Om watchOS 8-uppdateringar

watchOS 8 ger dig nya sätt att hålla koll på hälsan och vara aktiv och medveten. Appen Bilder har fått en ny utformning som hjälper dig att återupptäcka dina käraste minnen. Den nya appen Mindfulness och de nya träningstyperna tai chi och pilates bidrar till ett medvetet och sunt liv. Uppdateringar av Wallet och Hem gör det enkelt och bekvämt att få tillgång hemmet, bilen och till och med dina favoritplatser.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.8.1

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsfixar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.7.1

watchOS 8.7.1 åtgärdar ett problem som kunde leda till att Apple Watch Series 3 oväntat startades om för en del användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.7

Den här uppdateringen innehåller förbättringar, buggfixar och viktiga säkerhetsuppdateringar.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.6

watchOS 8.6 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar som omfattar:

• Stöd för EKG-appen på Apple Watch Series 4 eller senare i Mexiko.

• Stöd för varningar om oregelbunden hjärtrytm i Mexiko.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.5.1

watchOS 8.5.1 innehåller säkerhetsuppdateringar och buggfixar för Apple Watch.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.5

watchOS 8.5 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar som omfattar:

• Nu kan du auktorisera köp och prenumerationer som görs på Apple TV.

• Covid-19-vaccinationskort i Plånbok har nu stöd för EU:s digitala covid-certifikatformat.

• Uppdaterade varningar om oregelbunden rytm förbättrar identifieringen av förmaksflimmer. Fungerar i Chile, Hongkong, Sydafrika och USA samt många regioner där funktionen är tillgänglig. Fastställ din version genom att besöka https://support.apple.com/sv-se/HT213082

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.4.2

watchOS 8.4.2 innehåller säkerhetsuppdateringar och buggfixar för Apple Watch.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.4.1

watchOS 8.4.1 innehåller buggfixar för Apple Watch Series 4 och senare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.4

watchOS 8.4 innehåller buggfixar och viktiga säkerhets­uppdateringar som omfattar:

• En del laddare kanske inte fungerar som förväntat.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.3

watchOS 8.3 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar som omfattar:

• Stöd för Rapport om appintegritet som registrerar användning av data och sensorer.

• Åtgärdar ett problem som ledde till att notiser oväntat kunde störa Mindfulness-pass för en del användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.1.1

watchOS 8.1.1 åtgärdar ett problem med Apple Watch Series 7 som ibland inte laddades som förväntat för en del användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.1

watchOS 8.1 innehåller följande förbättringar och buggfixar för Apple Watch:

• Förbättrade algoritmer för upptäckt av fall under träningspass och möjlighet att aktivera falldetektering endast under träningar (Apple Watch Series 4 och senare).

• Stöd för covid-19-vaccinationskort gör det möjligt att visa verifierbar vaccinationsinformation från Plånbok.

• Alltid på kanske inte visade rätt tid för en del användare när handleden var sänkt (Apple Watch Series 5 och senare).

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8.0.1

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar för Apple Watch.

• Förloppet för programuppdateringar visades inte korrekt för en del användare med Apple Watch Series 3.

• Hjälpmedelsinställningar var inte tillgängliga för en del användare med Apple Watch Series 3.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 8

watchOS 8 ger dig nya sätt att hålla koll på hälsan, vara aktiv och medveten. Appen Bilder har fått en ny utformning som hjälper dig att återupptäcka dina käraste minnen. Den nya appen Mindfulness och de nya träningstyperna tai chi och pilates bidrar till ett medvetet och sunt liv. Uppdateringar av Wallet och Hem gör det enkelt och bekvämt att få tillgång hemmet, bilen och till och med dina favoritplatser.

Urtavlor

• Porträtturtavlor använder segmenteringsdata från porträttbilder som har tagits på iPhone till att skapa en fängslande mångfasetterad urtavla (Apple Watch Series 4 och senare).

• Med urtavlan Världstid kan du se tiden i 24 olika tidszoner samtidigt (Apple Watch Series 4 och senare).

Hem

• Status och reglage för tillbehör i hemmet visas nu överst i appen Hem.

• Snabbvyer talar om ifall tillbehör är aktiva, har låg batterinivå, behöver en programuppdatering med mera.

• Tillbehör och scenarier visas dynamiskt beroende på tidpunkt och hur ofta de används.

• Ett särskilt kamerarum visar strömmar från alla tillgängliga HomeKit-kameror på ett ställe med stöd för flera bildproportioner.

• Favoritområdet ger tillgång till de scenarier och tillbehör du oftast använder.

Wallet

• Med hemnycklar räcker det med ett tryck för att låsa upp ett dörrlås som stöds i hemmet.

• Hotellnycklar gör att du kan låsa upp rummet med ett tryck (gäller medverkande hotell).

• Kontorsnycklar gör att du kan låsa upp kontorsdörrarna med ett tryck (gäller medverkande företagskontor).

• Bilnycklar med Ultra wideband på Apple Watch Series 6 gör det möjligt att låsa upp, låsa och starta fordon som stöds när du närmar dig.

• Fjärrfunktioner för nyckellös öppning innebär att du kan låsa, låsa upp, tuta, förvärma bilen eller öppna bagageluckan.

Träning

• Nya anpassade algoritmer i appen Träning för tai chi och pilates ger en rättvisande bild av kalorimätning.

• Automatisk upptäckt av utomhuscykling skickar en påminnelse om att starta appen Träning och låter dig tillgodoräkna den del av träningspasset som redan är avklarad.

• Automatisk paus och återupptagning av utomhuscyklingspass.

• Förbättrad noggrannhet vid kalorimätning för utomhuscykling när du använder en elcykel.

• Användare som är 13 år och yngre kan nu registrera vandringsträningspass med tillförlitligare mätningar.

• Röstfeedback meddelar när du uppnår milstolpar i träningen med den inbyggda högtalaren eller via en Bluetooth-enhet.

Fitness+

• Vägledda meditationer hjälper dig att meditera med ljudpass på Apple Watch och videopass på iPhone, iPad och Apple TV som vägleder dig genom särskilda teman.

• Nu finns pilatesträningar med nya pass varje vecka som är utformade för att förbättra både styrka och flexibilitet.

• Stöd för bild-i-bild-visning på iPhone, iPad och Apple TV så att du kan titta på träningspasset samtidigt som du tittar på annat innehåll i kompatibla appar.

• Utökade träningsfilter för yoga-, styrke-, core- och HIIT-träningspass, inklusive ifall träningsutrustning krävs.

Mindfulness

• Appen Mindfulness innehåller en förbättrad Andas-upplevelse tillsammans med ett nytt Reflektera-pass.

• Andas-pass innehåller tips som bidrar med en fysisk koppling till djupandningsövningar och en ny animering som vägleder dig genom pass.

• Reflektera-pass ger dig en enkel idé att fokusera dina tankar på tillsammans med en visualisering som visar hur en minut förflyter.

Sömn

• Andningstakten mäts av Apple Watch under sömnen.

• Du kan granska andningstakten under sömn i appen Hälsa och få ett meddelande om en trend upptäcks.

Meddelanden

• Du kan skriva eller besvara meddelanden genom att använda handskrift, diktering och emojier från samma skärm.

• Justera dikterad text genom att använda Digital Crown till att rulla dit du vill redigera.

• Stöd för #bilder i Meddelanden gör att du kan söka efter en GIF eller välja en som du nyligen har använt.

Bilder

• Appen Bilder har fått en ny utformning så att du kan visa och hantera bildbiblioteket direkt på handleden.

• Höjdpunkter från minnen och bilder i blickfånget, utöver dina favoriter, synkroniseras till Apple Watch med nytt innehåll som genereras varje dag.

• Bilder från synkroniserade minnen visas i ett mosaikliknande rutnät som framhäver några av dina bästa tagningar med en större bild.

• Möjlighet att dela bilder via Meddelanden och Mail.

Hitta

• Appen Hitta föremål hjälper dig att lokalisera föremål med en ansluten AirTag och kompatibla produkter från tredje part med Hitta-nätverket.

• Appen Hitta enheter hjälper dig att lokalisera borttappade Apple-enheter liksom enheter som tillhör någon i din familjedelningsgrupp.

• Separationsvarningar meddelar dig ifall du råkar gå ifrån en Apple-enhet, AirTag eller ett kompatibelt föremål från tredje part.

Väder

• Notiser om nederbörd den kommande timmen meddelar dig när regn eller snö snart ska starta eller upphöra.

• Notiser om extrema väderhändelser varnar dig om sådant som tornador, vinterstormar, plötsliga översvämningar med mera.

• Ett nederbördsdiagram avbildar regnintensitet visuellt.

Andra funktioner och förbättringar:

• Med olika fokuslägen kan du automatiskt filtrera notiser beroende på vad du gör för tillfället, exempelvis tränar, sover, spelar spel, läser, kör bil, arbetar eller unnar dig lite egentid.

• Apple Watch anpassar sig automatiskt efter ett fokusläge som du ställer in i iOS, iPadOS eller macOS så att du kan hantera notiser och behålla fokuset.

• Appen Kontakter gör det möjligt att komma åt, dela och redigera kontakter.

• Tips-appen innehåller samlingar med praktiska tips och förslag på hur du får ut mesta möjliga av Apple Watch och dess inbyggda appar.

• Appen Musik har fått en ny utformning där du kan hitta och lyssna på musik och radio på ett ställe.

• Du kan dela låtar, album och spellistor i appen Musik via Meddelanden och Mail.

• Stöd för flera timers, inklusive Siri-stöd för att lägga till etiketter för timers.

• Cykelkoll kan nu använda pulsdata från Apple Watch till att förbättra förutsägelser.

• Nya Memoji-märken som du kan använda till att skicka ett shakatecken, en vinkning, ett aha-ögonblick med glödlampa med mera.

• Fler än 40 stilalternativ för kläder och upp till tre olika färger som du kan använda till att anpassa dina Memoji-märkens kläder och huvudbonader.

• Mätningar i realtid av ljudnivån i hörlurar i Kontrollcenter medan du lyssnar på medier.

• Du kan lägga till kollektivtrafikskort i Wallet för familjeinställningsanvändare i Hongkong, Japan och vissa städer i Fastlandskina och USA.

• Google-kontostöd för kalender och mejl för familjeinställningsanvändare.

• Med hjälp av AssistiveTouch kan användare med nedsatt funktion i armarna besvara samtal, styra en skärmpekare, öppna en meny med åtgärder med mera med hjälp av handgester som att nypa med fingrarna eller knyta handen.

• Ytterligare alternativ för större text i Inställningar.

• Stöd för EKG-appen på Apple Watch Series 4 eller senare i Litauen.

• Stöd för notiser om oregelbunden hjärtrytm i Litauen.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller alla områden. Mer information finns på https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222