Om watchOS 9-uppdateringar

watchOS 9 ger dig suveräna sätt att vara ansluten, aktiv och hålla koll på hälsan med Apple Watch. Du får fler sätt att träna och mäta dina träningspass, en helt omdesignad kompassapp, en ny app som håller koll på dina läkemedel, en kraftfullare sömnspårning med sömnfaser samt bättre insikter och stöd för hjärthälsan om du har blivit diagnostiserad med förmaksflimmer.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.6.3

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsfixar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.6.2

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsfixar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.6.1

Den här uppdateringen innehåller en lösning på ett problem som förhindrar tillgång till rörelsedata för appar som använder Movement Disorder-API:t till att spåra darrningar och symptom som är förknippade med Parkinsons sjukdom.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.6

Den här uppdateringen innehåller viktiga buggfixar samt säkerhetsuppdateringar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.5.2

Den här uppdateringen innehåller viktiga säkerhetsfixar och rekommenderas för alla användare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.5.1

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar för Apple Watch.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.5

watchOS 9.5 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar, inklusive den nya urtavlan Pride-firande som uppmärksammar HBTQI+-rörelsen och -kulturen.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns påhttps://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.4

watchOS 9.4 innehåller förbättringar av Apple Watch och introducerar funktioner i nya regioner.

• Väckarklockor tystas inte längre med täck för att tysta-gesten för att undvika oavsiktliga avstängningar medan du sover.

• Cykelkoll med tillbakablickande uppskattningar om ägglossning och notiser om cykelavvikelser stöds nu i Moldavien och Ukraina.

• Historik för förmaksflimmer är nu tillgänglig i Colombia, Malaysia, Moldavien, Thailand och Ukraina.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns påhttps://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.3.1

Den här uppdateringen innehåller buggfixar och viktiga säkerhetsuppdateringar för Apple Watch.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns påhttps://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.3

watchOS 9.3 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar, inklusive den nya urtavlan Sammanhållnings­mosaik som hyllar svart historia och kultur för att uppmärksamma Black history month.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns påhttps://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.2

watchOS 9.2 innehåller nya funktioner, förbättringar och buggfixar som omfattar:

• Med funktionen Rutt kan du tävla mot tidigare pass i träningarna utomhuslöpning, utomhuscykling och rullstol utomhus.

• Ny anpassad algoritm för kickboxning i appen Träning ger mer rättvisande mätning.

• Appen Buller kan nu visa när omgivningsbuller minskas medan du använder AirPods Pro (första generationen) och AirPods Max med aktiv brusreducering.

• De som använder familjeinställning kan bli inbjudna till appen Hem för att styra HomePod-högtalare och smarta hemtillbehör samt låsa upp dörrar med hemnycklar i Plånbok.

• Visuellt hjälpmedelsstöd som visar när sirenen används på Apple Watch Ultra.

• Förbättrad svarstid och precision för styrning med handgester för AssistiveTouch och Snabbåtgärder.

• Detektering av olycka har optimerats på Apple Watch Ultra, Apple Watch Series 8 och Apple Watch SE (andra generationen).

• En bugg som ledde till att tiden visades fel omedelbart efter att ett larm avfärdats i fokusläget Sover har åtgärdats.

• En bugg som orsakade störningar under mindfulness-sessioner har åtgärdats.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller regioner. Mer information finns på https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.1

Den här uppdateringen innehåller förbättringar för Apple Watch.

• Batteritiden kan förlängas under utomhusgång-, löp- och vandringsträningar genom att minska frekvensen på puls- och GPS-avläsningar på Apple Watch Series 8, Apple Watch SE (andra generationen) och Apple Watch Ultra.

• Musik kan hämtas via Wi‑Fi eller mobilnätet utan att Apple Watch är ansluten till laddaren.

• Stöd för den nya smarta anslutningsstandarden Matter för hemautomatisering. Den gör det möjligt för mängder av smarta hemtillbehör att samverka mellan olika ekosystem.

Den här uppdateringen innehåller även buggfixar för Apple Watch.

• Röstfeedback om genomsnittlig takt under utomhuslöpningar kan vara felaktig.

• Uppskattningar om sannolikheten för regn som visas i appen Väder kanske inte överensstämmer med uppskattningarna på iPhone på den aktuella platsen.

• Komplikationen för timvist väder kan felaktigt ange tider som fm istället för em om 12-timmarsklocka används.

• Tidslängden som visas under styrketräningspass kanske inte fortskrider för en del användare.

• VoiceOver kanske inte säger appnamnet innan den läser upp notiser när flera notiser tas emot.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.0.2

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar för Apple Watch.

• Störningar av strömmande ljud på Spotify.

• Snoozealarmnotiser avbryts inte när ett alarm har raderats för AssistiveTouch-användare.

• Ofullständig synkronisering av data från Plånbok och Fitness för en nyligen parkopplad Apple Watch.

• Ljudet från mikrofonen avbryts för en del användare med Apple Watch Series 8 och Ultra.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9.0.1

Den här uppdateringen innehåller förbättringar och buggfixar för Apple Watch Ultra.

• Ljudet kunde förvrängas under telefonsamtal via högtalare.

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på https://support.apple.com/sv-se/HT201222

watchOS 9

watchOS 9 ger dig suveräna sätt att vara ansluten, aktiv och hålla koll på hälsan med Apple Watch. Du får fler sätt att träna och mäta dina träningspass, en helt omdesignad kompassapp, en ny app som håller koll på dina läkemedel, en kraftfullare sömnspårning med sömnfaser samt bättre insikter och stöd för hjärthälsan om du har blivit diagnostiserad med förmaksflimmer.

Urtavlor

• Astronomi visar nu aktuell molntäckning och en stjärnkarta.

• Månen innehåller en kinesisk, hebreisk eller islamsk månkalender lindad runt en direktrendering av månfaser.

• Lekdags innehåller animerade siffror som har utformats av Chicagokonstnären Joi Fulton med redigeringsalternativ för bakgrundsfärger.

• Metropol innehåller en urtavla med tonvikt på typsnittet. Siffrorna ändrar stil och vikt dynamiskt när du vrider på Digital Crown.

• Nike Analog, Nike Bounce, Nike Compact, Nike Digital och Nike Hybrid, som alla har en Nike-Swoosh som du kan trycka på för att öppna Nike Run Club, finns nu på fler Apple Watch-modeller.

• Funktionsfyllda komplikationer, kinesiska skriftalternativ och redigering av bakgrundsfärg finns för Andas, Kalifornien, Moduler, Typograf med flera.

• Porträtt stöder nu porträtt av hundar och katter och landskap där du kan anpassa färgen på bakgrunden eller hela bilden.

• Du kan välja vilken urtavla som ska visas när ett fokus är aktivt.

Träning

• Du kan anpassa och rulla genom flera träningsvyer under ett träningspass, bland annat varvtider, segment och aktivitetsringar.

• Pulsintervallvyn använder maxpuls och vilopuls till att skapa personliga intervall och visa hur länge du befinner dig i varje intervall.

• Höjdvyn visar aktuell höjd över havet och ökad höjd samt visar höjdförloppet under utomhuslöpning, utomhuscykling, rullstol utomhus i löptakt, vandring, utomhusgång och rullstol utomhus i gångtakt.

• Löpkraftsvyn visar ett realtidsmått på hur mycket kraft (mätt i watt) som genereras under löpningen (Apple Watch SE och Apple Watch Series 6 och senare).

• Löpformsmätningar, med steglängd, markkontakttid och vertikal oscillering, finns i träningsvyer så att du kan granska löpningens effektivitet för tillfället och över tid (Apple Watch SE och Apple Watch Series 6 och senare).

• Med anpassade träningar kan du skapa träningspass med upprepande segmentintervall som kan baseras på en tid, distans eller ett öppet mål med automatisk eller manuell frammatning till nästa segment.

• Farthållare skapar en träningsupplevelse som hjälper dig att hålla önskad takt med notiser och en särskild träningsvy.

• Flersportsträningar stöder duathlon- eller triathlonträning med automatisk upptäckt av simning i öppet vatten eller bassäng, cykling inomhus eller utomhus, Iöpning inomhus eller utomhus och övergångar till nästa etapp.

• Träningsnotiser kan anpassas med information om sådant som takt, kraft, kadens och pulsintervall.

• Poolsimträningar upptäcker kickboard automatiskt.

• Simeffektivitetsmätningen SWOLF beräknas som simtagsantal plus tiden för en hel längd.

Fitness+

• Vägledning från tränare på skärmen, inklusive målintensitet, tag per minut för rodd, rotation per minut för cykling och lutningsprocent för trappmaskin.

• Vägledning från tränare och personliga fitnessmätningar visas på skärmen för kompatibla TV-apparater och enheter från tredje part.

Kompass

• Omdesignad kompassapp med mer detaljerad information och zoomningsbara vyer (Apple Watch SE och Apple Watch Series 5 och senare).

• Huvudkompasstavlan stöder både en analog kompassring och en digital vy med aktuell bäring och riktning.

• Den inzoomade vyn innehåller en analog vy av bäring plus höjd över havet, lutning och koordinater.

• Kompasshållpunkter gör att du kan märka ut din position eller landmärken (Apple Watch SE och Apple Watch Series 6 och senare).

• Gå tillbaka använder GPS till att registrera din väg ifall du går vilse eller tappar riktningen (Apple Watch SE och Apple Watch Series 6 och senare).

Sömn

• Spårning av sömnfaser använder data från accelerometern och pulssensorn till att upptäcka när du befinner dig i REM-sömn, bassömn och djupsömn samt när du är vaken.

• Jämförelsediagram visar en vy av puls och andningsfrekvens tillsammans med sovtid i appen Hälsa på iPhone.

Läkemedel

• Funktioner för att logga läkemedel som tas vid behov eller schemalagt, inklusive dos och tidpunkt.

• Du kan visa läkemedelsscheman och vad du har loggat under dagen.

• Påminnelser att logga schemalagda läkemedel.

• Läkemedelskomplikation så att du kan se schemat eller snabbt öppna appen.

Historik för förmaksflimmer

• Veckonotiser med en uppskattning av procentandelen tid du har haft förmaksflimmer under den föregående kalenderveckan.

• Höjdpunkter visar vilken veckodag och tid på dagen som förmaksflimmer oftast förekommer.

• Spårning av livsstilsfaktorer som kan påverka hur stor del av tiden du har förmaksflimmer, inklusive träning, sömn, vikt, alkoholförbrukning och mindfulnessminuter i appen Hälsa på iPhone.

• Delningsbar PDF som underlättar konstruktiva samtal med vårdgivare.

• Stöder användare som är minst 22 år och har diagnostiserats med förmaksflimmer.

Familjeinställning

• Nu är appen Podcaster tillgänglig. Du kan söka efter, hämta och följa program samt utforska handplockat innehåll.

• Stödet för e-post via tredje part har utökats med Yahoo och Outlook.

• Nu kan du redigera och dela kontaktbilder.

Hjälpmedel

• Utökade snabbåtgärder med AssistiveTouch så att du kan spela upp och pausa i Spelas nu, pausa och återuppta i Träning, ta en bild med Kamerastyrning och växla mellan kartvy och stegvisa färdbeskrivningar i Kartor.

• Parkoppling av Bluetooth-tangentbord med Apple Watch.

• Med Apple Watch-dubblering kan du fjärrstyra Apple Watch från din parkopplade iPhone via AirPlay med stöd för hjälpmedelstekniker som VoiceOver eller reglagestyrning som alternativ till att trycka på Apple Watch-skärmen.

Andra funktioner och förbättringar:

• Strömsparläget bevarar kärnfunktioner i Apple Watch och avaktiverar tillfälligt vissa bakgrundsfunktioner som Alltid på-skärm och varningar om hjärthälsa för att maximera batteritiden.

• Stöd för internationell roaming gör det möjligt att behålla anslutningen till ditt mobilnätverk medan du reser utomlands (Apple Watch SE och Apple Watch Series 5 och senare).

• Utökade tangentbordsspråk omfattar franska, italienska, japanska, portugisiska, spanska och tyska på Apple Watch Series 7 och senare.

• Inställningen för kommunikationssäkerhet i Skärmtid gör det möjligt för föräldrar att aktivera varningar för barn när de tar emot eller skickar bilder som innehåller nakenhet i Meddelanden.

• Notiser om cykelavvikelser meddelar dig om dina loggade menstruationer uppvisar ett mönster med sällan förekommande mens, oregelbundna cykler, förlängda cykler eller ihållande stänkblödning.

• Ett nytt återhämtningspulsmått som uppskattas av Apple Watch finns i appen Hälsa.

• Appen Påminnelser är uppdaterad med stöd för redigering så att du kan lägga till viktig information som plats, taggar och klartider.

• Appen Kalender har en ny utformning där du kan skapa nya kalenderaktiviteter och växla mellan dag-, list- och veckovyer.

• Podcastupplevelsen har förbättrats med stöd för sökning, möjlighet att följa och sluta följa program och upptäcka nytt innehåll i Lyssna nu.

• Dock är uppdaterad och visar nu appar som körs i bakgrunden överst.

• Notiser har fått en ny utformning med smala banderoller när du använder Apple Watch aktivt.

En del funktioner kanske inte är tillgängliga i alla länder eller regioner. Mer information finns på

https://www.apple.com/se/watchos/feature-availability/

Information om säkerhetsinnehållet i Apple-programuppdateringar finns på

https://support.apple.com/sv-se/HT201222