Ändra din förvalda kontaktlösa app i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet

I Europeiska ekonomiska samarbetsområdet kan du ändra din förvalda kontaktlösa app på din iPhone.

Funktionerna i den här artikeln är endast tillgängliga för iOS-användare i länder eller regioner i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet.

Om du bor i Europeiska ekonomiska samarbetsområdet kan du välja en valfri berättigad app på din iPhone som din förvalda kontaktlösa app. Detta gör att du kan starta den förvalda kontaktlösa appen genom att dubbelklicka på sidoknappen eller hålla din iPhone nära en kompatibel NFC-läsare för att genomföra kontaktlösa transaktioner. Du kan hantera din förvalda kontaktlösa app i Inställningar.

Europeiska ekonomiska samarbetsområdet inkluderar alla länder i Europeiska unionen, samt Island, Liechtenstein och Norge.

Kom igång

Du måste ha iOS 17.4 eller senare och den senaste versionen av den kontaktlösa app som du vill ange som förvald. Du kommer inte att se alternativet att uppdatera dina inställningar om du inte har en berättigad kontaktlös app installerad på din iPhone.

1. Gå till den app som du vill använda som din förvalda kontaktlösa app.

2. Godkänn uppmaningen på skärmen om att ge appen behörighet att komma åt din iPhones NFC-teknik.

Ändra din förvalda kontaktlösa app

1. Öppna appen Inställningar på din iPhone.

2. Tryck på Inställningar > (Appnamn) > Appinställningar > Förvald kontaktlös app.

3. Välj den app som du vill ange som din förvalda kontaktlösa app.

4. För att din förvalda kontaktlösa app ska träda i kraft måste du acceptera uppmaningen på skärmen.

Endast en berättigad app kan genomföra kontaktlösa transaktioner med NFC.

Du kan fortfarande göra betalningar med en app som inte är inställd som din förvalda kontaktlösa app. Följ stegen som tillhandahålls av din apputvecklare för att lära dig använda appen för att genomföra kontaktlösa transaktioner. Om du inte ser en app som du vill ange som din förvalda app kan du kontakta apputvecklaren.

Om du ändrar din förvalda kontaktlösa app från Plånbok-appen till en annan berättogad kontaktlös app, kommer vissa Apple Pay och Plånbok-funktioner påverkas.