Om iOS 12-uppdateringar

iOS 12 innehåller prestandaförbättringar och nya spännande funktioner för iPhone och iPad. Bilder innehåller nya funktioner som hjälper dig att återuppleva och dela bilderna i biblioteket. Memoji – en ny och mer anpassningsbar Animoji – gör Meddelanden roligare och mer uttrycksfullt. Skärmtid hjälper dig och din familj att förstå och få ut mesta möjliga av tiden som enheterna används. Siri-genvägar ger dig ett snabbare sätt att få saker gjorda när vilken app som helst kan användas tillsammans med Siri. Förstärkt verklighet blir ännu mer imponerande när utvecklarna kan skapa delade AR-upplevelser. Dessutom hjälper nya integritetsfunktioner till med att skydda dig från att bli spårad på webben.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222.

Om du vill ha uppdateringen eller har problem med att uppdatera kan du läsa mer.

iOS 12.5.7

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.5.6

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.5.5

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.5.4

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.5.3

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.5.2

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.5.1

Den här uppdateringen åtgärdar ett problem som ledde till att exponeringsnotiser felaktigt kunde visa loggningsprofilens språk.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.5

Med iOS 12.5 kan du välja att delta i systemet med exponeringsnotiser för covid-19 för iPhone. Systemets tillgänglighet varierar beroende på stödet från din lokala hälsovårdsmyndighet. Den här versionen innehåller också säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.4.9

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.4.8

iOS 12.4.8 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Du hittar information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.4.7

iOS 12.4.7 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Du hittar information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.4.6

iOS 12.4.6 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga i alla regioner eller på alla Apple-enheter. Du hittar information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.4.5

iOS 12.4.5 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.4.4

iOS 12.4.4 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Du hittar information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.4.3

iOS 12.4.3 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Du hittar information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.4.2

iOS 12.4.2 innehåller förbättringar och viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.4.1

iOS 12.4.1 innehåller viktiga säkerhets- och stabilitetsförbättringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.4

iOS 12.4 introducerar iPhone-migrering så att data kan överföras direkt från en gammal iPhone till en ny iPhone, samt förbättrar säkerheten för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande:

iPhone-migrering

• Introducerar möjligheten att trådlöst överföra data och migrera direkt från en gammal iPhone till en ny iPhone under installationen.

Andra förbättringar och fixar

• Innehåller en säkerhetsfix för appen Walkie-talkie på Apple Watch och återaktiverar Walkie-talkie-funktionen.

Den här uppdateringen innehåller även stöd för HomePod i Japan och Taiwan.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.3.2

iOS 12.3.2 löser ett problem som kunde leda till att Kamera tog bilder i porträttläge utan djupeffekt på en del iPhone 8 Plus-enheter.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.3.1

iOS 12.3.1 innehåller buggfixar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen gör följande:

• Åtgärdar ett problem i Meddelanden som kunde leda till att meddelanden från okända avsändare visades i din konversationslista trots att Filtrera okända avsändare är aktiverat.

• Korrigerar ett problem som kunde förhindra att länken Rapportera skräp visades i Meddelanden-trådar från okända avsändare.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.3

iOS 12.3 innehåller stöd för TV-apparater med AirPlay 2. Den här uppdateringen innehåller även buggfixar och förbättringar.

AirPlay 2

• AirPlay 2 har nu stöd för att dela videor, bilder, musik med mera direkt från iPhone och iPad till en smart TV med AirPlay 2.

• Uppspelning med ett tryck spelar automatiskt upp TV-programmet eller filmen på den senaste skärmen du använde baserat på tid och plats.

• Siri-förslag om att titta på filmer och TV-program innehåller nu möjligheten att spela upp via AirPlay.

• Alla intelligenta förslag behandlas på enheten så att din personliga information förblir privat.

Den här uppdateringen innehåller även buggfixar och förbättringar. Den här uppdateringen innehåller följande:

• Fliken För dig i Apple Music uppdateras nu flera gånger om dagen och föreslår musik baserat på teman som genrer, artister och stämningslägen.

• Korrigerar ett problem som kunde göra att Apple TV Remote inte kunde pausa videor, styra videouppspelning eller ändra volym på förstärkare som stöds.

• Inaktiverar tillbehör med osäkra Bluetooth-anslutningar

• Åtgärdar ett fel som kunde leda till att samtal via Wi-Fi avbröts.

• Korrigerar ett problem där låtinformation från en ansluten iPhone kanske inte visas på skärmen i en bil.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.2

iOS 12.2 innehåller fyra nya Animoji. Den här uppdateringen innehåller även buggfixar och förbättringar.

Animoji

• Fyra nya Animoji – uggla, vildsvin, giraff och haj – ingår för iPhone X och senare, 12,9‑tums iPad Pro (tredje generationen) och 11‑tums iPad Pro.

AirPlay

• Med dedikerade TV-reglage i Kontrollcenter och på låsskärmen kan du styra din TV snabbt och enkelt.

• AirPlay-multitasking för video gör att du kan använda andra appar och spela upp andra korta ljud- och videofiler lokalt på enheten utan att avbryta AirPlay.

• AirPlay-mål grupperas nu efter innehållstyp vilket gör att det går snabbare att hitta enheten som du vill spela upp på.

Apple Pay

• Apple Pay Cash-kunder kan nu överföra pengar till sina bankkonton direkt med hjälp av Visa-bankkort.

• Wallet-appen visar nu inkommande och utgående Apple Pay-transaktioner direkt under kortet.

Skärmtid

• Skärmfri tid kan ställas in med ett anpassat schema för varje veckodag.

• Ett nytt reglage gör det enkelt att slå av eller på temporära appbegränsningar.

Safari

• Du loggas nu in på webbplatser automatiskt när inloggningsuppgifter fylls i med Autofyll lösenord.

• Varningar visas nu när okrypterade webbsidor läses in.

• Tar bort stödet för den utgångna Do Not Track-standarden för att skydda mot möjlig användning som en fingerprinting-variabel. Som förval skyddar Intelligent Tracking Prevention mot spårning mellan webbplatser.

• Det går nu att ändra innehållet i det smarta sökfältet genom att trycka på pilsymbolen bredvid sökförslagen.

Apple Music

• Visar fler redaktörsurval på en sida i fliken Bläddra så att det blir enklare att upptäcka ny musik, spellistor och annat.

AirPods

• Stöd för nya AirPods (andra generationen).

Den här uppdateringen innehåller även andra förbättringar och buggfixar. Uppdateringen innehåller följande:

• Stöder luftkvalitetsindex i Kartor för USA, Storbritannien och Indien.

• Innehåller information i Inställningar om hur lång tid som återstår av enhetens garanti.

• Förbättrar kvaliteten på ljudinspelningar i Meddelanden.

• Förbättrar stabilitet och prestanda för appen Fjärrkontroll i iOS.

• Korrigerar ett problem som gjorde att några missade samtal inte visades i Notiscenter.

• Åtgärdar ett fel där en bricknotis kunde visas på symbolen för Inställningar trots att ingen åtgärd behövdes.

• Åtgärdar ett problem i Inställningar > Allmänt > iPhone-lagringsutrymme där utrymmesstorleken för vissa stora appar, kategorin System och kategorin Annat i stapeldiagrammet kunde vara felaktig.

• Korrigerar ett problem som kunde leda till att Röstmemon automatiskt spelade upp inspelningar efter anslutning till en Bluetooth-enhet i en bil.

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att det temporärt inte gick att ändra namn på en inspelning i Röstmemon.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.1.4

iOS 12.1.4 innehåller viktiga säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apples programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.1.3

iOS 12.1.3 innehåller buggfixar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande:

• Åtgärdar ett problem i Meddelanden som kunde påverka möjligheten att rulla genom bilder i vyn Detaljer.

• Korrigerar ett problem där ränder kunde uppstå i bilder som skickades från delningsbladet.

• Korrigerar ett problem som kunde leda till ljudförvrängning när externa enheter för inljud användes på iPad Pro (2018).

• Åtgärdar ett problem som kunde leda till att vissa CarPlay-system kopplade från iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max.

Den här uppdateringen innehåller även buggfixar för HomePod. Uppdateringen innehåller följande:

• Korrigerar ett problem som kunde leda till att HomePod startades om.

• Åtgärdar ett fel som kunde leda till att Siri slutade lyssna.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.1.2

iOS 12.1.2 innehåller buggfixar för iPhone. Den här uppdateringen innehåller följande:

• Korrigerar buggar vid aktivering av eSIM för iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max.

• Åtgärdar ett problem som kunde påverka mobilanslutning i Turkiet för iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.1.1

iOS 12.1.1 innehåller nya funktioner och buggfixar för iPhone och iPad. Funktioner och förbättringar omfattar:

• Notisförhandsvisning via haptiskt tryck på iPhone XR.

• Dubbla SIM-kort med eSIM för ytterligare operatörer på iPhone XR, iPhone XS och iPhone XS Max.

• Ett tryck för att växla mellan bakre och främre kameran under ett FaceTime-samtal.

• Tagning av Live Photo-bilder under ett tvåparts FaceTime-samtal.

• RTT (realtidstext) när du använder Wi-Fi-samtal på iPad och iPod touch.

• Förbättrad stabilitet för diktering och VoiceOver.

Buggfixar omfattar:

• Löser ett problem med Face ID som tillfälligt kunde bli otillgängligt.

• Åtgärdar ett problem som förhindrade att röstbrevlådan hämtas för en del användare.

• Löser ett problem i Meddelanden som kunde förhindra förutseende textförslag när kinesiska eller japanska tangentbord användes.

• Åtgärdar ett problem som kunde förhindra att röstmemoinspelningar överfördes till iCloud.

• Löser ett problem med tidszoner som eventuellt inte uppdaterades automatiskt.

Den här uppdateringen innehåller även nya funktioner och buggfixar för HomePod som omfattar:

• Stöd för kinesiska fastlandet och Hongkong.

• HomePods LED-lampor lyser under FaceTime-gruppsamtal.

Information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen finns på följande webbplats: https://support.apple.com/sv-se/HT201222

iOS 12.1

iOS 12.1 introducerar FaceTime-grupper, lägger till fler än 70 nya emoji-symboler och innehåller stöd för dubbla SIM-kort med eSIM för iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR. Den här uppdateringen innehåller även buggfixar och förbättringar.

FaceTime-grupper

• Lägger till stöd för video- och ljudsamtal med upp till 32 deltagare samtidigt.

• Heltäckande kryptering så att konversationerna förblir privata.

• Starta FaceTime-grupper direkt från en gruppkonversation i Meddelanden eller anslut till ett aktivt samtal.

Emoji

• Fler än 70 nya emoji-symboler, inklusive nya personer med rött hår, grått hår, krulligt hår och utan hår, mer uttrycksfulla ansikten och nya emoji-symboler med djur, sport och mat.

Stöd för dubbla SIM-kort

• Introducerar dubbla SIM-kort med eSIM som gör det möjligt att ha två telefonnummer i samma enhet på iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

Andra förbättringar och buggfixar

• Introducerar Skärpedjup i Kameraförhandsvisning för iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

• Förbättrar mobilförbindelsen för iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

• Lägger till möjligheten att ändra eller nollställa ditt barns lösenkod för Skärmtid med hjälp av Face ID eller Touch ID.

• Korrigerar ett problem där den skarpaste referensbilden inte alltid valdes i bilder från kameran på framsidan på iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att meddelanden slogs ihop till en tråd när två användare var inloggade med samma Apple-ID på flera iPhone-enheter.

• Åtgärdar ett problem som gjorde att vissa röstmeddelanden inte visades i appen Telefon.

• Korrigerar ett problem i appen Telefon som kunde göra att telefonnummer visades utan det tillhörande kontaktnamnet.

• Korrigerar ett problem som kunde innebära att Skärmtid inte rapporterade specifika webbplatser i aktivitetsrapporten.

• Åtgärdar ett problem som kunde göra att familjemedlemmar inte kunde läggas till i eller tas bort från Familjedelning.

• Lägger till en funktion för prestandahantering som förhindrar att enheten oväntat stängs av, med möjlighet att avaktivera den här funktionen om enheten oväntat stängs av, för iPhone X, iPhone 8 och iPhone 8 Plus.

• Gör det möjligt för Batterihälsa att informera användare när det inte går att bekräfta att det finns ett äkta Apple-batteri i iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR.

• Förbättrar tillförlitligheten för VoiceOver i Kamera, Siri och Safari.

• Korrigerar ett problem som kunde innebära att Enhetsregistrering i MDM rapporterade felet Ogiltig profil för vissa företagsanvändare.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222.

iOS 12.0.1

iOS 12.0.1 innehåller buggfixar och förbättringar för iPhone och iPad. Den här uppdateringen innehåller följande:

• Åtgärdar ett problem där vissa iPhone XS-enheter inte omedelbart började laddas vid anslutning till en Lightning-kabel.

• Löser ett problem som kunde leda till att iPhone XS-enheter återanslöt till Wi-Fi-nätverk i 2,4 GHz-bandet istället för 5 GHz.

• Återskapar den ursprungliga placeringen av tangenten ”⁠.⁠?⁠123” på iPads tangentbord.

• Åtgärdar ett problem med undertexter som kanske inte syntes i en del videoappar.

• Åtgärdar ett problem där Bluetooth kunde bli otillgängligt.

Mer information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222.

iOS 12

Prestanda

• iOS har förbättrats så att upplevelsen är ännu snabbare och mer responsiv i hela systemet.

• Prestanda förbättras på alla enheter som stöds, så långt tillbaka som iPhone 5 och iPad Air.

• Kameran startas upp till 70 procent snabbare, tangentbordet visas upp till 50 procent snabbare och det går smidigare att skriva*.

• Appar öppnas upp till dubbelt så snabbt när enheten arbetar med hög belastning*.

Bilder

• Den nya fliken För dig hjälper dig att upptäcka fantastiska bilder i biblioteket med Bilder i blickfånget, Effektförslag med mera.

• Delningsförslag föreslår proaktivt att bilder som har tagits under en händelse delas med personerna som förekommer i bilderna.

• Förbättringar i sökfunktionen gör det enklare att hitta dina bilder med intelligenta sökförslag och har stöd för flera nyckelord.

• Sök efter bilder utifrån namnet på platsen, företaget eller evenemanget där du tog dem.

• Förbättrad kameraimport med snabbare prestanda och ett nytt stort förhandsvisningsläge.

• RAW-stöd för redigering av bilder.

Kamera

• Porträttläge har förbättrats och bevarar nu detaljerna i övergången mellan objektet och bakgrunden när du använder effekterna Scenljus och Scenljus Mono.

• QR-koder framhävs i kameraramen så att de blir lättare att skanna.

Meddelanden

• Memoji, en ny typ av Animoji som är mer anpassningsbar, gör Meddelanden mer uttrycksfullt med personliga figurer som har olika roliga utseenden.

• Animoji-figurerna inkluderar nu även T-Rex, spöke, koala och tiger.

• Du kan få Memoji och Animoji att blinka och räcka ut tungan.

• Nya kameraeffekter gör att du kan använda Animoji, filter, texteffekter, iMessage-märken och figurer i bilder och videor som du tar i Meddelanden.

• Animoji-inspelningar kan nu vara upp till 30 sekunder.

Skärmtid

• Skärmtid ger detaljerad information och verktyg som hjälper dig och din familj att hitta rätt balans för den tid som ägnas åt appar och webbplatser.

• Se hur mycket tid som används för appar, användning i olika appkategorier, hur många notiser du har fått och hur ofta du har plockat upp enheterna.

• Appbegränsningar hjälper dig att ställa in hur mycket tid du och dina barn får ägna åt appar och webbplatser.

• Skärmtid för barn ger föräldrarna möjlighet att styra hur barnen använder iPhone och iPad via deras egna iOS-enheter.

Stör ej

• Stäng av Stör ej vid en viss tid, plats eller kalenderhändelse.

• Stör ej medan jag sover gömmer alla notiser från låsskärmen medan du sover.

Notiser

• Notiser från samma app grupperas automatiskt så att du får en bättre översikt.

• Du kan hantera notisinställningarna direkt från låsskärmen.

• Med det nya alternativet Leverera tyst skickas notiser direkt till Notiscenter så att du inte blir störd.

Siri

• Siri-genvägar ger dig ett snabbare sätt att få saker gjorda genom att alla appar fungerar tillsammans med Siri.

• Lägg till genvägar med hjälp av knappen ”Lägg till i Siri” i appar som har stöd för det, eller under Inställningar > Siri och sökning.

• Siri föreslår genvägar på låsskärmen och vid sökning.

• Få motorsportresultat, scheman, statistik och tabeller från Formel 1, Nascar, Indy 500 och MotoGP.

• Sök efter bilder efter tidpunkt, plats, personer, ämne eller senaste resor så att du kan hitta relevanta bilder och minnen i Bilder.

• Översätt uttryck mellan flera språk, med stöd för över 40 språkpar.

• Få reda på fakta om kändisar, till exempel när de föddes, eller ställ frågor om mat, inklusive kalorier och näringsinnehåll.

• Slå av och på ficklampan.

• Mer naturliga och uttrycksfulla röster finns nu på irländsk engelska, sydafrikansk engelska, danska, norska, kantonesiska och mandarin (Taiwan).

Förstärkt verklighet

• Delade upplevelser i ARKit 2 gör det möjligt för utvecklare att skapa innovativa AR-appar som du kan uppleva tillsammans med vänner.

• Utvecklare kan spara och läsa in upplevelser exakt där du befann dig.

• Registrering av objekt och bildspårning ger utvecklare nya verktyg för att känna igen objekt i den verkliga världen och spåra dem medan de flyttar sig.

• AR Quick Look utökar AR till hela iOS och låter dig visa AR-objekt i inbyggda appar som News, Safari och Filer och dela dem med vänner via iMessage och Mail.

Mätverktyg

• En ny app som använder förstärkt verklighet till att mäta objekt och avstånd.

• Rita linjer över plana ytor eller mellan objekt för att mäta avstånd, och tryck på etiketten för en linje om du vill visa mer information.

• Mät rektangulära objekt automatiskt.

• Ta skärmbilder av mätningarna, markera och dela dem.

Integritet och säkerhet

• Ett förbättrat intelligent spårningsskydd i Safari förhindrar att inbyggt innehåll och knappar till sociala medier kan spåra dig mellan olika webbplatser utan ditt tillstånd.

• Förhindrar målriktade annonser genom att göra det svårare för annonsörer att samla in iOS-enheters unika inställningar.

• Starka och unika lösenord föreslås automatiskt när du skapar ett konto eller ändrar lösenord i de flesta appar och i Safari.

• Återanvända lösenord flaggas i Inställningar > Lösenord och konton.

• Med automatisk ifyllning av säkerhetskoder kommer engångskoder som har skickats via SMS att föreslås automatiskt i QuickType-fältet.

• Det är enklare än någonsin att dela lösenord med hjälp av AirDrop från Lösenord och konton under Inställningar.

• Siri har stöd för snabb navigering till ett lösenord på autentiserade enheter.

Apple Books

• En helt ny utformning som gör det lätt och roligt att hitta och njuta av böcker och ljudböcker.

• Läser nu gör det enkelt att komma tillbaka till boken som du håller på att läsa eller hitta rekommendationer för nästa bok att läsa.

• Lägg till böcker i den nya samlingen Vill läsa så att du kommer ihåg vad du vill läsa senare.

• Bokhandeln gör det enkelt att hitta din nästa favoritbok med nya och populära bokval från Apple Books-redaktörer och rekommendationer speciellt för dig.

• Den nya bokhandeln för ljudböcker hjälper dig att hitta spännande berättelser och informativa faktaböcker som läses upp av författare, skådespelare och andra kändisar.

Apple Music

• Sök har nu stöd för textsökning så att du kan hitta låtar genom att använda några ord från låttexten.

• Artistsidorna har fått en ny utformning som gör det enklare att navigera med en personanpassad station för varje artists musik.

• Den nya spellistan Friends Mix innehåller låtar som vi tror att du kommer att tycka om baserat på allt som dina vänner lyssnar på.

• Nya listor som visar de 100 mest populära låtarna i länder över hela världen.

Aktier

• En helt ny design gör att du enkelt kan se aktiekurser, interaktiva diagram och aktuella nyheter på iPhone och iPad.

• Visningslistan innehåller färgkodade miniatyrdiagram som ger dig en överblick över den dagliga utvecklingen.

• Visa ett interaktivt diagram för varje aktiesymbol samt viktig information som kurser efter stängningstid, handelsvolym med mera.

Röstmemon

• Helt ny design med förbättrad användarvänlighet.

• Med iCloud hålls dina inspelningar och redigeringar synkroniserade över alla enheter.

• Tillgängligt på iPad med stöd för både stående och liggande format.

TV

• Få ett meddelande när filmer och TV-program blir tillgängliga i Nästa.

• Dela dina favoritfilmer, TV-program och sportevenemang med universella länkar.

Apple Podcasts

• Har nu stöd för kapitel i aktuella program.

• Hoppa framåt 30 sekunder eller till nästa kapitel med hjälp av framåt- och bakåtknapparna i bilen eller på hörlurarna.

• Enkel hantering av notiser om nya avsnitt från skärmen Lyssna nu.

Tillgänglighet

• Hör allt fungerar nu tillsammans med AirPods så att du får ett klarare ljud.

• RTT-telefonsamtal fungerar nu med AT&T i USA.

• Läs upp markering har nu stöd för att använda Siri-rösten till att läsa upp texten som du markerar.

Andra funktioner och förbättringar

• Kameraeffekter i FaceTime förändrar ditt utseende i realtid.

• CarPlay har stöd för navigeringsappar från tredjepartsutvecklare.

• På universitet med stöd för det kan du använda kontaktlösa student-ID i Wallet för att få tillgång till byggnader och betala med Apple Pay.

• Webbplatssymboler kan visas i flikar på iPad genom att de aktiveras i Inställningar > Safari.

• Väder innehåller ett luftkvalitetsindex i regioner där det stöds.

• Du kommer till hemskärmen på iPad genom att snabbt svepa uppåt från skärmens nederkant.

• Få tillgång till Kontrollcenter på iPad genom att svepa nedåt från det övre högra hörnet.

• Märkning innehåller en palett med fler färger och alternativ för att ändra linjetjocklek och opacitet för varje verktyg.

• Diagrammet för batterianvändning i Inställningar visar nu din användning under det senaste dygnet eller de senaste tio dagarna, och du kan trycka på en stapel om du vill se appanvändning för den tidsperioden.

• På enheter utan 3D Touch kan du trycka och hålla ned mellanslag på tangentbordet så att du kan använda det som en styrplatta.

• Kartor lägger till stöd för inomhuskartor på flygplatser och i gallerier med inomhuspositionering i Fastlandskina.

• Ny definitionsordbok på hebreiska och tvåspråkiga ordböcker mellan arabiska och engelska samt hindi och engelska.

• Ny engelsk synonymordbok.

• Med automatiska programuppdateringar kan iOS-uppdateringar installeras automatiskt över natten.

* Testerna utfördes av Apple i maj 2018 med iPhone 6 Plus med stöd för normal högsta prestanda, en förhandsversion av iOS 11.4 och en förhandsversion av iOS 12. Öppnande av appar testades genom att öppna från hemskärmen. Tangentbordet testades i Safari. Kameran testades genom att svepa från låsskärmen. Prestanda varierar beroende på specifik konfigurering, innehåll, batterihälsa, användning och andra faktorer.

Vissa funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller områden. Mer information hittar du på https://www.apple.com/se/ios/feature-availability och https://www.apple.com/se/ios/whats-new.

Mer information om säkerhetsinnehållet i den här uppdateringen hittar du på https://support.apple.com/sv-se/HT201222.