Skicka ett gruppmeddelande på din iPhone eller iPad

Håll kontakten med dem som betyder mest. Läs om hur du startar ett gruppmeddelande med dina vänner, familjemedlemmar och kollegor.

Typer av gruppmeddelanden

Appen Meddelanden väljer automatiskt vilken meddelandetyp som skickas baserat på inställningar, nätverksanslutning och abonnemang. Till exempel:

• Om alla mottagare använder Apple-enheter och iMessage är aktiverat skickas gruppmeddelandet som ett iMessage-meddelande.

• Om någon av mottagarna inte använder iMessage skickas meddelandet som ett MMS eller SMS.

Grupp-iMessage

Dessa meddelanden visas med blå textbubblor. De skickas via Apple i stället för din operatör och skyddas av heltäckande kryptering. I en iMessage-gruppkonversation kan alla:

• Skicka och ta emot bilder, videor och ljudmeddelanden

• Se alla svar från gruppen

• Skicka och ta emot meddelandeeffekter som skisser, animationer, bubbeleffekter med mera

• Dela sin plats med gruppen

• Samarbeta på delade projekt

• Ge gruppen ett namn, lägga till eller ta bort personer från gruppen, slå av notiser eller lämna gruppen

Ingen bildtext för den här bilden

Grupp-MMS

Dessa meddelanden visas i gröna textbubblor och skickas via operatören istället för Apple. I ett grupp-MMS kan alla:

• Skicka och ta emot bilder och videor

• Se alla svar från gruppen

• Stänga av notiser

Ett grupp-MMS i iOS 17 eller senare gör det möjligt för iMessage-användare att:

• Skicka tapback

• Använda effekter i Meddelanden

• Redigera meddelanden

• Svara på specifika meddelanden

Ingen bildtext för den här bilden

Grupp-SMS

Dessa meddelanden visas också i gröna textbubblor och skickas via operatören. Grupp-SMS stöder inte multimediebilagor, som bilder eller videor. Alla svar i ett grupp-sms skickas som separata textmeddelanden och mottagarna kan inte se de andra svaren från gruppen.

Läs om hur du vidarebefordrar SMS- eller MMS-meddelanden mellan dina enheter, till exempel från en iPad till en Mac.

Skicka ett gruppmeddelande

1. Öppna meddelanden och tryck på knappen SkapaInget alternativ för bild.

2. Ange namnen eller tryck på knappen Lägg tilllägg till kontakt för att lägga till personer från dina kontakter.

3. Skriv ditt meddelande och tryck sedan på knappen Skicka skicka-symbol.

Ingen bildtext för den här bilden

Aktivera MMS-meddelanden för att skicka MMS-gruppmeddelanden på en iPhone. Gå till Inställningar > Meddelanden och slå på MMS-meddelanden. Kontakta operatören och kontrollera om abonnemanget stöder MMS-gruppmeddelanden om du inte ser alternativet att aktivera MMS-meddelanden.

Bilder, länkar och annat innehåll som skickas i gruppmeddelandet med iOS 15 och iPadOS 15 eller senare visas i avsnittet Delas med dig i motsvarande innehållsappar. Öppna gruppmeddelandet och tryck på gruppmedlemmarna i trådens överkant och stäng sedan av Visa i Delas med dig om du inte vill visa bilder och annat innehåll i Delas med dig.

Radera och blockera skräpmeddelanden till MMS-grupp

I iOS 17 och senare kan du radera och blockera ett helt MMS-gruppmeddelande. Om du får nya meddelanden i ett MMS-gruppmeddelande som du har blockerat visas antal olästa meddelanden bredvid Senast raderade på filterlistan.

Radera och blockera ett MMS-gruppmeddelande:

1. Tryck på gruppnamnet eller antal deltagare högst upp i en MMS-gruppkonversation för att öppna den detaljerade vyn.

2. Tryck på Radera och blockera den här konversationen.

Få mer gjort med Meddelanden