PowerBook G4 (1GHz/867MHz) - Teknisk information

Mått och vikt

• Höjd: 2, 6 cm

• Bredd: 34, 1 cm

• Djup: 24, 1 cm

• Vikt: 2, 4 kg med batteri och optisk enhet9

Processor och minne

• 867 MHz eller 1 GHz PowerPC G4-processor med Velocity Engine

• L3-cache med 1 MB DDR SRAM

• 133 MHz systembuss

• 256 MB eller 512 MB PC133 SDRAM; två SO-DIMM-socklar som kan rymma upp till 1 GB

Lagringsutrymme

• Lagringsutrymme (4200 varv/min)5

• En av följande direktmatade optiska enheter:

• Kombinerad DVD-ROM/CD-RW-enhet: läser DVD-skivor i 8-dubbel hastighet, skriver CD-R- och CD-RW-skivor i 8-dubbel hastighet, läser CD-skivor i 24-dubbel hastighet

• SuperDrive (DVD-R/CD-RW-enhet): skriver DVD-R-skivor i enkel hastighet, läser DVD-skivor i 6-dubbel hastighet, skriver CD-R-skivor i 8-dubbel hastighet, skriver CD-RW-skivor i 4-dubbel hastighet, läser CD-skivor i 24-dubbel hastighet

Kommunikation

• Inbyggt 10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Inbyggt 56 K V.92-modem (RJ-11-kontakt)6

• Inbyggt 11 Mbit/s AirPort-kort (IEEE 802.11b-kompatibelt) i 1 GHz-modellen; 867 MHz-modellen är AirPort-förberedd3

Utbyggnad

• En 400 Mbit/s FireWire-port (IEEE 1394)7

• Två 12 Mbit/s USB-portar

• En PC Card/CardBus-kortplats för ett kort av typ I eller typ II

Grafik och stöd för externa bildskärmar

• Grafik och stöd för externa bildskärmar Mobility Radeon 9000 grafikprocessor med AGP 4X-stöd och 32 eller 64 MB bildskärmsminne (DDR SDRAM)

• Stöd för utökat skrivbord och skärmbildsdubblering: miljoner färger på den inbyggda skärmen och på en extern bildskärm med upp till 2048x1536 bildpunkter8

• Stöd för en extern bildskärm: miljoner färger på en extern bildskärm med upp till 2048x1536 bildpunkter8

• DVI-utgång

• VGA-utgång (DVI-till-VGA-adapter följer med)

• S-videoutgång

• Kompositvideoutgång (S-video-till-kompositvideoadapter följer med)

Bildskärm

• 15, 2-tums (diagonalt) inbyggd TFT-bildskärm

• Stöd för miljontals färger vid upplösningen 1280x854 bildpunkter

• Stöd för upplösningar på 1280x854, 1152x768, 896x600, 720x480 och 640x480 bildpunkter vid storleksförhållandet 3:2

• Stöd för upplösningar på 1024x768, 800x600 och 640x480 bildpunkter vid storleksförhållandet 4:3

Ljud

• Ljudingång (miniuttag)

• Uttag för hörlurar (miniuttag)

• Två inbyggda stereohögtalare

• Inbyggd rundupptagande mikrofon

Batteri och ström

• 61 wattimmars litiumjonbatteri (med inbyggda statuslampor) som ger upp till 5 timmars batteritid2

• Nätadapter med sladdvinda

• Kontakt för nätadapter

Säkerhet

• Fäste för Kensington-låskabel

• Tangentbordslås

Tangentbordslås

• Inbyggt fullstort tangentbord med 78 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter, 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T) samt integrerat numeriskt tangentbord

• Styrplattan ger exakt kontroll över pekaren. Du kan klicka, dubbelklicka och dra.

Strömförsörjning och omgivning

• ENERGY STAR-märkt

• Nätspänning: 100–240 V växelström

• Frekvens: 50–60 Hz

• Temperatur vid användning: 10°till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –40°till 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 20– 80 % icke-kondenserande

• Maxhöjd över havet vid användning: 3000 m

• Maxhöjd över havet vid förvaring: 4500 m

• Maxhöjd över havet vid frakt: 10 500 m

Konfigurationer

Artikelnr

M8858S/A

M8859S/A

Processor

867 MHz PowerPC G4

1 GHz PowerPC G4

L3-cache

1 MB DDR SRAM

1 MB DDR SRAM

Minne

256 MB PC133 SDRAM

512 MB PC133 SDRAM

Bildskärm

15, 2-tums (diagonalt) TFT-skärm

15, 2-tums (diagonalt) TFT-skärm

Grafik

ATI Mobility Radeon 9000 med 32 MB DDR SDRAM

ATI Mobility Radeon 9000 med 64 MB DDR SDRAM

Hårddisk5

40 GB Ultra ATA

60 GB Ultra ATA

Optisk enhet

Direktmatad kombinerad DVD-ROM/CD-RW

Direktmatad SuperDrive (DVD-R/CD-RW)

Trådlös nätverksanslutning3

AirPort-förberedd

Inbyggt AirPort-kort

Ethernet

Inbyggt 10/100/1000BASE-T (gigabit)

Inbyggt 10/100/1000BASE-T (gigabit)

Modem6

56 K V.92

56 K V.92

Program

Mac OS X, Mac OS 9, QuickTime, iCal, iChat, iMovie, iPhoto, iTunes, iDVD (kräver SuperDrive), DVD-spelare, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Acrobat Reader, Art Directors Toolkit, FAXstf, Graphic Converter, OmniGraffle, OmniOutliner, PixelNhance, Snapz Pro X och Developer Tools, samt CD-skivan Apple Hardware Test

Service och assistans

90 dagars kostnadsfri telefonassistans och ett års begränsad garanti

Ingår

Modemkabel, nätadapter, väggkontakt för växelström, nätsladd, S-video-till-kompositvideoadapter, DVI-till-VGA-adapter

Internetanslutning kräver ett kompatibelt Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Produkten innehåller dokumentation i elektronisk form. Säkerhetskopior av programmen följer med.

Alternativ vid beställningsbygge

Utöver Apples färdiga modeller kan du beställa en specialkonfigurerad PowerBook G4 från Apple Store eller en auktoriserad Apple-återförsäljare. Du kan då välja processorhastighet, mängden RAM-minne, hårddiskens kapacitet, typ av optisk enhet och om du vill ha ett AirPort-kort installerat. Du kan även beställa extra litiumjonbatterier och nätadaptrar, platta bildskärmar från Apple, externa tangentbord och möss, samt externa lagringsenheter från andra tillverkare, t ex USB Zip-enheter och FireWire-hårddiskar.

Bildskärmar från Apple

Produkt

Artikelnr

Apple Studio Display (17-tums platt skärm)

M7649ZM/A

Apple Cinema Display (22-tums platt skärm)

M8058ZM/A

Apple Cinema HD Display (23-tums platt skärm)

M8537ZM/A

Andra produkter

Produkt

Artikelnr

Apple nätadapter

M8943Z/A

PowerBook G4 laddningsbart batteri

M8244G/B

AirPort-kort

M7600Z/D

AirPort-basstation

M8209S/A

D-Link DWB-120M USB Bluetooth-adapter

T4728G/A

Apple DVI-till-ADC-adapter

M8661Z/A

Apple DVI-till-VGA-adapter

M8754G/A

Apple Pro Keyboard (vitt)

M8691S/A

Apple Pro Mouse (vit)

M8690G/A

iPod (5 GB)

M8513S/D

iPod (10 GB)

M8737S/D

iPod (20 GB)

M8738S/D

AppleCare Protection Plan

M7814Z/A

1. Endast vissa modeller.

2. Batteriets drifttid beror på konfiguration och användning. 5 timmar gäller för standardmodellen med 867 MHz.

3. Trådlös Internetanslutning kräver ett AirPort-kort, en AirPort-basstation och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort. Räckvidden inomhus brukar vara cirka 50 m från AirPort-basstationen, men kan variera något beroende på omgivning. Anslutningens prestanda kan variera beroende på antalet användare.

4. Anslutning av Apples platta bildskärmar kräver Apples DVI-till-ADC-adapter (säljs separat).

5. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

6. Kräver kompatibelt Internetabonnemang och telefonabonnemang. Det är inte alla Internetleverantörer som kan hantera V.92-funktioner. Modemet fungerar enligt V.90-standarden om V.92-tjänster inte är tillgängliga. Den faktiska modemhastigheten kan variera; hastigheten beror på anslutningshastighet och andra faktorer.

7. Den faktiska över-föringshastigheten kan variera.

8. Vissa DVI-skärmar från andra tillverkare kanske inte har stöd för alla upplösningar.

9. 867 MHz-modellen väger från 2, 4 kg med batteri och optisk enhet. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.