Logic Pro 9 - Teknisk information

Systemkrav

• 2 GB RAM-minne (4 GB rekommenderas).

• Skärm med upplösningen 1280 x 768 eller högre.

• OS X 10.6.8 eller senare.

• Minst 3,4 GB hårddiskutrymme (19 GB extramaterial tillgängligt för hämtning inifrån programmet).

Huvudfönster

• Arrangera-fönstret håller reda på 16 olika redigerings- och bläddringsområden, inklusive alla spår och delar i ett projekt.

• I mixerfönstret visas alla mixerkanaler tillsammans med värdinstrument och effektrelaterade insticksfiler.

• Fönstret samplerredigerare för ljudfilsredigering.

• Pianorullefönster för redigering i pianorulle-stil av MIDI-nothändelser och MIDI-reglerhändelser.

• Partiturfönster för redigering och utskrift av MIDI-nothändelser inom musiknotation.

• Hyperredigeringsfönster för "värdefälts"-redigering av MIDI-händelser.

• Fönstret Händelselista för numerisk redigering av regioner eller MIDI-händelser.

• Fönstret Markörlista för redigering av textmarkörer.

• Fönstret Tempolista för redigering av tempohändelser.

• Fönstret Signaturlista för redigering av takt och tonartssignaturer.

• Bin-fönster för hantering av ljudfiler och regioner i ett projekt.

• Loopbläddringsområde för sökning och förhandsvisning av Apple-loopar utifrån tempo, tonart, stil och stämning.

• Biblioteksbläddringsområde för sökning av kanaler, insticksfilinställningar eller externa MIDI-destinationer.

• Filbläddringsområde för sökning av innehåll på hårddiskar och import av spårdata från andra projekt.

• Projektantecknings- och spåranteckningsområden för text-PM.

• Miljöfönster för avancerad dirigering och realtidsbehandling av MIDI-händelser.

Allmänt

• 1180 definierbara tangent- och MIDI-kommandon.

• Klippkopplingar håller sekundärt material på plats medan du putsar och flyttar det primära temat. Välj mellan att dölja eller visa klippkopplingar i tidslinjen.

• 90 skärmkonfigurationer som kan återkallas.

• 200 ångrasteg.

• Fullständig fördröjningskompensation för insticksfiler, även för extern ljud- och MIDI-utrustning.

• Lågfördröjningsläget kan kompensera för insticksfilsrelaterade fördröjningar under inspelning.

• Serienummerbaserat kopieringsskydd

Ljud

• Ljudfils- och I/O-upplösning upp till 24 bitar/192 kHz.

• Projektlängd 6 timmar eller mer vid 96 kHz, 13 timmar vid 44,1 kHz.

• Putsningsverktyg för avancerade justeringar i tidslinjen.

• 87 insticksfiler med effekter, exempelvis Pedalboard med sina 30 olika pedaler.

• 40 insticksfiler med programvaruinstrument (24 från GarageBand, 16 från Logic Pro).

• 102 stämningstabeller för programvaruinstrument, bland annat balanserad, anpassad och Hermode-stämning.

• Flextidsredigering med sex olika flexlägen.

• Segmentering

• Rytmiskt

• Monofoniskt

• Polyfoniskt

• Tempofoniskt

• Hastighet

• Avancerade dithering-algoritmer (POW-r, UV22HR).

• Stöd för alla Apple-loopar.

• Freeze Tracks frigör processorkraft genom osynlig spårrendering.

• Samplingskorrekt ljudredigering i arrangera-fönstret.

• Icke-förstörande grafiska ljudtoningar och övertoningar för nivå eller hastighet.

MIDI

• 1/3840 notupplösning

• MIDI-inspelning och -notation.

• Snabb och intuitiv regionloopning.

• Globalt ackordspår med automatisk ackordsigenkänning.

• Fullständig musiknotation:

• Realtidstranskribering

• Instrumenttransponering

• Gitarrtablatur

• Trumnotation

• Ackordsymboler

• Adaptiv textinmatning

• Automatiska flertaktspauser

• Omfattande uppsättning legatobågar, crescendon och andra tecken

• Stödstilar för enkel hågkomst av flera notsystemsattribut

• Partituruppsättningar gör det möjligt att kombinera instrument för redigering och utskrift

• Utformning och utskrift av kompletta professionella partitur

• Skriv noter med datorns tangentbord i skiftlåst läge.

• MIDI-steginmatning.

• Omformningsfönster för avancerad redigering av MIDI-händelser.

Redigering

• Intuitiv, regionbaserad redigering.

• Kraftfulla mappar förenklar organisation och arrangemang av uppgifter.

• Omfattande uppsättning redigeringsverktyg som kan tilldelas till vänster och höger musknapp, eller till musknappar i kombination med specialtangenter.

• Enkel tagningshantering:

• Färga tagningar automatiskt eller manuellt

• Tagningsmarkering med ett klick

• Klipp, putsa, flytta eller arrangera om tagningar

• Flytta och redigera hela tagningsmappar, precis som du gör med andra regioner

• Quick Swipe-komp för ljud:

• Skapa ett komp från flera tagningar

• Skapa komp snabbt och enkelt

• Automatiska, anpassningsbara övertoningar mellan fraser

• Flatten-funktionen ersätter tagningsmappen med regioner som motsvarar det aktuella kompet

• Flatten- och Merge-funktionerna ersätter tagningsmappen med den just skapade ljudfilen

• Icke-förstörande MIDI- och ljudkvantisering:

• Groove-mallar som kan anpassas från MIDI- eller ljudregioner

• 34 grundinställningar för kvantisering

• 6 avancerade kvantiseringsparametrar

• Förbättra inspelade trumspår med samplade trumljud genom trumersättning eller -dubblering.

• Konvertera ljudregioner till ett MIDI-spår för samplingsinstrument.

• MIDI-notextrahering från ljud för meloditranskribering.

• Grafisk rytmuppritning skapar tempokartor från befintligt ljud eller MIDI.

• Snap-to-transient-markering.

• Definierbar relativ eller absolut placering i rutnät.

• Lägena Shuffle Left och Shuffle Right håller ihop regioner medan du redigerar.

• I Auto-crossfade-läget infogas automatiskt övertoningar mellan regioner.

• Förstörande samplingsredigering med inbyggd eller extern samplingsredigerare.

Mixer

• Upp till 255 ljudkanaler.

• Upp till 255 kanaler för programvaruinstrument.

• Visning av upp till 255 extrakanaler.

• 64 bussar.

• Allt ovanstående i mono, stereo eller surround (med 1 till 8 ljudkanaler).

• 15 insatser för effektinsticksfiler (interna eller Audio Units).

• 8 sändningar per kanal, för- eller eftertoning eller efterpanorering.

• Dynamiskt skapande av kanaler snabbar upp mixerinställning och -konfiguration.

• Olika visningsalternativ förenklar kanalnavigering:

• ”Enstaka” för det markerade spåret med alla dirigerings- och sändningsdestinationer

• ”Arrangera” för all arrangering av spår (med eller utan destinationer)

• ”Alla” för en fullständig överblick

• Enkel konfigurering av programvaruinstrument med flera utgångar.

• Spara/läs in fullständiga insticksfilskonfigurationer med hjälp av kanalinställningar.

• In-Place-Solo – säkert sololäge för valfri kanal.

• Direkt inplacerad patchning av externa fysiska instrument och effekter med fördröjningskompensation.

• Bussar som inspelningskällor.

• Direktövervakning av ljudinmatning för kanaler.

Gruppering

• 32 grupper för ljud, programvaruinstrument eller MIDI-kanaler.

• Varje kanal kan tillhöra flera grupper.

• Gruppinställningar för respektive grupp:

• Redigering (markering), faslåst ljud

• Automatiseringsläge

• Volym, panorering, tyst läge, solo

• Inmatningsmedhörning, inspelningsaktivering

• Sändnivåer 1 till 8

• Färg, vertikalzoom, göm

• Gruppkoppling för tillfällig avaktivering av alla grupper.

• Individuell på/av och göm spår.

Kontrollbordsstöd

• Stöd för EuCon-protokoll för Euphonix kontrollbord.

• Stöd för Smart AV: Smart Console.

• Omfattande stöd via insticksfiler för kontrollbord:

• Altech Systems/CM Automation: Motor Mix

• Apogee Electronics: GiO

• Frontier Design Group: TranzPort

• JL Cooper: CS-32, FaderMaster 4/100, MCS3

• Korg: Kontrol49, microKontrol

• M-Audio: iControl

• Mackie Designs: Baby HUI, HUI, Logic Control, XT, Mackie Control, C4, Extender

• Radikal Technologies: SAC-2K

• Roland: SI-24

• Tascam: FE-8, FW-1082, FW-1884, US-224, US-2400, US-428

• Yamaha: 01V96, 01X, 02R96, DM1000, DM2000

• Anpassningsbar inspelningslampa

• Kontrollbordsappar för iOS, baserade på OSC-protokollet

• Omfattande stöd för alla fysiska kontrollenheter via MIDI Learn.

Automatisering

• Samplingsexakt, spårbaserad automatisering med 32 bitars upplösning.

• Inspelning med realtidsautomatisering med hjälp av kontrollbord eller mus.

• Omfattande grafisk redigering.

• Grupperad automatiserad inspelning och redigering.

• Snabb automatiseringsåtkomst för enkel hårdvarustyrning av aktuell visad automatiseringsparameter.

• Visa flera automatiseringsparametrar per spår.

• Läs-, skriv-, touch- och latch-automatiseringslägen.

Surround

• Stöd för alla vanliga surroundkonfigurationer:

• Kvadrofoniskt

• LCRS

• 5.1 (ITU)

• 6.1 (ES/EX)

• 7.1 (SDDS eller 3/4.1)

• Stöd för flerkanals interfolierade och delade surroundljudfiler.

• Spela upp, spela in eller behandla flerkanals interfolierade ljudfiler.

• Surroundnivåvisning.

• Flerkanals signaldirigering via sändningar, bussar och extrakanaler.

• Grafisk ljudpanoreringsenhet för manipulering av mono- eller stereoströmmar inom ett surroundfält.

• Grafisk surroundbalansenhet för samtidig balansering av alla inkommande surroundkanaler.

• Stöd för insticksfiler från Logic Pro True Surround.

• Inbyggt multimono-stöd möjliggör användning av valfri insticksfil, i mono eller stereo, från Logic Pro eller Audio Units.

• Mixa ner och bränn surround till DVD-A-skiva (endast PCM).

• Enkel nermixning till stereo- och surroundformat med insticksfilen Down Mixer.

Video

• Videouppspelning i QuickTime.

• Videovisning i inbäddat eller flytande fönster.

• Digital Cinema Desktop för fullskärmsvisning av video på extra skärm.

• Extern videoutgång via FireWire eller DVCPRO HD.

• Globalt videominiatyrspår.

• Scenigenkänning – ett alternativ för automatisk markering av videoövergångar.

Kompatibilitet

• Öppna GarageBand-låtar direkt i Logic Pro.

• Stöd för Core Audio.

• Stöd för insticksfiler från Audio Units.

• ReWire-stöd för integration med Reason, Ableton Live och andra ReWire-kompatibla program.

• Import/export av AAF-, OMF-, Open TL- och XML (Final Cut Pro) -projekt.

• Import/export av MIDI-regioner i form av MIDI-filer, export av MIDI- och ljudregioner i form av Apple-loopar.

• Spela AIFF, WAV (BWF), CAF, SDII, Apple Lossless, kompatibel MP3 och AAC (icke kompatibla filer konverteras till PCM).

• Spela in AIFF, CAF och WAV (BWF).

• Mixa ner till AIFF, WAV (Broadcast Wave), CAF, SDII, MP3 och M4A (Apple Lossless, AAC).

• Bränn ditt nermixade ljud direkt till CD eller DVD-A (endast PCM-ljud).