PowerBook G4 (DVI) - Teknisk information

Mått och vikt

• Höjd: 2, 6 cm

• Bredd: 34, 1 cm

• Djup: 24, 1 cm

• Vikt: 2, 4 kg med batteri och optisk enhet3

Processor och minne

• 667 MHz eller 800 MHz PowerPC G4-processor med Velocity Engine

• L3-cache med 1 MB DDR SRAM

• 133 MHz systembuss

• 256 MB eller 512 MB PC133 SDRAM; två SO-DIMM-socklar som kan rymma upp till 1GB

Lagringsenheter

• Ultra ATA-hårddisk på 30 GB eller 40 GB och 4200 varv per minut (hårddisk på 60 GB och 5400 varv per minut är tillgänglig i beställningsbyggen)1

• Direktmatad kombinerad DVD-ROM/CD-RW-enhet (läser DVD-skivor med 8-dubbel och CD-skivor med 24-dubbel hastighet, skriver CD-R- och CD-RW-skivor med 8-dubbel hastighet)

Kommunikation

• Inbyggt 10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Inbyggt 56 K V.90-modem (RJ-11-kontakt)6

• Inbyggt 11Mbit/s AirPort-kort (uppfyller kraven för IEEE 802.11 DSSS) i 800 MHz-modellen; 667 MHz-modellen är AirPort-förberedd5

Utbyggnad

• En 400 Mbit/s FireWire-port (IEEE 1394)9

• Två 12 Mbit/s USB-portar

• En kortplats för PC Card- och CardBus-kort där ett kort av typ I eller typ II kan installeras

Grafikprocessor och stöd för externa skärmar

• Inbyggd 2D/3D-grafikacceleration via integrerad ATI Mobility Radeon 7500 grafikprocessor med AGP 4X-stöd och 32 MB bildskärmsminne (DDR SDRAM)

• Stöd för utökat skrivbord och skärmbildsdubblering: miljoner färger på den inbyggda skärmen och på en extern bildskärm med upp till 2048x1536 bildpunkter10

• Stöd för en extern bildskärm: miljoner färger på en extern bildskärm med upp till 2048x1536 bildpunkter10

• DVI-utgång

• VGA-utgång (DVI-till-VGA-adapter medföljer)

• S-videoutgång

• Utgång för kompositvideo (adapter för S-video-till-kompositvideo medföljer)

Bildskärm

• Inbyggd TFT-skärm med 15, 2 tums bildyta (diagonalt)

• Miljoner färger vid upplösningen 1280x854 bildpunkter

• Stöd för upplösningarna 1280x854, 1152x768, 896x600, 720x480 och 640x480 bildpunkter vid bredd/höjdförhållandet 3:2

• Stöd för upplösningarna 1024x768, 800x600 och 640x480 bildpunkter vid bredd/höjdförhållandet 4:3

Ljud

• Ljudingång (miniuttag)

• Ljudutgång (miniuttag)

• Två inbyggda stereohögtalare

• Inbyggd rundstrålande mikrofon

Batteri och nätanslutning

• 55, 3 Wh litiumjonbatteri (med inbyggd statuslampa) som ger upp till 5 timmars batteritid4

• Nätadapter med sladdosa

• Nätadapterport

Säkerhet

• Fäste för Kensington-låskabel

• Tangentbordslås

Tangentbord

• Inbyggt fullstort tangentbord med 78 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter, 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T) och inbyggt numeriskt tangentbord

Styrplatta

• Styrplattan ger precisionskontroll över pekaren; genom att bara nudda styrplattan kan du klicka, dubbelklicka och dra

Strömförsörjning

• Nätspänning: 100-240 V växelström

• Frekvens: 50-60 Hz

Omgivning

• Temperatur vid användning: 10°till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –40°till 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 20% till 80% icke-kondenserande

• Maxhöjd över havet vid användning: 3000 m

• Maxhöjd över havet vid förvaring: 4500 m

• Maxhöjd över havet vid frakt: 10500 m

Konfigurationer

Artikelnr

M8591S/A

M8591S/A

Processor

667 MHz PowerPC G4

800 MHz PowerPC G4

L3-cache (DDR SRAM)

1 MB med 2, 6 GB/s genomströmning

1 MB med 3, 2 GB/s genomströmning

Minne (PC133 SDRAM)

256MB

512MB

Bildskärm

15, 2-tums (diagonalt) TFT-skärm

15, 2-tums (diagonalt) TFT-skärm

Grafikprocessor

ATI Mobility Radeon 7500 ATI Mobility Radeon 7500

ATI Mobility Radeon 7500 ATI Mobility Radeon 7500

Hårddisk1

30 GB Ultra ATA

40 GB Ultra ATA

Optisk enhet

Direktmatad kombinerad DVD-ROM/CD-RW-enhet

Direktmatad kombinerad DVD-ROM/CD-RW-enhet

Trådlös nätverksanslutning5

AirPort-förberedd

Inbyggt AirPort-kort

Ethernet

Inbyggt 10/100/1000BASE-T

Inbyggt 10/100/1000BASE-T

Modem6

56K

56K

I alla modeller ingår inbyggt tangentbord och styrplatta, modemkabel, nätadapter, adapter för S-video-till-kompositvideo, DVI-till-VGA-adapter, Mac OSxv10.1, Mac OS 9.2, QuickTime 5, iMovie 2, iTunes 2, iPhoto, Mac OSxMail, Acrobat Reader, Art Directors Toolkit, FAXstf, Graphic Converter, Microsoft Internet Explorer, OmniGraffle, OmniOutliner, TopCalculette Pro, PixelNhance och Snapz Pro X, CD-skivan Apple Hardware Test, fullständig dokumentation (installationsanvisningar, introduktion och referens), samt en begränsad garanti.

Internetanslutning kräver ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Produkten levereras med dokumentation i elektronisk form. Säkerhetskopior av programmen följer med på CD-ROM.

Alternativ vid beställningsbygge

Du kan köpa någon av de färdiga konfigurationerna eller beställa en specialanpassad PowerBook G4 från en auktoriserad Apple-återförsäljare eller webbutiken Apple Store. Vid beställningsbygge kan du välja processor- frekvens, storlek på RAM-minnet, hårddiskkapacitet och ett AirPort-kort. Du kan också beställa extra litiumjon- batterier, nätadaptrar, platta bildskärmar från Apple, externt tangentbord och mus samt externa enheter från andra tillverkare, som USB Zip-enheter och FireWire-hårddiskar. Besök www.apple.com/swedenstore eller ring 020-120 99 71 om du vill veta mer om tillval och produkttillgång.

Bildskärmar från Apple

• Apple Studio Display (15-tums platt skärm), M7928ZM/A

• Apple Studio Display (17-tums platt skärm), M7649ZM/A

• Apple Cinema Display (22-tums platt skärm), M8058ZM/A

• Apple Cinema HD Display (23-tums platt skärm), M8537ZM/A

Andra alternativ

Produkt

Artikelnr

AirPort-kort

M7600Z/D

AirPort-basstation

M8209S/A

Apple nätadapterr

M8743Z/A

Apple Pro Keyboard (vitt)

M8733S/A

Apple Pro Mouse (vit)

M8732ZM/A

Apple DVI-till-ADC-adapter

M8661Z/A

Apple DVI-till-VGA-adapter

M8754G/A

Final Cut Pro 3

M8562Z/A

iPod (5 GB)

M8513S/A

iPod (10 GB)

M8709S/A

Laddningsbart batteri till PowerBook G4

M8244G/B

AppleCare Protection Plan

M7814Z/A

1. 1 GB =1miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

2. Anslutning till Apples platta bildskärmar kräver en PowerBook G4 med DVI-utgång och Apples DVI-till-ADC-adapter (säljs separat).

3. 667 MHz-modellen väger från 2, 4 kg med batteri och optisk enhet. Den faktiska vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

4. Batteriets drifttid beror på konfiguration och användning

5. Trådlös Internetanslutning kräver ett AirPort-kort, en AirPort-basstation och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort. Räckvidden inomhus brukar vara cirka 50 m från AirPort-basstationen, men kan variera något beroende på omgivning. Anslutningens prestanda kan variera beroende på antalet användare.

6. Den faktiska modemhastigheten kan variera beroende på anslutningshastighet och andra faktorer.

7. Kräver USB-adapter (säljs av andra tillverkare) och ytterligare programvara från Apple.

8. iTunes är enbart till för laglig kopiering och kopiering som upphovsrättsinnehavaren har gett sitt tillstånd till. Stjäl inte musik.

9. Den faktiska överföringshastigheten kan variera.

10. Vissa externa DVI-bildskärmar från andra tillverkare har inte stöd för alla upplösningar.