eMac - Teknisk information

Mått och vikt

• Höjd: 40,6 cm

• Bredd: 40,6 cm

• Djup: 43,3 cm

• Vikt: 22,7 kg

Processor och minne

• 700 MHz PowerPC G4-processor med Velocity Engine

• 256 K L2-cache på processormodulen (cacheminnet arbetar i samma hastighet som processorn)

• 100 MHz systembuss

• 128 MB SDRAM; två 168-stifts DIMM-minnesplatser där upp till 1 GB kan installeras i form av DIMM-moduler på 128 MB, 256 MB eller 512 MB

Lagringsenheter

• 40 GB Ultra ATA-hårddisk4

• 24 x 10 x 32 x (max) CD-RW-enhet

• Stöd för externa FireWire- och USB-lagringsenheter

Bildskärm

• Inbyggd 17-tums platt CRT-skärm (16-tums bildyta diagonalt); 0.25 mm punktbredd

• Inbyggda skärminställningar för geometri gör att du kan anpassa skärmbilden så att bildkvaliteten bibehålls över tiden

Grafik

• Fem skärmupplösningar: 640 x 480 bildpunkter vid 138 Hz, 800 x 600 bildpunkter vid 112 Hz, 1024 x 768 bildpunkter vid 89 Hz, 1152 x 864 bildpunkter vid 80 Hz och 1280 x 960 bildpunkter vid 72 Hz

• Grafikprocessorn NVIDIA GeForce2 MX med stöd för AGP 2X

• 32 MB dedikerat bildskärmsminne (DDR SDRAM)

Kommunikation

• Inbyggt 10/100BASE-T Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Inbyggt 56 K V.90-modem (RJ-11-kontakt)1

• Inbyggda antenner och kortplats för tillvalet 11 Mbit/s AirPort-kort, uppfyller kraven för IEEE 802.11b2

Anslutning av externa enheter

• Två 400 Mbit/s FireWire-portar (IEEE 1394)5, 8 W tillsammans

• Totalt fem USB 1.1-portar: tre på datorn (uppdelade mellan två styrenheter på 12 Mbit/s), två på tangentbordet

Ljud

• Integrerat stereoljudsystem med höga prestanda

• Inbyggd 16 W digital förstärkare

• Inbyggd mikrofon för röstigenkänning och inspelning av ljud

• Uttag för hörlurar (hörlurar ingår ej)

• Analogt miniuttag för ingående ljud, upp till 16 bitars stereoljud och en samplingsfrekvens på 44,1 kHz

• Stöd för externa USB-ljudenheter

Anslutning av externa skärmar

• Mini-VGA-utgång (kräver VGA-bildskärmsadapter)

• Stöd för skärmbildsdubblering: externa enheter visar samma bild som den inbyggda bildskärmen

Tangentbord och mus

• Apple Pro Keyboard med fullstora funktions- och piltangenter, ljudreglage och tangent för skivutmatning

• Apple Pro Mouse med optisk sensor för underhållsfri användning och exakt kontroll över pekaren

Strömförsörjning och märkning

• Nätspänning: konfigurerad för 100 V eller 220 V växelström beroende på i vilket land den används

• Frekvens: 47 Hz till 63 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 170 W

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR och TCO 95

Omgivning

• Temperatur vid användning: 10° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –40° till 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % icke-kondenserande

• Maxhöjd över havet: 3000 m

Konfigurationer

Artikelnr

M8577S/A

Processor

700 MHz PowerPC G4

Minne

128 MB

Hårddisk4

40 GB Ultra ATA

Optisk enhet

CD-RW

Grafik

NVIDIA GeForce2 MX med 32 MB DDR SDRAM

FireWire

Två portar

USB

Fem portar

VGA-skärmbilds-dubblering

Ja

Modem1

56 K

Ethernet

10/100BASE-T

Trådlös nätverks-anslutning2

AirPort-förberedd

Levereras med Apple Pro Keyboard, Apple Pro Mouse, Mac OS X v10.1, Mac OS 9.2, QuickTime, iMovie 2, iPhoto, iTunes 2, AppleWorks, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Mac OS X Chess, Otto Matic, Deimos Rising, TopCalculette Pro, Acrobat Reader och FAXstf 10.0 Preview, CD-skivan Apple Hardware Test, fullständig dokumentation (installationsanvisningar, introduktion och referens) samt en begränsad garanti.

Internetanslutning kräver ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Produkten innehåller dokumentation i elektronisk form. Säkerhetskopior av programmen följer med på CD-ROM.

Alternativ vid beställningsbygge

Utöver Apples färdiga modeller kan du beställa en specialkonfigurerad eMac med t ex extra RAMminne och AirPort från en auktoriserad Appleåterförsäljare eller via webbutiken Apple Store. Besök www.apple.com/swedenstore eller ring 020-120 99 71.

Andra alternativ

Produkt

Artikelnr

eMac Tilt and Swivel Stand

M8784G/A

Apple FireWire-kabel (4-till-6-stift)

M8494G/A

AirPort-kort

M7600Z/D

AirPort-basstation

M8209S/A

iPod (5 GB)

M8513S/A

iPod (10 GB)

M8709S/A

AppleCare Protection Plan

M7812Z/A

1. Den faktiska modemhastigheten kan variera. Hastigheten beror på anslutningshastighet och andra faktorer.

2. Trådlös Internetanslutning kräver ett AirPort-kort, en AirPort-basstation och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort. Räckvidden inomhus brukar vara cirka 50 m från AirPort-basstationen, men kan variera något beroende på omgivning. Anslutningens prestanda kan variera beroende på antalet användare.

3. iTunes är enbart till för laglig kopiering och kopiering som upphovsrättsinnehavaren har gett sitt tillstånd till. Stjäl inte musik.

4. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

5. Den faktiska hastigheten kan variera.