MacBook Air - Teknisk information

Mått och vikt

• Höjd:0.4-1.94 cm

• Bredd:32.5 cm

• Djup:22.7 cm

• Vikt:1.36 kg1

Processor och minne

Intel Core 2 Duo-processor med 4 MB delat L2-cache på processormodulen i processorns hastighet.

• 800 MHz systembuss

• 2 GB 667 MHz DDR2 SDRAM inbyggt

Lagring

• 80 GB parallell ATA-hårddisk (4200 varv/min)2

• 64 GB SSD-hårddisk som tillval

• Extern USB MacBook Air SuperDrive som tillval

Miljörapport

MacBook Air visar på Apples kontinuerliga utveckling av miljötänkandet. Den förbrukar minsta mängden energi av alla Mac-datorer och är också utrustad med följande funktioner som minskar miljöpåverkan:

Ett återvinningsbart hölje helt i aluminium

Kvicksilverfri LCD-skärm med arsenikfritt glas

Kablarna i datorn är PVC-fria

Förpackningen är till stor del återvinningsbar och tar liten plats

Uppfyller kraven för ENERGY STAR

MacBook Air uppfyller kraven för EPEAT Silver

Bildskärm

13,3-tums (diagonalt) glänsande, bakgrundsbelyst TFT-skärm i widescreen-format med stöd för miljontals färger

Upplösningar: 1280 x 800 (optimalt), 1152 x 720, 1024 x 768, 800 x 600, 800 x 500, 720 x 480 och 640 x 480 bildpunkter med bildförhållandet 16:10. 1024 x 768, 800 x 600 och 640 x 480 bildpunkter med bildförhållandet 4:3. 720 x 480 bildpunkter med bildförhållandet 3:2

Grafik och bildskärmar

Ren digitalvideoutgång

DVI-utgång med en mikro-DVI-till-DVI-adapter (följer med)

VGA-utgång med en mikro-DVI-till-VGA-adapter (följer med)

Kompositutgång med en mikro-DVI-till-videoadapter (tillval)

S-videoutgång med en mikro-DVI-till-videoadapter (tillval)

Grafikprocessorn Intel GMA X3100 med 144 MB DDR2 SDRAM som delas med huvudminnet

Utökat skrivbord och skärmbildsdubblering: hanterar samtidigt full upplösning på den inbyggda skärmen och upp till 1920 x 1200 bildpunkter på en extern bildskärm, med miljoner färger på båda

Inbyggd iSight-kamera

Inmatning

• Inbyggt tangentbord med 78 (USA) eller 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter, 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T) samt integrerat numeriskt tangentbord.

• Bakgrundsbelyst tangentbord med sensorer för omgivningsljus som automatiskt justerar tangentbordsbelysningen och skärmens ljusstyrka.

• Styrplatta med avancerad teknik som stöder gester och ger exakt kontroll över pekaren. Du kan rulla med två fingrar, zooma, rotera, klicka, dubbelklicka och dra.

href="/se/macbookair/360/index.html"

Trådlös anslutning

Inbyggda AirPort Extreme-funktioner för trådlös WiFi-nätverksanslutning (bygger på förslaget till IEEE 802.11n-specifikation), fungerar med IEEE 802.11a/b/g

Inbyggt Bluetooth 2.1 + EDR (Enhanced Data Rate)

Anslutning av externa enheter

Ljud

• Analog ljudutgång/hörlursuttag (miniuttag)

• Inbyggd monohögtalare

• Inbyggd oriktad mikrofon

Batteri och nätanslutning3

Inbyggt litiumpolymerbatteri på 37 Wh

MagSafe-nätadapter på 45 W med sladdvinda

MagSafe-nätanslutning

Strömförsörjning och omgivning

• Nätspänning: 100 till 240 V växelström

• Frekvens: 50 till 60 Hz

• Temperatur vid användning: 10 till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -24 till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 0 till 90 %, icke-kondenserande

• Höjd över havet vid användning: högst 3000 m

• Höjd över havet vid förvaring: 4 500 m

• Höjd över havet vid transport: 10 500 m

Installerad programvara

• Mac OS X 10.5 Leopard (med Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Adressbok, QuickTime, iCal, DVD-spelare, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools)

• iLife ’08 (med iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand)

Vad ingår?

• MacBook Air

• Mikro-DVI-till-DVI-adapter

• Mikro-DVI-till-VGA-adapter

• Rengöringsduk

• MagSafe-nätadapter

• DVD-skivor för installation/återställning

• Tryckt dokumentation

Tillbehör

MacBook Air SuperDrive (MB397G/A)

Spela och bränn skivor direkt med den externa USB-baserade MacBook Air SuperDrive. Enheten är tunn, lätt och enkel att ta med sig, och den är skapad speciellt för MacBook Air.

• Direktmatad 8x SuperDrive (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW)

• Storlek: 13,9 x 13,9 x 1,7 cm (L x B x H)

• Vikt: 495 g

• Kräver MacBook Air med ledig USB 2.0-port

USB-Ethernetadapter (MB442Z/A)

Ingen Wi-Fi? Anslut till trådlösa nätverk med den här enkla externa adaptern som består av en enda del.

MagSafe-flygplansadapter (MB441Z/A)

Anslut till eluttaget vid dit flygsäte och se till att MacBook Air har ström hela flygresan.

Mikro-DVI-till-video (MB202G/A)

Få komposit- och S-videoutgång via MacBook Airs mikro-DVI-port.

• Time Capsule (MB276B/A)

• AirPort Extreme-basstation (MA073*/A)

• AirPort Express-basstation med AirTunes (M9470B/A)

• Apple Wireless Keyboard (M9270B/A)

• Apple Wireless Mighty Mouse (MB111B/A)

• Apple USB-modem (MA034Z/A)

• .Mac-medlemskap (MA361Z/A)

• AppleCare Protection Plan (MA516B/A)

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

3. Batteritiden varierar beroende på konfiguration och användning. Läs www.apple.com/se/batteries om du vill veta mer.