Om det inte går att använda Be om köp

Läs om vad du kan göra om du inte ser Be om köp-notiser eller om ditt barn ser ett meddelande om att Det gick inte att använda Be om köp efter att ha bett familjesamordnaren om att göra ett köp.

Saker att prova först

1. Se till att både du och ditt barn har uppdaterat till senaste iOS eller iPadOS på era iPhone- eller iPad-enheter och senaste macOS på Mac-datorer.

2. Om du aktiverade Fokus på din enhet stänger du antingen av det så att du kan få notiser eller kontrollerar dina Fokus-inställningar för att se till att du kan ta emot tidskänsliga notiser som Be att få köpa-förfrågningar.

3. Prova att ändra namnet på din enhet och kontrollera att du och ditt barns enheter har olika namn. Om du vill se och ändra namnet på en enhet går du till Inställningar > Allmänt > Om > Namn.

4. Bekräfta att ditt barns kontaktkort är korrekt ifyllt på barnets enhet, inklusive fullständigt namn och e-postadress eller telefonnummer för Apple-ID, så att Be om köp-notiser skickas och tas emot via Meddelanden.

Om dina Be om köp-förfrågningar saknas

Om du saknar en Be om köp-notis kan du hitta förfrågan i Meddelanden på din iPhone, iPad, Apple Watch eller Mac.

I iOS 15 och iPadOS 15 och tidigare, och i macOS Monterey och tidigare, kan du hitta förfrågningar i Notiscenter på din iPhone, iPad, iPod touch eller Mac.

Öppna Notiscenter på din iPhone, iPad eller iPod touch

No alt supplied for Image
  • Svep uppåt från mitten av skärmen på låsskärmen.

• Svep nedåt från mitten av skärmens överkant på valfri skärm.

Öppna Notiscenter på din Mac

No alt supplied for Image

Klicka på datumet i övre högra hörnet på skärmen eller svep åt vänster med två fingrar från högra kanten på din styrplatta. Notiserna visas överst i Notiscenter.

Om du fortfarande inte ser dina Be att få köpa-förfrågningar ska du kontrollera inställningarna för familjedelning, kontrollera vilket Apple-ID du har loggat in med och se till att du använder en enhet som stöds.

Om ditt barn ser ett meddelande liknande Det gick inte att använda Be om köp

När Be om köp är aktiverat och ditt barn ber samordnaren för din familjegrupp att godkänna ett köp kanske ditt barn ser meddelandet Det gick inte att använda Be om köp. Du kan inte be om det här köpet eftersom du har loggat in med iCloud- och iTunes-konton som inte är kopplade till varandra.”

Om det här meddelandet visas ska du kontrollera inställningarna för familjedelning, kontrollera vilket Apple-ID du har loggat in med och se till att du använder en enhet som stöds.

Kontrollera dina inställningar för Familjedelning

Om du är familjesamordnare kan du gå till Inställningar eller Systeminställningar för att se om dina familjemedlemmars konton har Be om köp aktiverat.

På din iPhone, iPad eller iPod touch

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på Familj. Om Familj inte visas trycker du på ditt namn och sedan på Familjedelning.

3. Om du är familjesamordnare ska du se till att Delade inköp är aktiverat. Sedan kan du trycka på en familjemedlems namn för att se om Be om köp är aktiverat för hens konto.

På din Mac

macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Familj.

3. Om du är familjesamordnare klickar du på Delning av köp och ser till att Dela mina inköp är aktiverat.

4. Klicka på en familjemedlems namn och klicka sedan på Be att få köpa för att se om det är aktiverat för personen.

macOS Monterey eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Familjedelning.

3. Om du är familjesamordnare klickar du på Delning av köp och ser till att Dela mina inköp är aktiverat.

4. Klicka på Familjedelning och på Detaljer bredvid en familjemedlems namn för att se om Be att få köpa är aktiverat för personen.

Kontrollera det Apple-ID som du använder för köp

Se till att du är inloggad på App Store, iTunes Store, Apple TV-appen, Apple Music-appen eller Apple Books med samma Apple-ID som du valde för att dela innehåll med din familj.

Läs om hur du använder ditt eget Apple-ID för Familjedelning

På din iPhone, iPad eller iPod touch

I iOS 16 eller iPadOS 16 eller senare:

1. Gå till Inställningar > Familj.

2. Tryck på ditt namn.

3. Observera vilket Apple-ID som finns i listan.

4. Tryck på Köp.

5. Tryck på Apple-ID för köp och se till att du är inloggad med samma Apple-ID som du använder för Familjedelning. Tryck annars på Dela med hjälp av sekundärt Apple-ID och ange Apple-ID och lösenord för det Apple-ID:t.

I iOS 15 eller iPadOS 15 eller tidigare:

1. Gå till Inställningar, tryck på ditt namn och tryck sedan på Familjedelning.

2. Tryck på ditt namn.

3. Observera vilket Apple-ID du använder.

4. Gå tillbaka till Inställningar.

5. Tryck på ditt namn, på Medier och köp och sedan på Visa konto.

6. Kontrollera att du använder samma Apple-ID.

På din Mac

macOS Ventura eller senare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar och klicka sedan på Familj.

2. Klicka på ditt namn och sedan på Köp.

3. Anteckna vilket Apple-ID som finns under Apple-ID för köp.

4. Öppna App Store.

5. Välj Affär > Konto.

6. Klicka på Kontoinställningar.

7. Kontrollera att du använder samma Apple-ID.

macOS Monterey eller tidigare:

1. Välj Apple-menyn  > Systeminställningar.

2. Klicka på Familjedelning och sedan på Detaljer bredvid ditt namn.

3. Skriv upp vilket Apple-ID du använder för familjeköp.

4. Öppna App Store. Klicka på ditt namn och sedan på Visa information.

5. Kontrollera att du använder samma Apple-ID.

På en Apple TV

1. Från hemskärmen går du till Inställningar > Användare och konton > iCloud.

2. Välj ditt namn. Skriv upp Apple-ID:t.

3. Klicka på menyknappen på Apple TV Remote för att gå tillbaka till Användare och konton-skärmen.

4. Välj kontot med ditt namn.

5. Kontrollera att du använder samma Apple-ID.

Kontrollera att du använder en enhet som stöds

Du behöver iOS 8 eller senare på din iPhone, iPad eller iPod touch och OS X Yosemite eller senare på din Mac för att ställa in eller gå med i en familjedelningsgrupp. Om du försöker genomföra ett köp på en enhet som inte stöds visas fortfarande uppmaningen om att begära ett köp. Du får dock inte en avisering när familjesamordnaren godkänner eller avslår begäran. Om familjesamordnaren genomför köpet och ditt innehåll inte hämtas automatiskt kan du trycka på priset igen för att hämta objektet.

Om Be att få köpa är aktiverat för ditt konto

• Du kan inte köpa iTunes-matchning, iTunes-presenter eller gåvor.

• Meddelandet Be om att få köpa visas inte om du hämtar innehåll från en familjemedlems tidigare köp. Och om du löser in produktkoder ser du inte meddelanden om Be om köp.