iMac (mitten 2007) - Teknisk information

I kartongen

• iMac

• Apple Keyboard

• Mighty Mouse

• Apple Remote

• Rengöringsduk

• Nätsladd

• DVD-skivor för installation/återskapande

• Dokumentation i tryckt och elektronisk form

Processor och minne

• 2,0 GHz eller 2,4 GHz Intel Core 2 Duo-processor eller 2,8 GHz Intel Core 2 Extreme-processor

• 4 MB delat L2-cache som arbetar i full processorhastighet

• 800 MHz systembuss

• 1 GB (ett SO-DIMM) PC2-5300 (667 MHz) DDR2-minne

• Två SO-DIMM-platser med stöd för upp till 4 GB

Hårddisk

• 20-tumsmodell med 2,0 GHz-processor

• 250 GB seriell ATA-hårddisk (7200 varv/min)1

• 320 GB eller 500 GB seriell ATA-hårddisk (7200 varv/min) som tillval

• 20-tumsmodell med 2,4 GHz-processor

• 320 GB seriell ATA-hårddisk (7200 varv/min)1

• 500 GB eller 750 GB seriell ATA-hårddisk (7200 varv/min) som tillval

• 24-tumsmodell med 2,4 GHz-processor

• 320 GB seriell ATA-hårddisk (7200 varv/min)1

• 500 GB, 750 GB eller 1 TB (1024 GB) seriell ATA-hårddisk (7200 varv/min) som tillval

Optisk enhet

• Direktmatad 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Skriver DVD+R DL- och DVD-R DL-skivor i upp till 4x hastigheten

• Skriver DVD-R- och DVD+R-skivor i upp till 8 x hastigheten

• Skriver DVD-RW-skivor i upp till 6x hastigheten och DVD+RW-skivor i upp till 8x hastigheten

• Läser DVD-skivor i upp till 8 x hastigheten

• Skriver CD-R-skivor i upp till 24x hastigheten

• Skriver CD-RW-skivor i upp till 16 x hastigheten

• Läser CD-skivor i upp till 24 x hastigheten

Bildskärm

• Inbyggd blank LCD-bredbildsskärm på 20 eller 24 tum (bildyta) med aktiv matris (TFT)

• Upplösning

• 20-tums: 1680 x 1050 bildpunkter

• 24-tums: 1920 x 1200 bildpunkter

• Miljontals färger i alla upplösningar

• Betraktningsvinkel (normalt)

• 20-tumsmodellen

• 160° horisontell

• 160° vertikal

• 24-tumsmodellen

• 178° horisontell

• 178° vertikal

• Ljusstyrka (normalt): 290 nit (20-tumsmodellen); 380 nit (24-tumsmodellen)

• Kontrast (normalt): 800:1 (20-tumsmodellen); 750:1 (24-tumsmodellen)

Kommunikation

• Inbyggt AirPort Extreme för trådlös nätverksanslutning (802.11n)2

• Inbyggd Bluetooth 2.0+EDR-modul (Enhanced Data Rate)

• Inbyggt 10/100/1000BASE-T gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Fungerar med 56 K V.92 Apple USB-modem (säljs separat)

Grafik och bildskärmar

• 20-tumsmodell med 2,0 GHz-processor

• ATI Radeon HD 2400 XT grafikprocessor

• 128 MB GDDR3-minne

• 20-tumsmodell med 2,4 GHz-processor och 24-tumsmodell

• ATI Radeon HD 2600 PRO grafikprocessor

• 256 MB GDDR3-minne

• Mini-DVI utdataport med stöd för DVI, VGA, S-video och kompositvideo via adapter3

• Inbyggd iSight-kamera

• Stöd för extern skärm i läge för utökat skrivbord

• Digital upplösning på upp till 1920 x 1200

• Analog upplösning på upp till 2048 x 1536

• Stöd för extern skärm i läge för skärmbildsdubblering

Strömförsörjning och omgivning

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR 4.0

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 200 W (20-tumsmodellen); 280 W (24-tumsmodellen)

• Temperatur vid användning: 10° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -40° till 85 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % icke-kondenserande

• Max höjd över havet: 3 000 m

Mått och vikt (20-tumsmodellen)

• Höjd: 46,9 cm

• Bredd: 48,5 cm

• Djup: 18,9 cm

• Vikt: 9,1 kg4

Mått och vikt (24-tumsmodellen)

• Höjd: 52,0 cm

• Bredd: 56,9 cm

• Djup: 20,7 cm

• Vikt: 11,5 kg4

Anslutning av externa enheter

• En FireWire 400- och en FireWire 800-port; 7 W vardera

• Totalt fem USB 2.0-portar: tre portar på datorn, två portar på tangentbordet

Ljud

• Inbyggda stereohögtalare

• Inbyggd 24 watts förstärkare

• Uttag för hörlurar och optiskt digitalt ljud (minijack)

• Ljudingång/optisk digital ljudingång (minijack)

• Inbyggd mikrofon

Program

• Mac OS X v10.5 Leopard (inkluderar Time Machine, Överblick, Spaces, Spotlight, Dashboard, E-post, iChat AV, Safari, Adressbok, QuickTime, iCal, DVD-spelare, Xcode, Utvecklarverktyg)

• iLife ’08 (inkluderar iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)

• Front Row

• Photo Booth

iMac Produktinformation iMac-alternativ

20-tums iMac

(MA876B/A)

20-tums iMac

(MA877B/A)

24-tums iMac

(MA878B/A)

Processor

2,0 GHz Intel Core 2 Duo

2,4 GHz Intel Core 2 Duo

L2-cache

4 MB delat

Systembuss

800 MHz

Minne

1 GB (en SO-DIMM) 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300), hanterar upp till 4 GB

Hårddisk

250 GB seriell ATA1; 7200 varv/minut

320 GB seriell ATA1; 7200 varv/minut

Optisk enhet

Direktmatad 8x SuperDrive med stöd för bränning 4x i dubbla lager (DVD+R DL/DVD±RW/CD-RW)

Bildskärm

20-tums (bildyta) blank LCD-bredbildsskärm (TFT) med aktiv matris, 1680 x 1050 bildpunkter, miljontals färger

24-tums (bildyta) blank LCD-bredbildsskärm (TFT) med aktiv matris, 1920 x 1200 bildpunkter, miljontals färger

Video

Inbyggd iSight; mini-DVI utdataport med stöd för DVI, VGA, S-video och kompositvideo via adapter3

Grafik

ATI Radeon HD 2400 XT med 128 MB GDDR3-minne

ATI Radeon HD 2600 PRO med 256 MB GDDR3-minne

FireWire

En FireWire 400- och en FireWire 800-port; 7 W vardera

USB

Tre USB 2.0-portar på datorn; två USB 2.0-portar på tangentbordet

Ljud

Inbyggda stereohögtalare med 24 W digital förstärkare, inbyggd mikrofon, optisk digital ljudutgång/uttag för hörlurar, optisk digital ljudingång/linjeingång

Ethernet

Inbyggt 10/100/1000BASE-T (gigabit)

Trådlöst

Inbyggt AirPort Extreme (802.11n)2; inbyggd Bluetooth 2.0+EDR-modul (Enhanced Data Rate).

Tillbehör

Apple Remote, Apple Keyboard, Mighty Mouse

Annat

Inbyggd IR-mottagare

Inbyggd IR-mottagare, VESA-monteringspaket som tillval

Beställningsbygge av datorn (Configure-to-order) – alternativ

• 2 GB minnesuppgradering (två 1 GB)

• 4 GB minnesuppgradering (två 2 GB)

• 320 GB eller 500 GB hårddisk

• Tangentbordet Apple Wireless Keyboard

• Trådlös Mighty Mouse

• Apple USB-modem

• Programvara: iWork ’08, Aperture, Logic Express, Final Cut Express

• 2 GB minnesuppgradering (två 1 GB)

• 4 GB minnesuppgradering (två 2 GB)

• 500 GB eller 750 GB hårddisk

• Tangentbordet Apple Wireless Keyboard

• Trådlös Mighty Mouse

• Apple USB-modem

• Programvara: iWork ’08, Aperture, Logic Express, Final Cut Express

• 2,8 GHz Intel Core 2 Extreme

• 2 GB minnesuppgradering (två 1 GB)

• 4 GB minnesuppgradering (två 2 GB)

• 500 GB, 750 GB eller 1 TB (1024 GB) hårddisk

• Tangentbordet Apple Wireless Keyboard

• Trådlös Mighty Mouse

• Apple USB-modem

• Programvara: iWork ’08, Aperture, Logic Express, Final Cut Express

Begränsad garanti och service

iMac levereras med 90 dagars kostnadsfri telefonsupport och ett års begränsad garanti. Köp AppleCare Protection Plan om du vill förlänga din rätt till service och support till tre hela år. Det är bara AppleCare Protection Plan som ger dig rätt till direkt telefonsupport från Apples tekniska experter och garanterar att reparationer utförs av auktoriserade Apple-tekniker som använder originaldelar från Apple. Mer information finns på Apple-support eller ring 020 120 99 71.

Apple och den globala miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan av våra produkter och processer. Apples miljöspecifikation för produkterbeskriver miljöegenskaperna hos våra produkter.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och avfallsminimering. Läs mer om hur du återvinner din Mac.

iMac Produktinformation iMac-konfigurationer

Tillbehör

• AirPort Express-basstation (M9470*/A)

• AirPort Extreme-basstation (MB053*/A)

• Tangentbordet Apple Wireless Keyboard (MB167*/A)

• Apple trådlös Mighty Mouse (MB111*/A)

• Apple mini-DVI-till-DVI-adapter (M9321*/A)

• Apple mini-DVI-till-VGA-adapter (M9320*/A)

• Apple mini-DVI-till-video-adapter (M9319*/A)

• Apple FireWire-kabel (M8706*/A)

• AppleCare Protection Plan (MA520*/A)

• iMac 24-tums VESA-monteringspaket (MB060*/A)

Program

• iWork (MA790*/A)

• Aperture (MA715*/A)

• Logic Express (MA603*/A)

• Final Cut Express (MA261*/A)

• .Mac-medlemskap (MA927*/A)

1. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

2. Baserat på den föreslagna IEEE 802.11n-specifikationen. Även kompatibel med IEEE 802.11a, IEEE 802.11b och IEEE 802.11g. Trådlös Internetanslutning kräver en trådlös anslutningspunkt och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt.

3. Adaptrar säljs separat.

4. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.