OS X Mountain Lion - Teknisk information

Allmänna krav

• OS X 10.6.8 eller senare

• 2 GB minne

• 8 GB ledigt utrymme

• En del funktioner kräver ett Apple-ID, särskilda villkor gäller.

• Vissa funktioner kräver ett kompatibelt internetabonnemang som kan vara avgiftsbelagt.

Modeller som stöds

• iMac (mitten av 2007 eller nyare)

• MacBook (aluminiummodellen från slutet av 2008 eller tidigt 2009 eller nyare)

• MacBook Pro (mitten av/sent 2007 eller nyare)

• Xserve (tidigt 2009)

• MacBook Air (sent 2008 eller nyare)

• Mac mini (tidigt 2009 eller nyare)

• Mac Pro (tidigt 2008 eller nyare)

Krav för specifika funktioner

Time Machine

Kräver en extra hårddisk eller Time Capsule (säljs separat).

Photo Booth

Kräver en FaceTime- eller iSight-kamera (inbyggd eller extern), UVC-kamera (USB Video Class) eller DV-kamera med FireWire. När bakgrundseffekter används med en DV-kamera måste fokus, exponering och vitbalans vara fixerade.

FaceTime

Videosamtal kräver en inbyggd FaceTime-kamera, en iSight-kamera (inbyggd eller extern), en UVC-kamera (USB Video Class) eller DV-kamera med FireWire och en internetanslutning med 128 Kbit/s i båda riktningarna. HD-videosamtal kräver en inbyggd FaceTime-HD-kamera och en internetanslutning med 1 Mbit/s i båda riktningarna. För att ta emot HD-videosamtal krävs en Intel-baserad Mac med stöd för videosamtal i HD.

AirDrop

Stöder följande Mac-modeller:

• MacBook Pro (sent 2008 eller nyare)

• MacBook Air (sent 2010 eller nyare)

• MacBook (sent 2008 eller nyare)

• iMac (tidigt 2009 eller nyare)

• Mac mini (mitten av 2010 eller nyare)

• Mac Pro (tidigt 2009 med AirPort Extreme-kort eller mitten av 2010)

Boot Camp

Stöder befintliga Boot Camp-installationer med Windows XP Service Pack 2, Windows Vista eller Windows 7. Nya Boot Camp-installationer kräver Windows 7 (säljs separat).

Stöd för Exchange

Kräver Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4 eller Exchange Server 2010. Automatisk inställning kräver att funktionen Autodiscovery aktiveras på Microsoft Exchange Server.

AirPlay-skärmdubblering

Kräver andra generationens Apple TV eller senare. Stöder följande Mac-modeller:

• iMac (mitten av 2011 eller nyare)

• Mac mini (mitten av 2011 eller nyare)

• MacBook Air (mitten av 2011 eller nyare)

• MacBook Pro (tidigt 2011 eller nyare)

Power Nap

Stöder MacBook Air (sent 2010 eller nyare), MacBook Pro med Retina-skärm.

Gester

Kräver en Multi-Touch-styrplatta, Magic Trackpad eller Magic Mouse.

VoiceOver-gester

Kräver en Multi-Touch-styrplatta eller Magic Trackpad.

Mac App Store

Endast tillgänglig för personer som är minst 13 år i Sverige och många andra länder. Kompatibel hårdvara och mjukvara samt internetanslutning krävs. Bredband rekommenderas och avgifter kan tillkomma. Särskilda villkor gäller.

Diktering

Kräver en mikrofon (inbyggd eller extern) och en bredbandsanslutning till internet.