ett meddelande om en oregelbunden hjärtrytm som kan vara förmaksflimmer identifieras (endast i USA och amerikanska territorier).

• Få direkt tillgång till biobiljetter, kuponger och kundkort som stöds i Wallet när du håller klockan mot en kontaktlös läsare.

• Få meddelanden och animerade gratulationer när du uppnår den högsta dagliga poängsumman i en Aktivitet-tävling.

• Nya komplikationer på urtavlan Infograf för Mail, Kartor, Meddelanden, Hitta vänner, Hem, News, Telefon och Fjärrkontroll.

• Ange tillgänglighet för Walkie-talkie via Kontrollcenter.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller alla områden. Mer information finns på https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar hittar du på följande webbplats: https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5.1.1

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar:

• Apple Watch Series 4 kontaktar automatiskt räddningstjänsten om du inte har rört dig under en minut efter det att Apple Watch har detekterat att du verkar ha ramlat omkull. Klockan spelar nu även upp ett meddelande som informerar den som svarar om att Apple Watch har detekterat att någon har ramlat, tillsammans med dina platskoordinater där detta är möjligt.

• Korrigerar ett problem som kunde leda till att installationen av appen Walkie-talkie inte slutfördes för vissa användare.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att vissa användare inte kunde skicka eller ta emot inbjudningar i Walkie-talkie.

• Åtgärdar ett problem där en del aktivitetsutmärkelser inte visades under fliken Aktivitet för vissa användare.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller alla områden. Mer information finns på https://www.apple.com/watchos/feature-availability/.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar hittar du på följande webbplats: https://support.apple.com/sv-se/HT201222.

watchOS 5.0.1

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar, inklusive följande:

• Korrigerar ett problem som ledde till att ett fåtal användare kunde se en ökning i antalet träningsminuter.

• Åtgärdar ett problem som ledde till att Stå inte registrerades för vissa användare på eftermiddagen.

• Korrigerar ett problem som kunde leda till att det inte gick att ladda Apple Watch.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 5

Aktivitet

• Utmana dina vänner, om de delar sina aktiviteter, på en personlig tävling under sju dagar.

• Få poäng genom att fylla i aktivitetsringarna. Du får en poäng för varje procent som du lägger till ringarna varje dag.

• Visa aktiva tävlingar på delningsfliken i appen Aktivitet.

• Få intelligenta och personanpassade notiser under tävlingarna.

• Få priser i slutet av tävlingen och visa dem i den omdesignade fliken Priser i appen Aktivitet på iPhone.

Träning

• Automatisk träningsdetektering skickar notiser om att starta appen Träning för många träningspass. Om du redan har startat träningen tillgodoräknas det du redan har gjort. Du får dessutom påminnelser om att avsluta träningspasset.

• Yoga och vandring är nya träningsformer med exakt spårning av relevanta mätningar.

• Ställ in en måltakt under löpträningar utomhus och få meddelanden om du ligger över eller under måltakten.

• Spåra kadens, eller steg per minut, medan du springer och visa snittkadens i sammanfattningar för löpträningar.

• Mätning av glidande snittakt för löpträningar mäter hela tiden takten för den kilometer (eller mile) som just har avverkats.

Apple Podcasts

• Synkronisera program som du prenumererar på i Apple Podcasts till Apple Watch och spela upp dem lokalt med Bluetooth-hörlurar.

• Nya avsnitt uppdateras automatiskt allt eftersom de läggs till i program som du prenumererar på.

• Strömma tillgängliga avsnitt och program på Apple Podcasts med Siri när du är ansluten till ett Wi-Fi- eller mobilnätverk.

• Ny Podcast-komplikation för urtavlor.

Walkie-talkie

• Bjud in vänner som har en Apple Watch till att kommunicera med Walkie-talkie.

• Tryck för att tala och släpp för att lyssna.

• Har stöd för tvåvägskommunikation mellan Apple Watch-användare.

• Särskilda ljud och haptik särskiljer Walkie-talkie från andra notiser på Apple Watch.

• Ställ in din tillgänglighet för Walkie-talkie

• Walkie-talkie fungerar via Wi-Fi eller mobilnätverk på Apple Watch eller med en parkopplad iPhone.

Urtavlor

• Urtavlan Andas har tre animationsstilar att välja mellan: Klassisk, Lugn och Fokus.

• Tre nya rörliga urtavlor – Eld och vatten, Ånga och Flytande metall – som animeras när du lyfter handleden eller trycker på skärmen.

• Visa särskilt utvalda händelser från ditt bildbibliotek med hjälp av alternativet Minnen på urtavlan Bilder.

• Nya komplikationer för Podcaster och Walkie-talkie.

Siri

• Med en uppdaterad Siri-urtavla visas proaktiva genvägar som förutsäger vad du vill göra baserat på rutiner och indata som platsinformation och tidpunkt.

• Integration med Kartor på Siri-urtavlan visar en exakt färdbeskrivning och beräknad ankomsttid för din nästa kalenderhändelse.

• Pulsmätningar visas på Siri-urtavlan i form av vilopuls, genomsnitt vid gång och återhämtningstid.

• Direkta sportresultat och kommande matcher för dina favoritlag visas på Siri-urtavlan.

• Stöd för genvägar till tredjepartsappar på Siri-urtavlan.

• Åtkomst till Siri med Håll upp för att tala, där du kan be Siri om något genom att lyfta handleden till munnen och säga det du önskar till klockan.

• Stöd för anpassade röstkommandon för Siri-genvägar som skapas och hanteras på iPhone.

Notiser

• Notiser från samma app grupperas automatiskt tillsammans så att du kan hantera dina notiser.

• Möjlighet att ändra notisinställningar för en app genom att svepa åt vänster på en appnotis i Notiscenter.

• Den nya inställningen Leverera tyst skickar ljudlöst notiser direkt till Notiscenter utan att störa dig.

• Stäng av Stör ej vid en angiven tid, plats eller kalenderhändelse.

Puls

• Möjlighet att få en varning om din puls kommer under ett visst tröskelvärde samtidigt som det verkar som om du har varit inaktiv under en 10-minutersperiod.

• Pulsmätningarna, inklusive vilopuls, genomsnitt vid gång och återhämtningstid, visas på Siri-urtavlan.

Andra funktioner och förbättringar

• Visa webbplatsinnehåll som är optimerat för Apple Watch när du får länkar i Mail eller Meddelanden.

• Lägg till städer i appen Väder på Apple Watch.

• Se nya mått som UV-index, vindhastighet och luftkvalitetsindex i områden där det stöds i appen Väder.

• Lägg till nya aktier att övervaka i appen Aktier på Apple Watch.

• Anpassa symbolerna i Kontrollcenter.

• Välj Wi-Fi-nätverk i appen Inställningar och ange ett lösenord om du uppmanas till det.

• Svara på FaceTime-videosamtal som ljud på Apple Watch.

• Möjlighet att installera programuppdateringar automatiskt över natten.

• Lägg till städer i appen Världsklocka på Apple Watch.

• Bläddra och välj emojier i omdesignade kategorier i Mail och Meddelanden.

• Lägger till stöd för systemspråk på hindi.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller områden. Mer information hittar du på https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222