Om du inte kan se e-postmeddelanden i Mail på Mac

Om meddelanden verkar saknas eftersom Mail inte visar dem kan du prova dessa lösningar.

För att se meddelandena i en brevlåda välj den brevlådan i sidofältet i Mail-fönstret.

Om du inte kan se sidofältet:

• Välj Vy > Visa sidofält i menyraden.

• Eller tryck på Kontroll-Kommando-S.

Om du ser sidofältet men inte kan se din brevlåda där:

• Kontrollera att e-postkontot är aktiverat: Välj Mail > Inställningar och klicka sedan på Konton. Välj ditt konto till vänster och bekräfta sedan att ”Aktivera detta konto” är valt.

• Kontrollera att din brevlåda inte är dold i ett avsnitt av sidofältet. Flytta pekaren över namnet på ett avsnitt för att se en visningspil bredvid namnet. Klicka sedan på pilen för att dölja eller visa objekt i det avsnittet. I det här exemplet är objekt i avsnittet Favoriter dolda (vänster bild) och visade (höger bild):

Bildtext

Kontrollera om det finns meddelandefiltrering

Om du använder meddelandefiltrering gömmer Mail vissa meddelanden. Om filtrering är påslagen kan du stänga av den:

• Välj Vy > Filter > Stäng av meddelandefilter.

• Eller tryck på Kommando-L.

• Eller klicka på knappen Filterknappen Filter i verktygsfältet.

Bildtext

Kontrollera Skräppost

Välj Skräppost i sidofältet. Om du hittar dina saknade meddelanden där kan du flytta dem till din inkorg eller markera dem som inte skräppost. Ta reda på mer om hur du hanterar skräppost.

Kontrollera om det finns blockerade avsändare

Om du har blockerat avsändaren av ett meddelande kan Mail ha flyttat meddelandet till Papperskorgen. Du kan välja Papperskorg i sidofältet för att se vilka meddelanden den innehåller. För att se en lista över blockerade avsändare gå till Mail > Inställningar, klicka på Skräppost och klicka sedan på Blockerade.

Kontrollera om det finns regler för Mail

Regler för Mail kan påverka om meddelanden visas i en brevlåda. Om du har skapat regler för Mail, kan du redigera eller stänga av dem i Mail-inställningar: Välj Mail > Inställningar och klicka sedan på Regler.

Sök efter meddelanden

Om du inte vet i vilken brevlåda dina meddelanden finns kan du använda sökfältet i Mail för att söka efter dina meddelanden. Du kan sedan välja en brevlåda i sidofältet för att endast söka i den brevlådan.

Om sökningen inte går som förväntat kan du återställa brevlådan: Välj brevlådan i sidofältet och välj sedan Brevlåda > Återställ.

Läs mer

Om du inte är säker på att du ens har tagit emot de saknade meddelandena kan du kontrollera om Mail tar emot meddelanden. Ta reda på vad du ska göra om du inte får e-post.