iPod touch (3:a generationen) - Teknisk information

Storlek och vikt

• Höjd:11 cm

• Bredd: 6,9 cm

• Djup: 0,9 cm

• Vikt: 115 gram1

Kapacitet

• 32 GB eller 64 GB flashhårddisk2

• Rymmer upp till 7 000 eller 14 000 låtar i AAC-format med 128 Kbit/s3

• Rymmer upp till 40 000 eller 90 000 bilder4

• Rymmer upp till 40 eller 80 timmar video5

Trådlös anslutning6

• Wi-Fi (802.11b/g)

• Inbyggt stöd för Nike + iPod

• Den platsbaserade tjänsten Kartor7

• Bluetooth 2.1 + EDR

Vad ingår?

• iPod touch

• Apple Earphones med fjärrkontroll och mikrofon

• Dockadapter till USB-kabel

• Komma-igång-handbok

Miljörapport

iPod touch ger uttryck för Apples engagemang inom miljöarbetet. För att minska miljöpåverkan har den utformats med följande delar:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• Kvicksilverfri LED-bakgrundsbelyst skärm

• PVC-fri

• Höljet av aluminium är i hög grad återvinningsbart

Bildskärm

• 3,5-tums (diagonalt) widescreenskärm

• Multi-Touch-teknik

• 480 x 320 bildpunkters upplösning med 163 ppi

Ljud

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Ljudformat som stöds: Ljudformat som stöds: AAC (8 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

Hörlurar

• Apple Earphones med fjärrkontroll och mikrofon

• Volymreglage

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Impedans: 32 ohm

TV och video

• Stöd för 480p och 576p komponent-TV-utgång

• H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov; H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov; MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov.

Språk

• Språkstöd för amerikansk och brittisk engelska, franska, tyska, traditionell kinesiska, förenklad kinesiska, nederländska, italienska, spanska, portugisiska, danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska, ryska, polska, turkiska, ukrainska, arabiska, thailändska, tjeckiska, grekiska, hebreiska, indonesiska, malajiska, rumänska, slovakiska och kroatiska

• Stöd för tangentbord för amerikansk och brittisk engelska, franska (Frankrike, Kanada och Schweiz), tyska, traditionell kinesiska (handskrift, pinyin, zhuyin), förenklad kinesiska (handskrift, pinyin), nederländska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien och Portugal), danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska (qwerty), japanska (kana), ryska, polska, turkiska, ukrainska, estniska, ungerska, isländska, litauiska, lettiska, flamländska, arabiska, thailändska, tjeckiska, grekiska, hebreiska, indonesiska, malajiska, rumänska, slovakiska, kroatiska, bulgariska och serbiska

• Ordboksstöd (med förutseende text och automatisk korrigering) för amerikansk och brittisk engelska, franska, tyska, traditionell kinesiska (handskrift, pinyin, zhuyin), förenklad kinesiska (handskrift, pinyin), nederländska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien och Portugal), danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska (qwerty), japanska (kana) ryska, polska, turkiska, ukrainska, litauiska, arabiska, thailändska, tjeckiska, grekiska, hebreiska, rumänska, slovakiska och kroatiska

In- och utgång

• Dockningsanslutning

• 3,5-mm stereohörlursuttag

Knappar och reglage

• Vila/aktivering

• Höjning/sänkning av volymen

• Startsidan

Batteri och effekt8

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Uppspelningstid

• Uppspelningstid för musik: upp till 30 timmar vid full laddning

• Uppspelningstid för video: upp till 6 timmar vid full laddning

• Uppladdning via USB-kontakten som anslutits till dator eller nätadapter (säljs separat)

• Snabb laddning: ungefär två timmar (laddar upp till 80 % av batterikapaciteten)

• Fullständig laddning: ungefär fyra timmar

Systemkrav för Mac

• Mac-datorer med USB 2.0-port

• Mac OS X 10.4.11eller senare

• iTunes 9 eller senare9

Systemkrav för Windows

• PC med USB 2.0-port

• Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller senare

• iTunes 9 eller senare9

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 till 35° C

• Temperatur vid förvaring: -20 till 45° C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % icke-kondenserande

• Höjd över havet vid användning: max 3 000 m

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

3. Låtkapaciteten är beräknad på 4 minuter per låt och AAC-kodning med 128bit/s. I AAC-kodning med 256-bit/s är låtkapaciteten upp till 3 500 låtar (32 GB) eller 7 000 låtar (64 GB). Den faktiska kapaciteten varierar beroende på kodning och bitfrekvens.

4. Bildkapaciteten är beräknad utifrån bilder som kan visas på iPod och som har överförts från iTunes.

5. Videokapaciteten är beräknad utifrån H.264-video i 1,5 Mbit/s i upplösningen 640 x 480 kombinerat med ljud med 128 kbit/s. Faktisk kapacitet beror på innehåll.

6. Internetanslutning krävs, bredband rekommenderas. Avgifter kan tillkomma.

7. För iPod touch med Kartor, ger Kartor dig din ungefärliga position med hjälp av information baserat på närheten till kända Wi-Fi-nätverk (när de är påslagna och tillgängliga). Ju mer detaljerad den tillgängliga informationen är, desto mer exakt blir din position på kartan. Funktionen är inte tillgänglig i alla områden. Kända Wi-Fi-nätverk finns huvudsakligen i stadsområden. För att kunna ange din position samlas data in på ett sätt som inte identifierar vem du är. Om du inte vill att sådana data ska samlas in aktiverar du inte funktionen. Funktionen för iPod touch påverkas inte om du inte aktiverar funktionen.

8. Testerna utfördes av Apple i augusti 2009 på maskin- och programvara som ännu inte var i produktion. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår, en blandning av innehåll som importerats från CD-skivor med iTunes (128 kbit/s AAC) och innehåll som köpts från iTunes Store (128 kbit/s AAC).Videoinnehåll köptes från iTunes Store. iPod-enheter var associerade med ett Wi-Fi-nätverk och Automatisk ljusstyrka var av. Alla andra inställningar var standardinställningar. Batteritesterna utfördes med specifika iPod-enheter. Faktiska resultat kan variera. Uppladdningsbara batterier kan bara laddas upp ett begränsat antal gånger och måste till slut bytas ut (se www.apple.com/se/support/ipod/service/battery). Batteriets livslängd och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Se www.apple.com/se/batteries för mer information.

9. iPod och iTunes är enbart till för laglig kopiering och kopiering som upphovsrättsinnehavaren har gett sitt tillstånd till. Stjäl inte musik.