Mac mini (mitten 2007) - Teknisk information

I kartongen finns

• Mac mini

• Apple Remote

• Nätsladd

• DVD-skivor för installation/återskapande

• Dokumentation i tryckt och elektronisk form

Processor och minne

• 1,83 eller 2,0 GHz Intel Core 2 Duo-processor

• 2 MB eller 4 MB L2-cache på processormodulen

• 667 MHz systembuss

• 1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300) i två DIMM-moduler, stöd för upp till 2 GB

Mått och vikt

• Höjd: 5,08 cm

• Bredd: 16,51 cm

• Djup: 16,51 cm

• Vikt: 1,31 kg

Anslutning av externa enheter

• En FireWire 400-port (8 watt)

• Fyra USB 2.0-portar (upp till 480 Mbit/s)

Grafik- och videostöd

• Grafikprocessorn Intel GMA950 med 64 MB DDR2 SDRAM delat med huvudminnet1

• DVI-videoutgång med stöd för digitala upplösningar upp till 1920 x 1200 bildpunkter, stöder 20-tums Apple Cinema Display och 23-tums Apple Cinema HD Display, stöder koherenta digitala bildskärmar på upp till 154 MHz, stöder ickekoherenta digitala bildskärmar på upp till 135 MHz

• VGA-videoutgång (med den adapter som ingår) för analoga upplösningar upp till 1920 x 1080 bildpunkter

• S-video- och kompositvideoutgång för anslutning direkt till en tv eller projektor (kräver Apple DVI-till-video-adapter, som säljs separat)

Kommunikation

• Inbyggt 10/100/1000BASE-T gigabit Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Inbyggt 54 Mbit/s AirPort Extreme för trådlösa nätverk (baserat på standarden 802.11g)3

• Inbyggt Bluetooth 2.0 + EDR (Enhanced Data Rate) på upp till 3 Mbit/s

• Externt Apple USB-modem (tillval)

Ljud

• Inbyggd högtalare

• Kombinerad optisk digital ljudingång/linjeingång (minikontakt)

• Kombinerad optisk digital ljudutgång/hörlursuttag (minikontakt)

Lagring

• 80 GB eller 120 GB Serial ATA-hårddisk som snurrar 5400 varv/min., 120 GB eller 160 GB hårddisk finns som tillval2

• Någon av följande optiska enheter:

• Direktmatad kombinationsenhet (DVD-ROM/CD-RW): läser DVD-skivor i upp till 8 x hastigheten, skriver CD-R-skivor i upp till 24 x hastigheten och CD-RW-skivor i upp till 16 x hastigheten, läser CD-RW-skivor i upp till 16 x hastigheten och CD-skivor i upp till 24 x hastigheten

• Direktmatad SuperDrive med stöd för skivor i dubbla lager (DVD±R DL/DVD±RW/CD-RW): skriver DVD+R DL och DVD-R DL-skivor i upp till 2.4x hastigheten, skriver DVD-R och DVD+R-skivor i upp till 8x hastigheten, skriver DVD-RW och DVD+RW-skivor i upp till 4x hastigheten, läser DVD-skivor i upp till 8x hastigheten, skriver CD-R-skivor i upp till 24x hastigheten, skriver CD-RW-skivor i upp till 16x hastigheten, läser CD-skivor i upp till 24x hastigheten

Strömförsörjning och omgivning

• Uppfyller kraven för ENERGY STAR

• Nätspänning: 100-240 V växelström

• Frekvens: 47-63 Hz, enfas

• Maximal kontinuerlig strömförsörjning: 110 W

• Temperatur vid användning: 10° - 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -40° - 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet: högst 3 000 meter

Program

• Mac OS X v10.5 Leopard (inkluderar Time Machine, Överblick, Spaces, Spotlight, Dashboard, E-post, iChat AV, Safari, Adressbok, QuickTime, iCal, DVD-spelare, Xcode, Utvecklarverktyg)

• iLife ’08 (inkluderar iTunes, iPhoto, iMovie, iDVD, iWeb, GarageBand) och Apple Hardware Test

• Front Row

Konfigurationer

1,83 GHz Mac mini (MB138*/A)

2,0 GHz Mac mini (MA608*/A)

Processor

1,83 GHz Intel Core 2 Duo

2,0 GHz Intel Core 2 Duo

L2-cache

2 MB delat

4 MB delat

Systembuss

667 MHz

Minne

1 GB 667 MHz DDR2 SDRAM (PC2-5300), stöd för upp till 2 GB

Hårddisk2

80 GB Serial ATA som snurrar med 5400 varv/min.

120 GB Serial ATA som snurrar med 5400 varv/min.

Optisk enhet

Direktmatad kombinationsenhet (DVD-ROM/CD-RW)

Direktmatad SuperDrive med stöd för dubbla lager (DVD+R DL/DVDïRW/CD-RW)

Grafik

Grafikprocessorn Intel GMA950 med 64 MB DDR2 SDRAM delat med huvudminnet1

Portar

En FireWire 400-port (8 watt), fyra USB 2.0-portar (upp till 480 Mbit/s), DVI-utgång, VGA-utgång (med den medföljande adaptern), S-video- och kompositvideoutgång4

Ljud

Inbyggda högtalare, kombinerad optisk digital ljudingång/linjeingång, kombinerad optisk digital ljudutgång/hörlursuttag

Nätverksanslutning

Inbyggt 10/100/1000BASE-T (gigabit)

Trådlös anslutning

Inbyggt AirPort Extreme Wi-Fi (802.11g)3; inbyggd Bluetooth 2.0+EDR-modul (Enhanced Data Rate).

Garanti och service

Mac mini har 90 dagars kostnadsfri telefonassistans och ett års begränsad garanti. Köp AppleCare Protection Plan om du vill förlänga din rätt till service och assistans till tre hela år. Det är bara AppleCare Protection Plan som ger dig rätt till direkt telefonassistans från Apples tekniska experter och garanterar att reparationer utförs av auktoriserade Apple-tekniker som använder originaldelar från Apple. Mer information finns på Apple-assistans eller ring 020-120 99 71.

Tillval

Beställningsbyggen

• 120 GB hårddisk (endast 1,83 GHz)

• 160 GB hårddisk

• Upp till 2 GB 667 MHz DDR2 SDRAM

• Apple Wireless Keyboard (MB167*/A)

• Apple Keyboard (MB110*/A)

• Apple trådlös Mighty Mouse (MB111*/A)

• Apple Mighty Mouse (MB112*/A)

• Apple USB Modem (MA034*/A)

Tillbehör

• AirPort Express-basstation (M9470*/A)

• AirPort Extreme-basstation (MB053*/A)

• Apple DVI-till-video-adapter (M9267*/A)

• Apple FireWire-kabel (M8706*/A)

• AppleCare Protection Plan (MA514*/A)

• .Mac-medlemskap (MA927*/A)

• iWork ’08 (MA790*/A)

1. Det minne som finns tillgängligt för Mac OS X kan variera beroende på grafikkrav. Minsta grafikminnesanvändning är 80 MB vilket gör 944 MB minne tillgängligt för systemet.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

3. Fysisk dataöverföringshastighet baserad på IEEE 802.11g-specifikationen. Den faktiska överföringshastigheten kommer att vara lägre. Räckvidden kan variera beroende på omgivning. I jämförelsen antas AirPort Express- eller AirPort Extreme-nätverk med 802.11g-utrustad dator. Hastigheten och räckvidden blir lägre om en 802.11b-produkt ansluter till nätverket. För att ansluta till det trådlösa nätverket krävs en AirPort- eller AirPort Extreme-förberedd dator eller annan Wi-Fi-certifierad 802.11a/b/g-förberedd dator. Trådlös Internetanslutning kräver en AirPort Express- eller AirPort Extreme-basstation och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort.

4. Kräver Apples DVI-till-videoadapter som säljs separat.