Apple TV (1:a generationen) - Teknisk information

Vad ingår?

• Apple TV

• Apple Remote

• Nätsladd

• Introduktionshandbok

Mått och vikt

• Djup och bredd: 19,7 x 19,7 cm

• Höjd: 2,8 cm

• Vikt: 1,09 kg1

Ström

• Inbyggd universell nätadapter för 48 watt

Ta dig en titt. Visa en QTVR om Apple TV.href="/se/appletv/360/360.html"

Processor och lagring

• Intel-processor

• Hårddisk på 40 GB eller 160 GB2 för lagring av material lokalt

• Upp till 50 timmar (40 GB) eller 200 timmar (160 GB) video3

• Upp till 9 000 (40 GB) eller 36 000 (160 GB) låtar4

• Upp till 25 000 bilder5

Systemkrav

• Mac eller PC

• iTunes 7.6 eller senare

• Mac: Mac OS X 10.3.9 eller 10.4.9 eller senare

• PC: Windows XP Home eller Professional (SP2) eller Windows Vista

• AirPort Extreme, trådlöst nätverk enligt standarden Wi-Fi 802.11b, 802.11g eller 802.11n6 (trådlös videoströmning kräver 802.11g eller 802.11n) eller 10/100BASE-T Ethernetnätverk

Portar och gränssnitt

• HDMI (video och ljud)7

• Komponentvideo

• Optiskt ljud

• Analogt RCA-stereoljud

• 10/100BASE-T Ethernet

• USB 2.0

• Trådlöst 802.11n6

• Inbyggd IR-mottagare (fungerar med den medföljande fjärrkontrollen Apple Remote)

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0° till 40 °C

• Temperatur vid förvaring: -40° till 85 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 %, icke-kondenserande

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

Videoformat som stöds

• H.264 och skyddad H.264 (från iTunes Store): upp till 5 Mbit/s, progressiv huvudprofil (CAVLC) med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s (maximal upplösning: 1280 x 720 bildpunkter med 24 bildrutor/s, 960 x 540 bildpunkter med 30 bildrutor/s) i .m4v-, .mp4- och .mov-format

• Video köpt från iTunes Store: 320 x 240 bildpunkter, 640 x 480 bildpunkter, 720 x 480 bildpunkter (anamorfiskt) eller HD 720p

• MPEG-4: upp till 3 Mbit/s, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s (maximal upplösning: 720 x 432 bildpunkter med 30 bilder/s) i .m4v-, .mp4- och .mov-format

Ljudformat som stöds

• AAC (16 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Apple Lossless, AIFF, WAV, Dolby Digital 5.1 surround med pass-through

Bildformat som stöds

• JPEG, BMP, GIF, TIFF, PNG

TV-kompatibilitet

• Widescreen-TV enligt standarden EDTV (enhanced-defintion) eller HDTV (high-definition) som klarar 1080i 60/50 Hz, 720p 60/50 Hz, 576p 50 Hz (PAL-format) eller 480p 60 Hz, inklusive populära modeller från följande tillverkare: HP, Hitachi, JVC, LG, Mitsubishi, NEC, Olevia, Panasonic, Philips, Pioneer, Polaroid, Samsung, Sony, Sharp, Toshiba, Vizio, Westinghouse

Tillbehör

• XtremeMac HDMI-till-HDMI-kabel TL951B/A

• XtremeMac HDMI-till-DVI-kabel TL952B/A

• XtremeMac komponentvideokabel TL953B/A

• XtremeMac analog ljudkabel TL954B/A

• XtremeMac TOSLINK optisk ljudkabel TL955B/A

• AirPort Extreme-basstation MA073B/A

• AppleCare Protection Plan MA937B/A

Lätt att installera

Anslut till TV:n.

Anslut Apple TV till din widescreen-TV via en HDMI-kabel (säljs separat). Det är en kabel som leder både ljud och bild. Om HDMI-ingången är upptagen, eller om din TV inte har någon HDMI-ingång, ansluter du Apple TV med hjälp av komponentvideokablar med analoga ljudkablar eller med en optisk ljudkabel (samtliga säljs separat). Se ovan angående TV-kompatibilitet.

Anslut till nätverket.

Tack vare dess inbyggda Wi-Fi-teknik kan Apple TV ansluta till trådlösa nätverk och hämta innehåll från Internet, så du behöver bara ansluta den till TV:n, inte till ett ADSL- eller kabelmodem. Anslut bara till ditt befintliga trådlösa nätverk från Apple TV:s inställningsskärm så kan du köpa musik från soffan på någon minut.

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

3. Videokapaciteten är beräknad utifrån H.264-video i 1,5 Mbit/s i upplösningen 640 x 480 kombinerat med ljud med 128 Kbit/s. Den faktiska kapaciteten varierar beroende på innehåll.

4. Musikkapaciteten är beräknad på 4 minuter per låt och AAC-kodning med 128 Kbit/s. Den faktiska kapaciteten varierar beroende på innehåll.

5. Fotokapaciteten är beräknad utifrån bilder som kan visas på Apple TV och överförts från iTunes.

6. Baserat på ett utkast till IEEE:s 802.11n-specifikationen. Läs mer om utkastet till 802.11n-specifikationen.

7. Kräver HDMI med HDCP- eller komponentvideo.