OS X Mavericks - Teknisk information

Allmänna krav

• OS X 10.6.8 eller senare

• 2 GB minne

• 8 GB ledigt utrymme

• En del funktioner kräver ett Apple-ID, särskilda villkor gäller.

• Vissa funktioner kräver ett kompatibelt internetabonnemang som kan vara avgiftsbelagt.

Modeller som stöds

• iMac (mitten av 2007 eller nyare)

• MacBook (aluminiummodellen från slutet av 2008 eller tidigt 2009 eller nyare)

• MacBook Pro (mitten/slutet av 2007 eller nyare)

• Xserve (tidigt 2009)

• MacBook Air (sent 2008 eller nyare)

• Mac mini (tidigt 2009 eller nyare)

• Mac Pro (tidigt 2008 eller nyare)

Detta ingår

Appar

• Automator

• Kalkylator

• Kalender

• Schack

• Kontakter

• Dashboard

• Ordbok

• DVD-spelare

• FaceTime

• Typsnittsbok

• iBooks

• Bildinsamling

• iTunes

• Launchpad

• Mac App Store

• Kartor

• Mail

• Meddelanden

• Mission Control

• Anteckningar

• Photo Booth

• Förhandsvisning

• QuickTime Player

• Påminnelser

• Safari

• Kom-ihåg-lappar

• Systeminställningar

• Textredigerare

• Time Machine

Verktygsprogram

• Aktivitetskontroll

• AirPort-verktyg

• AppleScript-redigerare

• Ljud-/MIDI-inställningar

• Bluetooth Filöverföring

• Boot Camp-assistent

• ColorSync-verktyg

• Systemmeddelanden

• Färgmätare

• Skivverktyg

• Skärmavbildning

• Grapher

• Nyckelhanterare

• Flyttassistent

• Systeminformation

• Terminal

• VoiceOver-verktyg

Språk

• Engelska

• Japanska

• Franska

• Tyska

• Spanska

• Italienska

• Nederländska

• Svenska

• Danska

• Norska

• Finska

• Traditionell kinesiska

• Förenklad kinesiska

• Koreanska

• Portugisiska (Brasilien)

• Portugisiska (Portugal)

• Ryska

• Polska

• Tjeckiska

• Turkiska

• Ungerska

• Arabiska

• Katalanska

• Kroatiska

• Grekiska

• Hebreiska

• Rumänska

• Slovakiska

• Thailändska

• Ukrainska

• Malajiska

• Indonesiska

• Vietnamesiska

Funktionskrav

Time Machine

Kräver en extra hårddisk eller AirPort Time Capsule (säljs separat).

Photo Booth

Kräver en FaceTime- eller iSight-kamera (inbyggd eller extern), UVC-kamera (USB Video Class) eller DV-kamera med FireWire. När bakgrundseffekter används med en DV-kamera måste fokus, exponering och vitbalans vara fixerade.

FaceTime

Videosamtal kräver en inbyggd FaceTime-kamera, en iSight-kamera (inbyggd eller extern), en UVC-kamera (USB Video Class) eller DV-kamera med FireWire och en internetanslutning med 128 Kbit/s i båda riktningarna. HD-videosamtal kräver en inbyggd FaceTime-HD-kamera och en internetanslutning med 1 Mbit/s i båda riktningarna. För att ta emot HD-videosamtal krävs en Intel-baserad Mac med stöd för videosamtal i HD.

AirDrop

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook Pro (sent 2008 eller nyare)*

• MacBook Air (sent 2010 eller nyare)

• MacBook (sent 2008 eller nyare)*

• iMac (tidigt 2009 eller nyare)

• Mac mini (mitten av 2010 eller nyare)

• Mac Pro (tidigt 2009 med AirPort Extreme-kort eller mitten av 2010)

Boot Camp

Stöder befintliga Boot Camp-installationer med Windows XP Service Pack 2, Windows Vista eller Windows 7. Nya Boot Camp-installationer kräver Windows 7 eller Windows 8 (säljs separat).

Stöd för Exchange

Kräver Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 1 Update Rollup 4 eller Exchange Server 2010. Automatisk inställning kräver att funktionen Autodiscovery aktiveras på Microsoft Exchange Server.

AirPlay-dubblering

Kräver andra generationens Apple TV eller senare. Stöds av följande Mac-modeller:

• iMac (mitten av 2011 eller nyare)

• Mac mini (mitten av 2011 eller nyare)

• MacBook Air (mitten av 2011 eller nyare)

• MacBook Pro (tidigt 2011 eller nyare)

• Mac Pro (sent 2013)

Power Nap

Stöds av följande Mac-modeller:

• MacBook Air (sent 2010 eller nyare)

• MacBook Pro med Retina-skärm

• iMac (sent 2012 eller nyare)

• Mac Pro (sent 2013)

• Mac mini (sent 2012)

Gester

Kräver en Multi‑Touch-styrplatta, Magic Trackpad eller Magic Mouse.

VoiceOver-gester

Kräver en Multi‑Touch-styrplatta eller Magic Trackpad.

Diktering

Kräver en mikrofon (inbyggd eller extern).

Mac App Store

Endast tillgänglig för personer som fyllt 13 år i Sverige och många andra länder. Kompatibel hårdvara och mjukvara samt internetanslutning krävs. Bredband rekommenderas och avgifter kan tillkomma. Särskilda villkor gäller.

*MacBook Pro (17-tums, sent 2008) och den vita modellen av MacBook (sent 2008) stöder inte AirDrop.