Om watchOS 7-uppdateringar

Med watchOS 7 blir Apple Watch kraftfullare och personligare än någonsin. Här finns nya sätt att upptäcka och dela urtavlor, sömnspårning, automatisk upptäckt av handtvättning och nya träningstyper. Håll kontakten med nära och kära genom att parkoppla en familjemedlems Apple Watch till din iPhone med Familjeinställning. watchOS 7 innehåller även Memoji-appen, färdbeskrivningar för cykel i Kartor och språköversättning med Siri.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.6.2

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.6.1

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.6

watchOS 7.6 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar, bland annat:

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.5

watchOS 7.5 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar:

• Tillgång till prenumerationsinnehåll i appen Podcaster.

• Stöd för EKG-appen i Apple Watch Series 4 eller senare i Malaysia och Peru.

• Stöd för notiser om oregelbunden hjärtrytm i Malaysia och Peru.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.4.1

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.4

watchOS 7.4 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar, bland annat:

• Möjlighet att låsa upp iPhone X och senare med Apple Watch när du försöker använda Face ID medan du bär ett munskydd.

• Alternativ för att klassificera Bluetooth-enhetstyp i Inställningar för rätt identifiering av hörlurar för ljudnotiser.

• Möjlighet att strömma ljud- och videoinnehåll från träningar i Apple Fitness+ till AirPlay 2-kompatibla TV-apparater och enheter.

• Stöd för EKG-appen i Apple Watch Series 4 eller senare i Australien och Vietnam.

• Stöd för notiser om oregelbunden hjärtrytm i Australien och Vietnam.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.3.3

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.3.2

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.3.1

watchOS 7.3.1 åtgärdar ett problem som förhindrade att en del Apple Watch Series 5- och Apple Watch SE-enheter laddades efter att de försatts i strömsparläge.

Mer information finns på https://support.apple.com/sv-se/HT212180

watchOS 7.3

watchOS 7.3 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar, bland annat:

• Urtavlan Enhet som uppmärksammar svart historia och är inspirerad av färgerna i den panafrikanska flaggan. Urtavlan förändras när du rör dig under dagen och skapar din egen unika urtavla.

• Dags att gå för prenumeranter på Apple Fitness+. En ljudupplevelse i appen Träning med gäster som delar med sig av inspirerande berättelser medan du går.

• Appen EKG i Apple Watch Series 4 eller senare i Filippinerna, Japan, Mayotte och Thailand.

• Stöd för notiser om oregelbunden hjärtrytm i länder och regioner som omfattar Filippinerna, Japan, Mayotte, Taiwan och Thailand.

• Löser ett problem som kunde leda till att Kontrollcenter och Notiscenter slutade svara när zoomning var aktiverad.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.2

watchOS 7.2 innehåller nya funktioner och förbättringar, bland annat den personligt anpassade fitnessupplevelsen Apple Fitness+ som drivs av Apple Watch. Ytterligare funktioner omfattar notiser om låg kondition och stöd för punktskriftsdisplayer. Den här uppdateringen innehåller även prestanda­förbättringar.

Apple Fitness+

• En ny fitnessupplevelse som drivs av Apple Watch med studioliknande träningspass som finns på iPhone, iPad och Apple TV.

• Videoträningar läggs till varje vecka i tio populära träningstyper: högintensiv intervallträning, cykling inomhus, yoga, core, styrka, dans, rodd, löpbandsgång, löpbandslöpning och nedvarvning med mindfulness.

• Du kan prenumerera på Fitness+ i Australien, Kanada, Nya Zeeland, Storbritannien och USA samt på Irland.

Den här uppdateringen innehåller även följande funktioner och förbättringar:

• Alternativ att bli meddelad när konditionsnivån är låg.

• Möjlighet att granska din konditionsnivå baserat på ålder och kön i appen Hälsa på iPhone.

• Nu fungerar klassificering av förmaksflimmer vid en puls över 100 slag per minut i appen EKG i de flesta regioner där appen är tillgänglig.

• Stöd för EKG-appen på Apple Watch Series 4 eller senare i Taiwan.

• Stöd för punktskriftsdisplayer med VoiceOver.

• Stöd för familjeinställning i Bahrain, Kanada, Norge och Spanien (mobilmodeller av Apple Watch Series 4 eller senare och Apple Watch SE).

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.1

watchOS 7.1 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar.

• Du kan få notiser när ljudvolymen i hörlurar kan påverka hörseln.

• Stöd för EKG-appen i Apple Watch Series 4 i Sydkorea och Ryssland.

• Stöd för notiser om oregelbunden hjärtrytm i Sydkorea och Ryssland.

• Löser ett problem som förhindrade att en del användare låste upp datorn med Apple Watch.

• Åtgärdar ett problem med skärmen som kunde vara mörk vid handledshöjning för en del användare med Apple Watch Series 6.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.0.3

watchOS 7.0.3 innehåller förbättringar och buggfixar för bland annat ett problem som ledde till att Apple Watch Series 3 oväntat kunde startas om för en del användare.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.0.2

watchOS 7.0.2 innehåller förbättringar och buggfixar som bland annat:

• Löser ett problem som kunde leda till att batteriet töms snabbare.

• Åtgärdar ett problem som förhindrade en del användare från att använda EKG-appen i regioner där appen stöds.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Information om säkerhetsinnehållet i programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7.0.1

watchOS 7.0.1 innehåller förbättringar och buggfixar, bland annat:

• Åtgärdar ett problem som ledde till att vissa kontokort i Wallet avaktiverades för en del användare.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 7

Med watchOS 7 blir Apple Watch kraftfullare och personligare än någonsin. Här finns nya sätt att upptäcka och dela urtavlor, sömnspårning, automatisk upptäckt av handtvättning och nya träningstyper. Håll kontakten med nära och kära genom att parkoppla en familjemedlems Apple Watch till din iPhone med Familjeinställning. watchOS 7 innehåller även Memoji-appen, färdbeskrivningar för cykel i Kartor och språköversättning med Siri.

Urtavlor

• Med den nya urtavlan Ränder kan du skapa en urtavla som speglar din stil genom att välja antalet ränder, välja färger och ändra rändernas vinkel (Series 4 och senare).

• Den nya urtavlan Typograf har arabiska, östarabiska, devanagariska eller romerska siffror i klassiska, moderna och rundade stilar (Series 4 och senare).

• Nya urtavlan Artist har skapats i samarbete med Geoff McFetridge. Den animeras och morfas till en ny skapelse med tiden eller när du trycker på skärmen.

• Den nya urtavlan Memoji innehåller alla Memoji-figurer som du har skapat och alla Memoji-figurer (Series 4 och senare).

• Den nya urtavlan GMT håller koll på en andra tidszon med en inre 12-timmars ring som visar lokal tid och en yttre 24-timmars ring (Series 4 och senare).

• Den nya urtavlan Kronograf Pro registrerar tid med skalor på 60, 30, 6 och 3 sekunder, eller mäter hastighet baserad på restid längs en fast distans med den nya tachymetern (Series 4 och senare).

• Den nya urtavlan Räkna upp gör det enkelt att hålla koll på förfluten tid genom att trycka på kransen (Series 4 och senare).

• Dela urtavlor med Meddelanden och Mail eller posta en länk på webben.

• Upptäck och hämta handplockade urtavlor från dina favoritappar i App Store eller från webbplatser och sociala medier.

• Stöd för informationsrika komplikationer på urtavlan Extrastor.

• Anpassa urtavlan Bilder med nya färgfilter.

• Nya komplikationer för världsklocka, månfas, höjdmätare, kamerafjärrkontroll och sömn.

Sömn

• Den nya appen Sömn hjälper dig att uppfylla ditt sömnmål genom att hålla koll på hur många timmar du sover, anpassade sömnscheman och en vy med sömntrender över tid.

• Data från accelerometern används till att fastställa när du är vaken och när du sover.

• Sovläget minimerar störningar genom att slå på Stör ej samt stänga av Håll upp för att väcka och skärmen.

• Vakna med alarmljud och haptik på klockan.

• Du kan välja att få påminnelser om att ladda klockan inför den schemalagda läggtiden och påminnelser när klockan är fulladdad.

Handtvätt

• Automatisk upptäckt av handtvätt med hjälp av rörelsesensorer och mikrofon.

• En nedräkning på 20 sekunder startar så fort handtvätt upptäcks.

• Du blir uppmuntrad att fortsätta tvätta hela de rekommenderade 20 sekunderna när klockan märker att du har slutat tidigare.

• Möjlighet att bli påmind om att tvätta händerna när du kommer hem.

• Kontrollera hur många gånger du har tvättat händerna, och hur länge, i appen Hälsa på iPhone.

• Finns på Apple Watch Series 4 och senare.

Familjeinställning

• Använd din iPhone till att parkoppla och hantera en klocka åt en familjemedlem som har sitt eget telefonnummer och Apple-ID.

• Stöd för Skärmtid och Skärmfri tid för hantering av kontakter, inställning av kommunikationsbegränsningar och schemaläggning av skärmfri tid.

• Läget Skoltid slår på Stör ej, begränsar interaktioner och ersätter urtavlan med en distinkt gul klocka.

• Ställ in ett anpassat schema för Skoltid och visa när klockan avaktiverar läget.

• Användare som är 13 år och yngre kan hålla koll på rörelseminuter istället för aktiva kalorier och hålla koll på gång-, löp- och cykelträningar med mer noggranna mätningar.

• Ställ in engångs-, upprepande eller tidsbaserade notiser åt familjemedlemmar.

• Skicka pengar till familjemedlemmar och granska transaktioner för användare som är yngre än 18 år med Apple Cash-familj (endast USA).

• Familjemedlemmar kan dela sina aktivitets- och hälsodata och blir meddelade när du skapar automatiska platsnotiser.

• Kräver familjedelning och kan användas med upp till fem familjemedlemmar.

• Finns på Apple Watch Series 4 och senare med mobilanslutning.

Memoji

• Den nya appen Memoji gör det enkelt att skapa nya Memoji-figurer eller anpassa befintliga.

• Nya frisyrer, fler åldersalternativ och tre nya Memoji-märken.

• Använd dina Memoji-skapelser i Memoji-urtavlan.

• Skicka Memoji-märken i Meddelanden.

Kartor

• Stegvisa färdbeskrivningar med större typsnittt som är enklare att läsa.

• Med färdbeskrivningar för cykel får du rutter längs cykelbanor, cykelfält och cykelvänliga vägar. Hänsyn tas också till höjdskillnader och hur hårt trafikerad en gata är.

• Sök efter och lägg till platser som är optimerade för cyklister i rutter, exempelvis en cykelbutik.

• Stöd för cykelfärdbeskrivningar i New York City, Los Angeles, San Francisco Bay Area, Shanghai och Peking.

Siri

• Diktering på enheten för snabbare och tillförlitligare hantering av förfrågningar och större skydd av integriteten (Series 4 och senare, endast amerikansk engelska).

• Översätt fraser direkt på handleden med stöd för fler än 50 språkpar.

• Ger stöd för Läs upp meddelanden.

Andra funktioner och förbättringar:

• Ändra mål för träningsminuter eller stå- och rulltimmar i appen Aktivitet.

• Nya anpassade algoritmer i appen Träning för dans, funktionell styrketräning, coreträning och nedvarvningar för noggrann registrering av relevanta mätningar.

• Appen Fitness har fått en ny utformning och ett nytt namn på iPhone med smidiga sammanfattnings- och delningsflikar.

• Hantera hälso- och säkerhetsfunktioner på Apple Watch i appen Hälsa på iPhone med nya Checklista för hälsa.

• Rörlighet är en ny kategori mätningar som görs av Apple Watch och finns i appen Hälsa. Här finns VO2-max vid låg nivå, hastighet vid gång uppför trappa, hastighet vid gång nedför trappa och uppskattning för en sex minuter lång promenad.

• Appen EKG på Apple Watch Series 4 eller senare finns nu i Colombia, Israel, Kuwait, Oman, Qatar och Förenade Arabemiraten.

• Notiser om oregelbundna hjärtslag finns nu i Colombia, Israel, Kuwait, Oman, Qatar och Förenade Arabemiraten.

• Stöd för ytterligare interaktioner på Apple Watch Series 5 utan att behöva väcka skärmen, inklusive tillgång till Kontrollcenter och Notiscenter, möjlighet att byta urtavlor med mera.

• Skapa grupptrådar i Meddelanden

• Inbäddade svar gör det möjligt att svara på ett särskilt meddelande och se alla relaterade meddelanden i sin egen vy.

• Kom åt och kör genvägar som du har skapat tidigare med den nya appen Genvägar.

• Lägg till genvägar på urtavlan som en komplikation.

• Dela dina ljudböcker med familjedelning.

• Sök är nu tillgänglig i appen Musik.

• Appen Wallet i ny version

• Stöd för digitala bilnycklar i Wallet (Series 5).

• Visa hämtade medier i appen Musik, Ljudböcker och Podcaster.

• Aktuell plats är tillgänglig i apparna Världsklocka och Väder.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller alla områden. Mer information finns på https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Du hittar mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222