AirPort Express 802.11n (1:a generationen) - Teknisk information

Mått och vikt

• Mått: 9,4 cm x 7,5 cm x 2,8 cm

• Vikt: 188 gram1

Trådlöst protokoll

• Utkast till 802.11n2

• 802.11a/b/g

Kompatibilitet

• Fungerar med Mac och Windows-baserade PC-datorer som är Wi-Fi-certifierade för 802.11a, 802.11b, 802.11g och 802.11n

• NAT, DHCP, PPPoE, VPN Passthrough (IPSec, PPTP och L2TP), DNS Proxy, SNMP, IPv6 (6-till-4 och manuella tunnlar)

Säkerhet

• Wi-Fi Protected Access (WPA/WPA2)3

• Trådlös säkerhet (WEP) som kan konfigureras för 40- och 128-bitars kryptering

• MAC-adressfiltrering

• NAT-brandvägg

• Stöd för RADIUS-autentisering

• 802.1X, PEAP, LEAP, TTLS, TLS, FAST

• Tidsbaserad behörighetsstyrning

Program och tillbehör som ingår

• AirPort-verktyg för Mac och Windows

• 802.11n-aktiverare för Mac

• Bonjour för Windows

• Dokumentation i tryckt och elektronisk form

Gränssnitt

• TrÃ¥dlöst 802.11n

• 10/100BASE-T Ethernet-WAN-port (RJ-45-kontakt) för anslutning av ett ADSL- eller kabelmodem

• USB-port för anslutning av USB-skrivare5

• 3,5 mm ministereokontakt för ananlogt och digitalt ljud4

• Apple-nätadapter

Strömförsörjning och omgivning

• 100-240 V AC, 50-60 Hz, ingående ström: 0,2 A

• Temperatur vid användning: 0° till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -25° till 60 °C

• Relativ luftfuktighet vid förvaring: 20 till 90 %, icke-kondenserande

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

• Höjd över havet vid förvaring: högst 4 500 m

Frekvensband

• 2,4 GHz eller 5 GHz

Radiosignalens uteffekt

• 20 dBm (nominellt)

Typgodkännanden

• FCC Part 15 Class B, Canada RSS-210, EN 300-328, EN 301-489, EN 301 893, ARIB STD-T66, RCR STD-T33, AS/NZS 4268: 2003, UL 60950, CSA-C22.2 No. 60950

Kanaler

• Kanal 1-11, 36-48 och 149-165 är godkända för användning i USA och Kanada

• Kanal 1-14 och 36-64 är godkända för användning i Japan

• Kanal 1-13 och 36-140 är godkända för användning i Europa

• Kanal 1-13, 36-64 och 149-165 är godkända för användning i Australien, Hongkong och Nya Zeeland

Systemkrav

Mac-användare

PC-användare

För trådlösa klienter

Mac förberedd för trådlös AirPort- eller AirPort Extreme-anslutning

PC med 802.11a/b/g eller 802.11n draft 2.0 kort

För delning av USB-skrivare

USB-skrivare, Mac med Mac OS X 10.2.7 eller senare

USB-skrivare, PC med Windows XP (SP2) eller Windows Vista, Bonjour för Windows följer med på CD-skivan för AirPort Express

Program

Användare med Mac OS X v10.5.7 eller senare kan:

• Ansluta till ett trådlöst AirPort Express-nätverk

• Installera en AirPort Express-basstation

• Spela upp musik med AirTunes

• Dela en USB-skrivare

• Använda WPA/WPA2 (Wi-Fi Protected Access)

• Windows XP eller Windows Vista

• WPA-stöd kräver en Wi-Fi-certifierad PC-lösning

Utökad service och support

AppleCare Protection Plan för datorn täcker AirPort Express -basstationen.

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. AirPort Express-basstationen baseras på den föreslagna IEEE 802.11n-specifikationen och är kompatibel med IEEE 802.11a, IEEE 802.11b och IEEE 802.11g.

3. Stöd för WPA kräver Mac OS X 10.3 eller senare. Om WPA används minskar det maximala antalet nätverksanvändare. När AirPort Express ansluts till ett befintligt nätverk stöder den bara WPA-Personal. WPA2 kräver en Mac-dator med ett AirPort Extreme-kort och Mac OS X 10.3 eller senare.

4. Kräver kompatibelt stereosystem eller kompatibla högtalare med egen strömförsörjning.

5. Trådlösa utskrifter via USB kräver en kompatibel skrivare och Mac OS X 10.2.7 eller senare eller Windows XP, Windows Vista eller Windows 2000.

Trådlös Internetanslutning kräver en dator som kan ansluta trådlöst, en basstation eller annan anslutningspunkt och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort Express.

Produktspecifikationer gäller med förbehåll för ändringar.