iBook (Opaque 16 VRAM), (32 VRAM), (14.1 LCD 32 VRAM) - Teknisk information

Mått och vikt (iBook med 12, 1-tumsskärm)

Höjd: 3, 4 cm

Bredd: 28, 5 cm

Djup: 23 cm

Vikt: 2, 2 kg2

Mått och vikt (iBook med 14, 1-tumsskärm)

Höjd: 3, 4 cm

Bredd: 32, 3 cm

Djup: 25, 9 cm

Vikt: 2, 7 kg2

Processor och minne

• 700 MHz eller 800 MHz PowerPC G3-processor med 512 K L2-cache på processormodulen.Cacheminnet arbetar i samma hastighet som processorn.

• 100 MHz systembuss

• En av följande minneskonfigurationer:

• 128 MB inbyggt SDRAM

• 256 MB SDRAM (128 MB inbyggt och 128 MB i en SO-DIMM-sockel)

• En 1, 25-tums SO-DIMM-sockel (3, 3 V) som kan rymma upp till 512 MB SO-DIMM för sammanlagt 640 MB SDRAM

Lagringsutrymme

• 20 GB eller 30 GB Ultra ATA-hårddisk5

• En av följande optiska enheter:

• CD-ROM-enhet med 24-dubbel hastighet (max)

• 16x8x8x24x(max) kombinerad DVD-ROM/CD-RW- enhet (skriver till CD-R-skivor med 16-dubbel och CD-RW-skivor med 8-dubbel hastighet, läser DVD-ROM- skivor med 8-dubbel hastighet, läser CD-ROM-skivor med 24-dubbel hastighet)

Bildskärm

• Välj mellan en inbyggd 12, 1-tums (diagonalt) eller 14, 1-tums (diagonalt) TFT-skärm med aktiv matris och XGA-upplösning

• Stöd för miljontals färger vid upplösningen 1024x768 bildpunkter

• Stöd för upplösningsskalning till 800x600 bildpunkter och 640x480 bildpunkter i miljontals färger

Grafik

• Grafikacceleratorn ATI Mobility Radeon 7500 med 16 MB eller 32 MB dedikerat bildskärmsminne och stöd för AGP 2X

Kommunikation

• Inbyggt 56 K V.92-modem (RJ-11-kontakt)6

• Inbyggt 10/100BASE-T Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Inbyggda antenner och utbyggnadsplats för 11 Mbit/s AirPort-kort som tillval; uppfyller kraven för IEEE 802.11b4

Anslutning av externa enheter

• Två 12 Mbit/s USB-portar

• En 400 Mbit/s FireWire-port (IEEE 1394)7

Ljud

• Utgång för 16-bitars stereoljud av CD-kvalitet

• Inbyggda stereohögtalare

• Inbyggd mikrofon

Video

• VGA-videoutgång för skärmbildsdubblering på en extern bildskärm eller projektor (24-bitars färg) via den med- följande VGA-bildskärmsadaptern

• S-video- och kompositvideoutgång till tv eller projektor (kräver Apples videoadapter, som säljs separat)

Batteri

• iBook med 12, 1-tumsskärm: 47 wattimmars litiumjon-batteri som ger upp till 5 timmars batteritid i en enda uppladdning1

• iBook med 14, 1-tumsskärm: 55 wattimmars litiumjon- batteri som ger upp till 6 timmars batteritid i en enda uppladdning1

• Inbyggda statuslampor som visar batteriladdningen

Tangentbord och styrplatta

• Inbyggt tangentbord med 78 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter, 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T) samt integrerat numeriskt tangentbord

• Styrplattan ger exakt kontroll över pekaren. Du kan klicka, dubbelklicka och dra.

Voeding en omgeving

• ENERGY STAR-märkt

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz

• Temperatur vid användning: 10° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –25° till 60 °C

• Relativ luftfuktighet: 20– 80 % icke-kondenserande

• Maxhöjd över havet vid användning: 3000 m

• Maxhöjd över havet vid förvaring: 4500 m

Konfigurationer

Artikelnr

M8860S/A

M8861S/A

M8862S/A

Processor

700 MHz PowerPC G3

800 MHz PowerPC G3

800 MHz PowerPC G3

L2-cache

512 K vid 700 MHz

512 K vid 800 MHz

512 K vid 800 MHz

Systembuss

100 MHz

100 MHz

100 MHz

Minne

128 MB, kan byggas ut till 640 MB

128 MB, kan byggas ut till 640 MB

256 MB, kan byggas ut till 640 MB

Hårddisk5

20 GB Ultra ATA

30 GB Ultra ATA

30 GB Ultra ATA

Optisk enhet

CD-ROM

Kombinerad DVD-ROM/CD-RW

Kombinerad DVD-ROM/CD-RW

Bildskärm

12, 1-tums (diagonalt) TFT-skärm med XGA-upplösning

12, 1-tums (diagonalt) TFT-skärm med XGA-upplösning

14, 1-tums (diagonalt) TFT-skärm med XGA-upplösning

Grafik

ATI Mobility Radeon 7500 med 16 MB SDRAM

ATI Mobility Radeon 7500 med 32 MB SDRAM

ATI Mobility ATI Mobility Radeon 7500 med 32 MB SDRAM

FireWire

En port

En port

En port

USB

Två portar

Två portar

Två portar

Utgångar för VGA, S-video och kompositvideo

Ja

Ja

Ja

Modem6

56K V.92

56K V.92

56K V.92

Ethernet

10/100BASE-T

10/100BASE-T

10/100BASE-T

Trådlös nätverksanslutning4

AirPort-förberedd

AirPort-förberedd

AirPort-förberedd

Program

Mac OS X, Mac OS 9, QuickTime, iCal, iChat, iMovie, iPhoto, iTunes, DVD-spelare, AppleWorks, Mac OSxMail, Microsoft Internet Explorer, Mac OSxChess, Otto Matic, Deimos Rising, FAXstf, PixelNhance, Acrobat Reader och CD-skivan Apple Hardware Test

Service och assistans

90 dagars kostnadsfri telefonassistans och ett års begränsad garanti

Ingår

Inbyggt tangentbord och styrplatta, VGA-bildskärmsadapter, modemkabel, nätadapter, väggkontakt för växelström, nätsladd, litiumjonbatteri

Internetanslutning kräver ett kompatibelt Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Produkten innehåller dokumentation i elektronisk form. Säkerhetskopior av programmen följer med.

Alternativ vid beställningsbygge

Utöver Apples färdiga modeller kan du beställa en specialkonfigurerad iBook med t ex extra RAM-minne, större hårddisk och AirPort för trådlös nätverksanslutning från Apple Store eller en auktoriserad Apple-återförsäljare.

Andra produkter

Produkt

Artikelnr

Apple nätadapter

M8943Z/A

iBook laddningsbart batteri (12, 1-tums iBook med CD-ROM)

M8956G/A

iBook laddningsbart batteri (12, 1-tums iBook med DVD-ROM/CD-RW)

M8433G/A

iBook laddningsbart batteri (14, 1-tums iBook)

M8665G/A

Apple videoadapter

M8734G/A

Apple VGA-bildskärmsadapter

M8639G/A

Apple FireWire-kabel (4-till-6-stift)

M8635G/A

AirPort-kort

M7600Z/D

AirPort-basstation

M8209S/A

D-Link DWB-120M USB Bluetooth-adapter

T4728G/A

iPod (5GB)

M8513S/D

iPod (10GB)

M8737S/D

iPod (20GB)

M8738S/D

AppleCare Protection Plan

M7813Z/A

1. Batteriets drifttid beror på konfiguration och användning

2. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. CD-bränning kräver en CD-RW-enhet. iTunes är enbart till för laglig kopiering och kopiering som upphovsrättsinnehavaren har gett sitt tillstånd till. Stjäl inte musik.

4. Trådlös Internetanslutning kräver ett AirPort-kort, en AirPort-basstation och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort. Räckvidden inomhus brukar vara cirka 50 m från AirPort-basstationen, men kan variera något beroende på omgivning. Anslutningens prestanda kan variera beroende på antalet användare.

5. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

6. Kräver kompatibelt Internetabonnemang och telefonabonnemang. Det är inte alla Internetleverantörer som kan hantera V.92-funktioner. Modemet fungerar enligt V.90-standarden om V.92-tjänster inte är tillgängliga. Den faktiska modemhastigheten kan variera; hastigheten beror på anslutningshastighet och andra faktorer.

7. Den faktiska överföringshastigheten kan variera.