Få en återbetalning för köp som görs med kredit- eller betalkort med Apple Pay

För att returnera eller få en återbetalning för något som du köpte med Apple Pay behöver du kanske ange ytterligare uppgifter.

Vanligtvis kan du returnera köp gjorda med Apple Pay genom att ange kvittot. När säljaren hanterar återbetalningen överförs den automatiskt till ditt betalkort. Om du inte har kvittot eller om säljaren ber om mer information kan du ange Apple Pay-kortnumret för ditt betalkort.

Hitta ditt Apple Pay-kortnummer

För att hantera återbetalningar för köp gjorda via Apple Pay använder säljaren Apple Pay-kortnumret på ditt betalkort istället för betal- eller kreditkortsnumret på ditt fysiska kort. Vissa handlare kanske inte kräver Apple Pay-kortnumret.

Så här hittar du Apple Pay-kortnumret för ett betalkort på din iPhone

1. Öppna appen Plånbok på din iPhone.

2. Tryck på kortet som du använde för att göra köpet.

3. Tryck på Mer-knappenNo alt supplied for Image och tryck sedan på Kortnummer.

På den här skärmen ser du de fyra sista siffrorna i Apple Pay-kortnumret för ditt betalkort.

Så här hittar du Apple Pay-kortnumret för ett betalkort på din Apple Watch

1. Öppna appen Plånbok på din Apple Watch.

2. Tryck på kortet som du använde för att göra köpet.

3. Rulla ned och tryck på Kortsinformation.

På den här skärmen ser du de fyra sista siffrorna i Apple Pay-kortnumret för ditt betalkort.

Få en återbetalning på ett betalkort som du använde med Apple Pay

1. Om säljaren behöver ditt betalkort för att behandla återbetalningen öppnar du appen Plånbok på enheten som du använde för att göra köpet.

2. Tryck på kortet som du vill att återbetalningen ska överföras till.

3. Dubbeltryck på sidoknappen. Det kan hända att du behöver autentisera med Face ID, Touch ID eller din lösenkod.

4. Håll enheten nära den kontaktfria läsaren.

Det kan ta flera dagar innan återbetalningen visas på kontoutdraget.