iMac (21,5-tums, sent 2011) - Teknisk information

21,5-tums iMac

Skärm

LED-bakbelyst glänsande widescreenskärm med hög upplösning och stöd för miljontals färger.

• 21,5-tums (bildyta) LED-bakbelyst glänsande widescreenskärm med stöd för miljontals färger

• Upplösning: 1920 x 1080 bildpunkter

Processor och minne

Utrustad med en Dual-Core Intel Core i3-processor och DDR3-minne.

Processor

3,1 GHz fyrkärnig Intel Core i3 med 3 MB delad L3-cache på processormodulen

Minne

2 GB (1x 2GB) 1333 MHz DDR3-minne

Kan konfigureras 8 GB, endast på Apple Online Store.

Lagring

250 GB hårddisk.1

250 GB hårddisk (7200 varv/min)

Grafik

Avancerad separat AMD Radeon HD-grafik.

Grafikprocessorn AMD Radeon HD 6750M med 256 MB GDDR5-minne

Videostöd och kamera

Inbyggd FaceTime-HD-kamera.

• FaceTime-HD-kamera

• Samtidigt stöd för full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 2560 x 1600 bildpunkter på en extern 30-tumsskärm

• Stöd för utökat skrivbord och skärmdubblering

Ljud

Inbyggda stereohögtalare, mikrofon och hörlursuttag med ministereokontakt

• Inbyggda stereohögtalare

• Två inbyggda högeffektiva förstärkare på 20 W

• Uttag för hörlurar/optiskt digitalt ljud (ministereokontakt)

• Linjeingång/optisk digital ljudingång (ministereokontakt)

• Inbyggd mikrofon

• Stöd för Apples iPhone-hörlurar med mikrofon

Anslutningar och utbyggnad

SuperDrive, SDXC-kortläsare, ljudingång, ljudutgång, USB 2.0, FireWire 800, Mini DisplayPort, Gigabit Ethernet.

• Mini DisplayPort-utgång med stöd för DVI, VGA och dubbellänkad DVI (adaptrar säljs separat)

• En FireWire 800-port (7 W)

• Fyra USB 2.0-portar

• SDXC-kortplats

• Direktmatad 8x SuperDrive med stöd för bränning i dubbla lager i 4x (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Ljud in/ut

• 10/100/1000BASE-T Gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

Inmatning

Apple Wired Keyboard and Mouse.

Apple Keyboard med numeriskt tangentbord

Apple Keyboard med numerisk del har en utökad layout; ett elegant supertunt skal av anodiserat aluminium; lågprofilstangenter och två USB 2.0-portar.

Apple Mouse

En kabelansluten mus som uppfinner hjulet på nytt – rullningshjulet. Apple Mouse har ett fantastiskt rullningshjul som ger dig möjlighet att flytta runt i dokument utan att lyfta ett finger. Och med beröringskänslig teknik gömd under det helgjutna skalet går det att välja mellan mångsidigheten hos en fyrknapparsmus eller enkelheten hos en enknapps skönhet.

Trådlöst

Latest Wi-Fi technology.

Wi-Fi

Trådlös Wi-Fi-anslutning med 802.11n2, kompatibel med IEEE 802.11a/b/g

Mått och vikt

Utrymmessnål allt-i-ett-design.

• Höjd: 45,1 cm

• Bredd: 52,8 cm

• Djup: 18,9 cm

• Vikt: 8,8 kg3

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100-240 V växelström

• Frekvens: 50-60 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 205 W (21,5-tumsmodeller), 310 W (27-tumsmodeller)

• Temperatur vid användning: 0° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20° till 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3000 m

• Genomsnittliga akustiska prestanda

• Ljudtryck (vid användarens position): 18 dBA i overksamt läge4

Begränsad garanti och service

iMac levereras med 90 dagars gratis telefonsupport och ett års begränsad garanti. Köp AppleCare Protection Plan och förläng skyddet till tre år från inköpsdatumet för din Mac. Det är bara med AppleCare Protection Plan du får direkt telefonsupport från Apples tekniska experter och garanti för att reparationer utförs av auktoriserade Apple-tekniker som använder originaldelar från Apple. Mer information får du på Apples supportsida eller genom att ringa 077-119 95 19.

Miljörapport

iMac har utformats med följande delar som minskar dess miljöpåverkan:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri5

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Höljet av aluminium och glas är till största delen återvinningsbart

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 5.2

• EPEAT Gold-klassad6

Apple och den globala miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Apples miljöspecifikation för produkter beskriver miljöegenskaperna hos våra produkter.

Akustik

DEKLARERADE LJUDNIVÅER i enlighet med ISO 9296

iMac 21,5-tums

Dual-Core Intel Core i3

SPDC 3,1 GHz

Ljudeffekt

LWAd (B)

1 B = 10 dB

Ljudtryck

Användarens plats

LpAm (dB)

unit on table

unit on floor

Overksam

3,0

16

-

Vid hårddiskåtkomst

3,0

16

-

Vid CD-enhetsåtkomst

3,3

21

-

1. LWAd är det statistiska övre A-viktade gränsvärdet för ljudeffekt (avrundat till närmaste 0,1 B).

2. LpAm är medelvärdet av det A-viktade ljudtrycket uppmätt vid användarens plats (avrundat till närmaste dB).

3. 1 B (bel) = 10 dB (decibel).

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och minskning av avfall. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

I kartongen finns

• iMac

• Apple Keyboard med numeriskt tangentbord

• Apple Mouse

• Strömsladd

• Tryckt och elektronisk dokumentation

Program som ingår

Mac OS X Lion

Innehåller Mail, Adressbok, iCal, Mac App Store, iTunes, Safari, Time Machine, FaceTime, Photo Booth, Mission Control, Launchpad, AirDrop, Resume, Autospar, Versioner, Överblick, Spotlight, QuickTime med mera.

iLife

Innehåller iPhoto, iMovie och GarageBand.

Konfiguration och tillval

Purchase from the Apple Online Store to upgrade memory.

• 4 GB minnesuppgradering (två 2 GB)

• 8 GB minnesuppgradering (två 4 GB)

Tillbehör

Mac-program

• iWork

• Aperture

• Logic Express

Skärm och grafik

• Apple Mini DisplayPort-till-DVI-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-VGA-adapter

• Apple Mini DisplayPort-till-dubbellänkad DVI-adapter

AirPort och trådlöst

• Time Capsule

• AirPort Express-basstation

• AirPort Extreme-basstation

Andra

• AppleCare Protection Plan

1. 1 GB = 1 miljard byte och 1 TB = 1 biljon byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

2. Trådlös Internetanslutning kräver en trådlös basstation och ett Internetabonnemang som kan vara avgiftsbelagt.

3. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

4. Akustisktester gjorda på vanliga 21,5- och 27-tums iMac-datorer. Akustiken kan variera beroende på konfiguration.

5. PVC-fri strömsladd finns i USA, Kanada, Mexiko, Colombia, El Salvador, Guatemala, Panama, Peru, Puerto Rico, Amerikanska Jungfruöarna och Venezuela.

6. iMac har certifierats med EPEAT Gold i USA och Kanada.