Skärm till MacBook Air (13 tum, M3, 2024)

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• Justerbar vridmomentnyckel (10–34 Ncm)

• Justerbar vridmomentnyckel (0,3–1,2 Ncm)

• ESD-säker pincett

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

• Halvmåneformad Torx 3IP-bit 44 mm

• Torx 3IP-bit 25 mm

• Torx 8IP-bit 25 mm

Se en fullständig lista över verktyg som krävs vid alla reparationer.

Varning

• För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du initierar processen Systemkonfiguration.

• Om du installerar en ny skärm måste du installera en ny lockvinkelsensor.

Borttagning

1. Öppna skärmen helt. Placera sedan datorn på bordets kant med bildskärmen hängande nedåt.

2. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 10 till 34 Ncm och 3IP-biten 25 mm för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-10384) från höljet till skärmens flexkablar (1).

3. Använd det svarta petverktyget för att lyfta ändarna på flexkablarna till skärmen och kameran från kontakterna (2).

4. Använd den blå vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten 44 mm för att ta bort de två 3IP-skruvarna (923-10367) från ljudkortets kontakthölje. Ta bort höljet och spara det till återmonteringen.

5. Lyft änden på lockvinkelsensorns flexkabel från kontakten (1).

6. Dra bort lockvinkelsensorns flexkabel från ljudkortet (2).

• Obs! Använd ett svart petverktyg eller fingrarna om du behöver ta bort fästmaterialet mellan lockvinkelsensorns flexkabel och ljudkortet.

7. Använd den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm och 8IP-biten för att ta bort de sex 8IP-skruvarna (923-10372) från skärmens vänster och höger gångjärn.

• Viktigt: Håll i skärmen när du tar bort 8IP-skruvarna.

8. Öppna skärmen. Lyft sedan skärmen i vinkeln som visas för att ta bort den från det övre höljet.

•  Varning! Se till att lockvinkelsensorns flexkabel inte fastnar när du lyfter skärmen från det övre höljet.

Återmontering

1. Placera skärmen på det övre höljet enligt bilden.

• Obs! Skärmen inkluderar kamerans flexkablar.

•  Varning! Se till att lockvinkelsensorns flexkabel, skärmens flexkablar och kamerans flexkablar inte fastnar i det övre höljet eller moderkortet.

2. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln för 0,3 till 1,2 Nm och 8IP-biten för att delvis skruva tillbaka de sex 8IP-skruvarna (923-10372) i skärmens högra och vänstra gångjärnsskydd i ordningen som visas.

3. Stäng skärmen. Justera sedan skärmen tills den ligger dikt an mot det övre höljet.

4. Ställ in vridmomentet på den justerbara vridmomentnyckeln på 0,3–1,2 Nm till 0,6 Nm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 8IP-biten för att helt skruva tillbaka de sex 8IP-skruvarna i skärmens högra och vänstra gångjärnsskydd i ordningen som visas.

5. Tryck ändarna på skärmens och kamerans flexkablar mot kontakterna (1).

6. Ställ in vridmomentet på den justerbara vridmomentnyckeln för 10–34 Ncm på 11,5 Ncm. Använd sedan den justerbara vridmomentnyckeln och 3IP-biten 25 mm för att skruva tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-10384) i höljet för skärmens flexkablar (2).

7. Tryck änden på lockvinkelsensorns flexkabel mot kontakten (1).

8. Använd den platta änden av det svarta petverktyget för att fästa lockvinkelsensorns flexkabel till ljudkortet (2).

9. Placera ljudkortets kontakthölje över änden av lockvinkelsensorns flexkabel.

10. Använd den blå vridmomentnyckeln och den halvmåneformade 3IP-biten 44 mm för att sätta tillbaka de två 3IP-skruvarna (923-10367) i ljudkortets kontakthölje.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration.