Power Mac G4 Cube - Teknisk information

Mått och vikt

• Höjd: 24, 8 cm

• Bredd: 19, 5 cm

• Djup: 19, 5 cm

• Vikt: Ca 6, 4 kg7

Processor

• 450 MHz PowerPC G4-processor

• Velocity Engine för vektorbearbetning

• Fullständig 128 bitars intern minnesadressering

• Kraftfull flyttalsprocessor med stöd för en beräkning per klockcykel med dubbelprecision

• Förhandshämtning (prefetch) av dataström ger fyra samtida 32-bitars dataströmmar

• 1 MB direktkopplad L2-cache med en frekvens på 225 MHz

• 100 MHz systembuss med stöd för dataöverföring i upp till 800 MB/s

Minne

• 128 MB PC100 SDRAM

• Tre DIMM-socklar där upp till 1, 5 GB PC100 SDRAM2 (max 35 mm) kan installeras i form av följande DIMM-moduler:

• 32 MB, 64 MB eller 128 MB DIMM-moduler (64 bitar, 64 Mbit)

• 128 MB eller 256 MB DIMM-moduler (64 bitar, 128 Mbit)

• 512 MB DIMM-moduler (64 bitar, 256 Mbit)

Lagringsutrymme

• 20 GB 5400 varv/min Ultra ATA/66-hårddisk3

• Direktmatad CD-RW-enhet

• Stöd för externa FireWire- och USB-lagringsenheter

Grafik

• ATI RAGE 128 Pro-grafikkort med 16 MB SDRAM- minne installerat i en dedikerad AGP 2X-kortplats

• Stöd för upplösningar på upp till 1920 x 1200 bildpunkter med 32 bitar per bildpunkt (miljontals färger)

• Apple Display Connector (ADC) överför analog och digital bildsignal, USB och ström

• 15-stifts mini D-Sub VGA-kontakt

Kommunikation

• 10/100BASE-T Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Inbyggt 56K V.90-modemkort5

• 11 Mbit/s AirPort-kort (tillval) uppfyller kraven för IEEE 802.11 DSSS4

• AirPort-basstation (tillval) med 56K-modem och 10BASE-T Ethernet-port4

Anslutning av externa enheter

• Två 400 Mbit/s FireWire-portar6 (IEEE 1394) med sammanlagt 12 W, levereras med 4-till-6-stifts FireWire-kabel för anslutning av DV-kamera

• Två USB-portar (12 Mbit/s per port)

Högtalare och ljud

• Digital förstärkare och högtalare med Harman Kardon-ljudteknik

• Sammanlagd uteffekt: 20W

• Frekvensomfång: 80 till 20 kHz

• En enda USB-kabel överför både ström och ljud. Anslut kabeln till en USB-port på G4 Cube eller till en bildskärm med ADC-kontakt

• Högtalarna skyddas av löstagbara fronter

• Digitalförstärkaren har en låshake för stöldskydd och uttag för sterohögtalare

• Fungerar med externa FireWire- och USB-enheter för digitalt ljud från andra tillverkare (t ex mikrofoner, högtalare och MIDI-enheter)

Tangentbord och mus

• Apple Pro Keyboard med normalstora funktions- och piltangenter, ljudreglage och skivutmatnings-tangent

• Apple Pro Mouse med optisk sensor som gör det möjligt att flytta pekaren med exakt precision

Strömförsörjning och märkning

• Nätspänning: 115 V växelström (90 till 132 V) eller 230 V växelström (180 till 264 V)

• Frekvens: 47 till 63 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 205 W

• EPA ENERGY STAR-märkt

Omgivning

• Temperatur vid användning: 10 till 35°C

• Temperatur vid lagring: -40 till 47°C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % icke-kondenserande

• Maxhöjd över havet: 3000 m

Beställningsinformation

Power Mac G4 Cube

Artikelnr. M8328S/A

Levereras med Apple Pro Keyboard, Apple Pro Mouse, högtalare från Apple, FireWire-kamerakabel, RJ-11- modemkabel, Mac OS 9.1, QuickTime, iMovie 2, iTunes1, AppleWorks, Microsoft Internet Explorer, Microsoft Outlook Express, Netscape Communicator, Palm Desktop, FAXstf, Cro-Mag Rally, Bugdom och Nanosaur, CD-skivan Apple Hardware Test, fullständig dokumentation för installation, inlärning och referens samt en begränsad garanti.

Produkten levereras med elektronisk dokumentation. Säkerhetskopior av programmen medföljer på CD-ROM.

Alternativ för beställningsbyggen

Du kan köpa den färdiga konfigurationen eller beställa en specialanpassad dator från en auktoriserad Apple- återförsäljare eller webbutiken Apple Store. Specialbeställda datorer kan fås med nedanstående alternativ och tillbehör (tillgängligheten kan variera). Aktuell information får du genom att besöka www.apple.com/swedenstore eller ringa 0771-500 600.

• Processor: 450 MHz eller 500 MHz PowerPC G4

• Minne: 128 MB, 256 MB, 384 MB, 512 MB, 768 MB, 1 GB eller 1, 5 GB2

• Grafik: ATI RAGE 128 Pro med 16 MB SDRAM, NVIDIA GeForce2 MX med 32 MB SDRAM eller ATI RADEON med 32 MB DDR RAM

• Hårddisk: 20 GB Ultra ATA/66 (5400 varv/min), 40GB Ultra ATA/66 (5400 varv/min) eller 60GB Ultra ATA/66 (7200 varv/min)3

• Optiska enheter: CD-RW eller DVD-ROM

• Kommunikation: AirPort-kort, AirPort-basstation

• Ljud: Harman Kardon SoundSticks-högtalare och bashögtalaren iSub

Apples bildskärmar

• Apple Studio Display (17-tums CRT-skärm med 16 tums bildyta); artikelnr. M7770ZM/A

• Apple Studio Display (15-tums platt skärm); artikelnr. M7928ZM/A

• Apple Cinema Display (22-tums platt skärm); artikelnr. M8058ZM/A

1. Programmet iTunes får användas för reproduktion av material. Din licens av programmet gäller enbart för reproduktion av material som inte är upphovsrättsskyddat, material som du själv äger upphovsrätten till och material som du har laglig rätt att reproducera.

2. Högst 999 MB per program i Mac OS 9.

3. För hårddiskkapacitet gäller att 1 GB = 1 miljard byte (kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre).

4. Trådlös Internetanslutning kräver AirPort-kort, AirPort-basstation och Internetabonnemang (avgifter kan tillkomma). Vissa internetleverantörer, t ex America Online, är för närvarande inte kompatibla med AirPort. Räckvidden kan variera beroende på omgivning.

5. Faktiska modemhastigheter är lägre. Hastigheten varierar beroende på anslutningshastighet och andra faktorer.

6. Den faktiska överföringshastigheten varierar.

7. Vikten varierar beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.