Lägga till en hotellrumsnyckel i Plånbok på din iPhone

Du kan lägga till nyckeln till hotellrummet i appen Plånbok. Använd sedan din iPhone eller Apple Watch till att visa bokningsinformation, checka in och låsa upp ditt rum.

Du behöver följande för att lägga till en hotellrumsnyckel på din iPhone:

Så här lägger du till en hotellrumsnyckel på din iPhone

1. Öppna hotellets eller resortens app och logga in på ditt konto.

2. Öppna din bokning.

3. Tryck på Lägg till i Apple Plånbok.

Lägg till i Apple Plånbok
  4. Följ anvisningarna på skärmen och lägg till nyckeln till ditt hotellrum.

När du lägger till din hotellrumsnyckel på din iPhone läggs den också automatiskt till på din berättigade parkopplade Apple Watch. Om din hotellrumsnyckel inte lades till på din berättigade Apple Watch kan du lägga till den på din klocka genom att lägga till den igen från hotellets eller resortens app.

Expressläge aktiveras automatiskt och gör att du kan använda nyckeln till ditt hotellrum genom att bara hålla din enhet mot låset.

När din vistelse är över inaktiveras nyckeln till hotellrummet på distans och arkiveras för en effektiv hantering av kuponger i Apple Plånbok. Du kan också manuellt ta bort hotellkuponger

Vissa hotellrumsnycklar som tidigare lagts till kan läggas till igen direkt i appen Plånbok:

1. Öppna appen Plånbok på din iPhone.

2. Tryck på knappen Lägg tillNo alt supplied for Image.

3. Tryck på Tidigare kort.

4. Tryck på din hotellnyckel och följ anvisningarna på skärmen.

Använd nyckeln till ditt hotellrum

När du har lagt till en hotellrumsnyckel till appen Plånbok kan du använda din iPhone eller Apple Watch till att låsa upp ditt rum genom att hålla upp din iPhone eller Apple Watch mot låset. Beroende på din iPhone-modell kan du eventuellt öppna ditt rum efter att batteriet på din iPhone har laddats ur. Du kan också visa din bokningsinformation och checka in.

Så här visar du in bokningsinformation på din iPhone eller Apple Watch

1. Öppna appen Plånbok på din enhet.

2. Tryck på nyckeln till ditt hotellrum för att se bokningsinformationen.

3. Beroende på hotell kan du visa bokningsinformation i avsnittet Bokning nedanför din nyckel eller genom att trycka på knappen InfoNo alt supplied for Image.

Informationen som visas på nyckeln till ditt hotellrum uppdateras automatiskt om din bokningsinformation ändras.

Så här checkar du in på ditt hotellrum med din iPhone

Du kan checka in på din iPhone under dagen för din bokning.

1. Öppna appen Plånbok.

2. Tryck på nyckeln till ditt hotellrum.

3. Nyckeln till hotellrummet visar statusen för Checka in som Tillgängligt nu när incheckning är tillgängligt på bokningsdagen.

4. Tryck på knappen Checka in.

5. Följ anvisningarna på skärmen för att checka in på ditt rum.

Checka in med hotellets eller resortens app eller webbplats eller i receptionen om du inte kan checka in på din iPhone eller om du använder hotellrumsnyckeln på din Apple Watch.

Så här låser du upp ditt hotellrum med iPhone eller Apple Watch

1. Se till att enheten är påslagen. Den behöver inte vara ansluten till mobildata eller ett wifi-nätverk.

2. Håll den övre delen av din iPhone eller skärmen på din Apple Watch nära låset.

3. En bockmarkering och Klar visas på din enhet när dörren låses upp.

Om du har inaktiverat Expressläge kan du använda nyckeln till ditt hotellrum i appen Plånbok:

• Öppna Plånbok:

• iPhone med Face ID: Dubbeltryck på sidoknappen.

• iPhone med Touch ID: Lägg ditt finger på Touch ID-sensorn.

• Apple Watch: Dubbelklicka på sidoknappen.

• Välj din nyckel:

• iPhone: Tryck på ditt standardkort för att visa andra kort och nycklar. Tryck på nyckeln till ditt hotellrum och autentisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

• Apple Watch: Rulla ned för att hitta nyckeln till ditt hotellrum.

• Håll den övre delen av din iPhone eller skärmen på din Apple Watch nära låset.

• En bockmarkering och Klar visas på din enhet när dörren låses upp.

Om du har problem med nyckeln till ditt hotellrum

• Om din enhet försvinner eller blir stulen kan du markera den som försvunnen. Den här åtgärden inaktiverar automatiskt alla kort och nycklar i appen Plånbok, inklusive nyckeln till ditt hotellrum.

• Antalet enheter som du kan lägga till hotellrumsnyckeln på beror på hotellet eller resorten.

• Vissa hotell och resorter kanske endast tillåter att du lägger till en hotellrumsnyckel för hotellet eller resorten åt gången.