iMac (platt bildskärm) - Teknisk information

Mått och vikt (iMac med 15-tumsskärm)

• Höjd: minimaal 32, 9 cm; maximaal 50, 9 cm

• Bredd: minimaal 38, 4 cm; maximaal 41, 5 cm

• Djup: minimaal 27, 0 cm; maximaal 41, 5 cm

• Basens diameter: 27, 0 cm

• Vikt: 9, 7 kg6

Mått och vikt (iMac med 17-tumsskärm)

• Hoogte: minimaal 33, 1 cm; maximaal 50, 9 cm

• Breedte: minimaal 42, 3 cm; maximaal 44, 9 cm

• Diepte: minimaal 27, 0 cm; maximaal 42, 3 cm

• Diameter van de systeemvoet: 27, 0 cm

• Gewicht: 10, 4 kg6

Processor och minne

• 700 MHz eller 800 MHz PowerPC G4-processor med Velocity Engine

• 256 K L2-cache på processormodulen (cacheminnet arbetar med samma hastighet som processorn)

• 100 MHz systembuss

• 128 MB eller 256 MB SDRAM som kan byggas ut till 1 GB; en 168-stifts DIMM-modul och en ledig SO-DIMM-plats som är tillgänglig för användaren

Lagringsutrymme

• 40 GB, 60 GB eller 80 GB Ultra ATA-hårddisk2

• En av följande optiska enheter:

• CD-RW-enhet: skriver CD-R-skivor i 24-dubbel och CD-RW-skivor i 10-dubbel hastighet, läser CD-skivor i 32-dubbel hastighet

• Kombinerad DVD-ROM/CD-RW-enhet: läser DVD-skivor i 8-dubbel hastighet, skriver CD-R-skivor i 12-dubbel och CD-RW-skivor i 8-dubbel hastighet, läser CD-skivor i 32-dubbel hastighet>

• SuperDrive (DVD-R/CD-RW-enhet): skriver DVD-R-skivor i dubbel hastighet, läser DVD-skivor i 6-dubbel hastighet, skriver CD-R-skivor i 8-dubbel och CD-RW-skivor i 4-dubbel hastighet, läser CD-skivor i 24-dubbel hastighet

Bildskärm

• Inbyggd TFT-skärm med 17-tums (widescreen) eller 15-tums bildyta, aktiv matris och flytande kristaller

• Miljoner färger vid upplösningen 1440 x 900 bildpunkter på 17-tumsskärmen och 1024 x 768 bildpunkter på 15-tumsskärmen

• Visningsvinkel (normalt): 120°horisontellt, 90°vertikalt

• Ljusstyrka (normalt): 200 candela per kvadratmeter

• Kontrast (normalt): 300: 1

Grafik

• Grafikprocessorn NVIDIA GeForce4 MX eller GeForce2 MX med stöd för AGP 2X

• 32 MB dedikerat DDR-bildskärmsminne

• Upplösningar på 17-tumsskärmen: 1440 x 900 (optimal), 1152 x 720, 1024 x 640 och 800 x 500 bildpunkter vid storleksförhållandet 16: 10, samt 1024 x 768, 800 x 600 och 640 x 480 bildpunkter vid storleksförhållandet 4: 3

• Upplösningar på 15-tumsskärmen: 1024 x 768 (optimal), 800 x 600 och 640 x 480 bildpunkter

Kommunikation

• Inbyggt 56 K V.90-modem (RJ-11-kontakt)3

• Inbyggt 10/100BASE-T Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Inbyggda antenner och kortplats för tillvalet 11 Mbit/s AirPort-kort; uppfyller kraven för IEEE 802.11b4

Anslutning av externa enheter

• Två 400 Mbit/s FireWire-portar5 (IEEE 1394) på totalt 8 W

• Fem USB 1.1-portar: tre på datorn (hanteras av två styrenheter på 12 Mbit/s) och två på tangentbordet

Ljud

• Inbyggd högtalare

• Apple Pro Speakers (9 W vardera)1

• Intern digital förstärkare på 18 W

• Miniuttag för Apple Pro Speakers

• Uttag för hörlurar

• Inbyggd mikrofon

VGA

• Mini-VGA-utgång (kräver VGA-bildskärmsadapter)

• Fungerar med skärmbildsdubblering: samma bild visas på en extern skärm som på den inbyggda bildskärmen

• Upplösningar: 640 x 480 bildpunkter vid 60 Hz, 800 x 600 bildpunkter vid 75 Hz och 1024 x 768 bildpunkter vid 75 Hz

Strömförsörjning och omgivning

• ENERGY STAR-märkt

• Nätspänning: 90–264 V växelström

• Frekvens: 47–63 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 130 W

• Temperatur vid användning: 10°till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –40°till 85 °C

• Relativ luftfuktighet: 5–95 % icke-kondenserande

• Maxhöjd över havet vid användning: 3000 m

Konfigurationer

Artikelnr

M8672S/B

M7677S/B

M8535S/B

M8812S/A

Bildskärm

15-tums LCD

15-tums LCD

15-tums LCD

17-tums LCD (widescreen)

Processor

700 MHz PowerPC G4

700 MHz PowerPC G4

800 MHz PowerPC G4

800 MHz PowerPC G4

Minne

128 MB

256 MB

256 MB

256 MB

Hårddisk2

40 GB Ultra ATA

40 GB Ultra ATA

60 GB Ultra ATA

80 GB Ultra ATA

Optisk enhet

CD-RW

Kombinerad DVD-ROM/CD-RW

SuperDrive (DVD-R/CD-RW)

SuperDrive (DVD-R/CD-RW)

Grafik

NVIDIA GeForce2 MX med 32 MB DDR SDRAM

NVIDIA GeForce2 MX med 32 MB DDR SDRAM

NVIDIA GeForce4 MX med 32 MB DDR SDRAM

NVIDIA GeForce4 MX med 32 MB DDR SDRAM

FireWire

Två portar

Två portar

Två portar

Två portar

USB

Fem portar

Fem portar

Fem portar

Fem portar

VGA-skärmbildsdubblering

Ja

Ja

Ja

Ja

Modem3

56K

56K

56K

56K

Ethernet

10/100BASE-T

10/100BASE-T

10/100BASE-T

10/100BASE-T

Trådlös nätverksanslutning4

AirPort-förberedd

AirPort-förberedd

AirPort-förberedd

AirPort-förberedd

Apple Pro Speakers

Nej

Ja

Ja

Ja

Program

Mac OS X, Mac OS 9, QuickTime, iChat, iMovie, iPhoto, iTunes, iDVD (endast modeller med SuperDrive), DVD-spelare, AppleWorks, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, TopCalculette Pro, Mac OS X Chess, Otto Matic, Deimos Rising, FAXstf och Acrobat Reader, samt CD-skivan Apple Hardware Test

Service och assistans

90 dagars telefonassistans och ett års maskinvarugaranti

Övrigt

Apple Pro Keyboard, Apple Pro Mouse, modemkabel

Vissa funktioner, däribland iChat, kräver Mac OS X version 10.2 (visas på skärmen), som eventuellt inte ingår i alla datorer. Mac OS X version 10.2 kommer att finnas tillgängligt från slutet av augusti 2002.Internetanslutning kräver ett kompatibelt Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Produkten innehåller dokumentation i elektronisk form. Säkerhetskopior av programmen följer med på CD-ROM.

Alternativ vid beställningsbygge

Utöver Apples färdiga modeller kan du beställa en specialkonfigurerad iMac med t ex extra RAM-minne, AirPort för trådlös nätverksanslutning och Apple Pro Speakers (för iMac-modellen med CD-RW-enhet) från en auktoriserad Apple-återförsäljare eller via webbutiken Apple Store.

Andra produkter

Produkt

Artikelnr

AirPort-kort

M7600Z/D

AirPort-basstation

M8209S/A

Apple VGA-bildskärmsadapter

M8639G/A

iPod (5 GB)

M8513S/B

iPod (10 GB)

M8737S/A

iPod (20 GB)

M8738S/A

Apple FireWire-kabel (4 stift till 6 stift)

M8494G/A

Apple DVD-R Media Kit

M8405ZM/A

D-Link DWB-120M USB Bluetooth-adapter

T4728G/B

AppleCare Protection Plan

M7812Z/B

1. Finns endast på vissa modeller.

2. 1 GB = 1 miljard byte.Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

3. Den faktiska modemhastigheten kan variera beroende på anslutningshastighet och andra faktorer.

4. Trådlös Internetanslutning kräver ett AirPort-kort, en AirPort-basstation och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort. Räckvidden inomhus brukar vara cirka 50 m från AirPort-basstationen, men kan variera något beroende på omgivning.Anslutningens prestanda kan variera beroende på antalet användare.

5. Den faktiska hastigheten kan variera.

6. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.