eMac (ATI grafikprocessor) - Teknisk information

Mått och vikt

• Höjd: 40,6 cm

• Bredd: 40,6 cm

• Djup: 43,3 cm

• Vikt: 22,7 kg5

Processor och minne

• 800 MHz eller 1 GHz PowerPC G4-processor med Velocity Engine

• 256 K L2-cache på processormodulen i processorns hastighet

• 133 MHz systembuss

• 128 MB eller 256 MB PC133 SDRAM, utbyggbart till upp till 1 GB; 168-stifts DIMM-platser som användaren kan komma åt har plats för upp till 1 GB med DIMM-moduler på 128 MB, 256 MB eller 512 MB

Lagringsutrymme

• 40 GB, 60 GB eller 80 GB Ultra ATA-hårddisk3

• Någon av följande optiska enheter:

• CD-ROM-enhet; läser CD-skivor i upp till 32 x hastigheten

• Kombinationsenhet (DVD-ROM/CD-RW); läser DVDskivor i upp till 8 x hastigheten, skriver CD-R-skivor i upp till 32 x hastigheten, skriver CD-RW-skivor i upp till 10 x hastigheten, läser CD-skivor i upp till 32 x hastigheten

• SuperDrive (DVD-R/CD-RW); skriver DVD-R-skivor i upp till 4 x hastigheten, läser DVD-skivor i upp till 8 x hastigheten, skriver CD-R-skivor i upp till 16 x hastigheten, skriver CD-RW-skivor i upp till 8 x hastigheten, läser CD-skivor i upp till 32 x hastigheten

Bildskärm

• Inbyggd 17-tums plan CRT-skärm (16-tums bildyta diagonalt); 0.25 mm punktbredd

Grafik

• ATI Radeon 7500 grafikprocessor med stöd för AGP 4X

• 32 MB dedikerat bildskärmsminne (DDR SDRAM)

• Fem skärmupplösningar: 640 x 480 bildpunkter, 800 x 600 bildpunkter, 1024 x 768 bildpunkter, 1152 x 864 bildpunkter och 1280 x 960 bildpunkter

Kommunikation

• Inbyggt 56 K V.92-modem (RJ-11-kontakt)4

• Inbyggt 10/100BASE-T Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Inbyggda antenner och kortplats för 54-Mbps AirPort Extreme-kort (tillval)2

Portar för externa enheter

• Två FireWire 400-portar, 8 W tillsammans

• Sammanlagt fem USB 1.1-portar: tre på datorn (uppdelade mellan två styrenheter på 12 Mbit/s), två på tangentbordet

Ljud

• Integrerat stereoljudsystem med höga prestanda

• Inbyggd 16 watts förstärkare

• Uttag för hörlurar (hörlurar ingår inte)

• Ljudingång

• Inbyggd mikrofon

Video

• VGA-utgång (kräver Apple VGA Display Adapter, som säljs separat)

• VGA-upplösningar: 640 x 480 bildpunkter vid 60 Hz, 67 Hz, 72 Hz, 75 Hz, 85 Hz, 90 Hz, 100 Hz och 120 Hz; 800 x 600 bildpunkter vid 56 Hz, 60 Hz, 72 Hz, 75 Hz, 85 Hz, 90 Hz, 100 Hz och 120 Hz; 1024 x 768 bildpunkter vid 60 Hz, 70 Hz, 75 Hz, 85 Hz, 90 Hz och 100 Hz; 1152 x 870 bildpunkter vid 75 Hz; 1280 x 960 bildpunkter vid 75 Hz

• S-video- och kompositvideoutgång för anslutning direkt till en TV eller projektor (kräver Apple Video Adapter, som säljs separat)

• Fungerar med skärmbildsdubblering, dvs externa bildskärmar kan visa samma bild som den inbyggda bildskärmen

Strömförsörjning och omgivning

• Uppfyller kraven från ENERGY STAR och TCO 95

• Nätspänning: 100 eller 220 V växelström, beroende på vilket land den används i

• Frekvens: 47-63 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 170 W

• Temperatur vid användning: 10° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -40° till 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)

• Maxhöjd över havet: 3000 m

Konfigurationer

Artikelnr

M9150S/A

M8950S/A

M8951S/A

Processor

800 MHz PowerPC G4

1 GHz PowerPC G44

1 GHz PowerPC G4

Systembuss

133MHz

133MHz

133MHz

Minne

128 MB PC133 SDRAM, kan byggas ut upp till 1 GB

128 MB PC133 SDRAM, kan byggas ut upp till 1 GB

256 MB PC133 SDRAM, kan byggas ut upp till 1 GB

Hårddisk3

40 GB Ultra ATA

60 GB Ultra ATA

80 GB Ultra ATA

Optisk enhet

CD-ROM

DVD-ROM/CD-RW

SuperDrive (DVD-R/CD-RW)

Bildskärm

17-tums plan CRT (16-tums bildyta)

17-tums plan CRT (16-tums bildyta)

17-tums plan CRT (16-tums bildyta)

Grafik

ATI Radeon 7500 med 32 MB dedikerat DDR SDRAM

ATI Radeon 7500 med 32 MB dedikerat DDR SDRAM

ATI Radeon 7500 med 32 MB dedikerat DDR SDRAM

FireWire 400

Två portar

Två portar

Två portar

USB

Fem portar

Fem portar

Fem portar

Ethernet

10/100BASE-T

10/100BASE-T

10/100BASE-T

Modem4

56K V.92

56K V.92

56K V.92

Trådlös nätverksanslutning2

AirPort Extreme-förberedd

AirPort Extreme-förberedd

AirPort Extreme-förberedd

Högtalare

Inbyggda stereohögtalare

Inbyggda stereohögtalare

Inbyggda stereohögtalare

Program

Mac OS X, Mac OS 9,6 QuickTime, iCal, iChat, iLife (inkluderar iTunes, iPhoto, iMovie och iDVD1), iSync, DVD-spelare, AppleWorks, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Mac OS X Chess, Otto Matic, Deimos Rising, FAXstf, Acrobat Reader samt CD-skivan Apple Hardware Test

Service och assistans

90 dagars kostnadsfri telefonassistans och ett års begränsad garanti

Ingår

Apple Keyboard, Apple Mouse, modemkabel

Alternativ vid beställningsbygge

Utöver Apples färdiga modeller kan du beställa en specialkonfigurerad eMac med t ex mer RAM-minne och AirPort Extreme. Specialkonfigurerade datorer beställer du från webbutiken Apple Store eller hos en auktoriserad Apple-återförsäljare.

Andra produkter

• eMac Tilt and Swivel Stand, M8784G/A

• AirPort Extreme-kort, M8881Z/A

• AirPort Extreme-basstation, M8930S/A

• AirPort Extreme-basstation med modemoch antennport, M8799S/A

• Apple videoadapter, M9109G/A

• Apple VGA-bildskärmsadapter, M8639G/A

• Apple FireWire-kabel (4-till-6-stifts), M8706G/A

• Apple 4x DVD-R mediepaket, M8985G/A

• D-Link USB Bluetooth Adapter, T6295ZM/A

• .Mac, M8778LL/A (endast på engelska)

• AppleCare Protection Plan, M8851Z/A

Utökad service och assistans

Genom att köpa AppleCare Protection Plan får du service och assistans till din dator i tre år. Avtalet omfattar assistans till din Mac, Mac OS och en rad Apple-program. så de flesta problem kan lösas med ett enda telefonsamtal. Mer information får du på www.apple.com/se/support/products eller genom att ringa 08-587 711 30.

Internetanslutning kräver ett kompatibelt Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Produkten innehåller dokumentation i elektronisk form. Säkerhetskopior av programmen följer med.

1. iDVD kräver Apple SuperDrive, som bara finns på vissa modeller.

2. Trådlös Internetanslutning kräver ett AirPort Extreme-kort, en AirPort-basstation eller en AirPort Extreme-basstation och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort och AirPort Extreme. Räckvidden kan variera beroende på omgivning. För att uppnå hastigheter på 54 Mbit/s måste alla användare ha en dator med ett AirPort Extreme-kort och ansluta till en AirPort Extreme-basstation. AirPort Extreme fungerar endast i Mac OS X. Trådlös utskrift via USB kräver Mac OS X 10.2.3 eller senare och en kompatibel skrivare.

3. 1 GB = 1 miljard byte (kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre).

4. Kräver kompatibelt Internetabonnemang och telefonabonnemang (avgifter kan tillkomma). Det är inte alla Internetleverantörer som hanterar V.92-funktioner. Modemet fungerar enligt V.90-standarden om V.92-tjänster inte är tillgängliga. Den faktiska modem-hastigheten kan variera beroende på anslutningshastighet och andra faktorer.

5. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

6. Endast modellerna med CD-ROM- och kombinationsenhet kan startas i Mac OS 9. Alla modeller kan köra Mac OS 9-program i Classic-läget i Mac OS X.