PowerBook G4 (17 tum) - Teknisk information

Mått och vikt

• Höjd: 2, 6cm

• Bredd: 39, 2cm

• Djup: 25, 9cm

• Vikt: 3, 1kg med batteri och optisk enhet7

Processor och minne

• 1 GHz PowerPC G4-processor med Velocity Engine

• 1 MB DDR SRAM L3-cache

• 167 MHz systembuss

• 512 MB PC2700 (333 MHz) DDR SDRAM, två SO- DIMM-socklar som kan rymma upp till 1 GB

Lagringsutrymme

• 60 GB Ultra ATA/100-hårddisk (4200 varv/min)2

• Direktmatad SuperDrive-enhet (DVD-R/CD-RW)

• Skriver till DVD-R-skivor med enkel hastighet, läser DVD-skivor med 8-dubbel hastighet

• Skriver till CD-R-skivor med 8-dubbel hastighet, skriver till CD-RW-skivor med 4-dubbel hastighet

• Läser CD-skivor med 24-dubbel hastighet

Kommunikation

• Inbyggd 54 Mbit/s trådlös nätverksanslutning via AirPort Extreme1(bygger på utkastet till specifika- tion 802.11g, IEEE 802.11b Wi-Fi certifierad)

• Inbyggt Bluetooth 1.1

• Inbyggt 10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45-kontakt)

• Inbyggt 56K V.92-modem3(RJ-11-kontakt)

Anslutning av externa enheter

• En FireWire 800-port på upp till 800 Mbit/s, en FireWire 400-port på upp till 400 Mbit/s4

• Två 12 Mbit/s USB 1.1-portar

• En PC Card/CardBus Type II-kortplats

Bildskärm

• 17-tums (diagonalt) TFT-skärm

• Stöd för miljontals färger vid upplösningen 1440 x 900 bildpunkter

• Stöd för följande upplösningar: 1440 x 900 (optimerad), 1152 x 720, 1024 x 640 och 800 x 500 vid storleksförhållandet 16: 10 samt 1024 x 768, 800 x 600, och 640 x 480 vid storleks- förhållandet 4: 3

Grafik och stöd för externa bildskärmar

• NVIDIA GeForce4 440 Go-grafikprocessor med AGP 4X-stöd och 64 MB DDR SDRAM-bildskärms- minne för 2D/3D-grafikacceleration

• Utökat skrivbord och skärmbildsdubblering: Samtidigt stöd för upp till 1440 x 900 bildpunkter på den inbyggda skärmen och upp till 2048 x 1536 bildpunkter på en extern bildskärm då båda visar mijontals färger5

• DVI-utgång

• VGA-utgång med hjälp av medföljande DVI-till-VGA- adapter

• S-videoutgång

• Kompositvideoutgång med hjälp av den medföljande S-video-till-kompositvideoadaptern

Ljud

• Ljudingång (miniuttag)

• Uttag för hörlurar (miniuttag)

• Två inbyggda stereohögtalare

• Inbyggd rundupptagande mikrofon (placerad under det vänstra högtalargallret)

Batteri och ström

• 55 wattimmars prismatiskt litiumjonbatteri (med in- byggda statuslampor) som ger upp till 4, 5 timmars batteritid6

• Nätadapter (65 W) med sladdvinda

• Kontakt för nätadapter

Säkerhet

• Fäste för Kensington-låskabel

Tangentbord och styrplatta

• Inbyggt tangentbord med 79 (ISO) tangenter, inklusive 12 funktionstangenter, 4 piltangenter (placerade som ett upp-och-nervänt T) samt integrerat numeriskt tangentbord

• Fiberoptisk bakgrundsbelysning av tangenterna

• Styrplattan ger exakt kontroll över pekaren. Du kan klicka, dubbelklicka och dra

Sensor för omgivande ljus

• Mäter ljusstyrkan i omgivningen och kan tillsam- mans med integrerad programvara automatiskt anpassa ljusstyrkan på tangentbordet och skärmen enligt användarens inställningar

Strömförsörjning och omgivning

• ENERGY STAR-märkt

• Nätspänning: 100-240 V växelström

• Frekvens: 50-60 Hz

• Temperatur vid användning: 10 till 35 C

• Temperatur vid förvaring: -40 till 47 C

• Relativ luftfuktighet: 20-80 % icke-kondenserande

• Maxhöjd över havet vid användning: 3000 m

• Maxhöjd över havet vid förvaring: 4500 m

• Maxhöjd över havet vid frakt: 10 500 m

Konfiguration

Artikelnummer

M8793S/A

Processor

1 GHz PowerPC G4

L3-cache

1 MB DDR SRAM

Minne

512 MB PC2700 (333 MHz) DDR SDRAM

Hårddisk

60 GB Ultra ATA/1002

Optisk enhet

Direktmatad SuperDrive-enhet (DVD-R/CD-RW)

Bildskärm

17-tums (diagonalt) TFT-widescreen

Grafik

NVIDIA GeForce4 440 Go med 64 MB DDR SDRAM

Trådlös nätverksanslutning

Inbyggt 54 Mbit/s AirPort Extreme1 inbyggt Bluetooth 1.1

Ethernet

Inbyggt 10/100/1000BASE-T (gigabit)

Modem

Inbyggt 56K V.923

Program

Mac OS X, QuickTime, iCal, iChat, iDVD, iMovie, iPhoto, iTunes, DVD-spelare, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Acrobat Reader, Art Directors Toolkit, FAXstf, FileMaker Pro Trial, Graphic Converter, OmniGraffle, OmniOutliner, Developer Tools, Apple Hardware Test

Service och assistans

90 dagars kostnadsfri telefonassistans och ett års begränsad garanti

Ingår

S-video-till-kompositvideoadapter, DVI-till-VGA-adapter, modemkabel, nätadapter, väggkontakt för växelström, nätsladd

Alternativ vid beställningsbygge

Du kan beställa en specialkonfigurerad PowerBook G4 från Apple Store eller en auktoriserad Apple-åter- försäljare. Du kan då välja mer RAM-minne, extra litiumjonbatterier och nätadaptrar, platta bildskärmar från Apple, externa tangentbord och möss samt externa enheter från andra tillverkare.

Bildskärmar från Apple8

• Apple Studio Display (17-tums platt skärm), artikelnummer M7649ZM/A

• Apple Cinema Display (22-tums platt skärm), artikelnummer M8058ZM/A

• Apple Cinema HD Display (23-tums platt skärm), artikelnummer M8537ZM/A

• Apple DVI-till-ADC-adapter, artikelnummer M8661Z/A

Andra produkter

• Apple nätadapter, artikelnummer M8943Z/A

• PowerBook G4 laddningsbart batteri, artikelnummer M8983G/A

• AirPort Extreme-basstation, artikelnummer M8930S/A och M8799S/A

• Apple DVI-till-ADC-adapter, artikelnummer M8661Z/A

• AppleCare Protection Plan, artikelnummer M8853Z/A

Utökad service och assistans

Köp AppleCare Protection Plan och utöka din rätt till service och assistans upp till tre hela år. Du skyddar din Mac, Mac OS och många Apple-program. Ett enda telefonsamtal kan räcka för att lösa de flesta problem. Du kan också inkludera en Apple-bildskärm, förutsatt att PowerBook G4-datorn och bildskärmen köps samtidigt. Mer information får du genom att besöka www.apple.com/se/support/products eller ringa 08-587 711 30.

Internetanslutning kräver en kompatibel Internetleverantör, avgifter kan tillkomma. Produkten levereras med elektronisk dokumen- tation. Säkerhetskopior av programmen medföljer.

1. Trådlös Internetanslutning kräver ett AirPort Extreme-kort, AirPort-basstation eller AirPort Extreme-basstation och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt.Vissa Internetleverantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort och AirPort Extreme. Räckvidden kan variera något beroende på omgivning.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

3. Kräver kompatibla Internet- och telefonabonnemang.Vissa Internetleverantörer kan inte hantera samtliga V.92-funktioner. Modemet fungerar enligt V.90-standarden om V.92-tjänster inte är tillgängliga. Den faktiska modemhastigheten är lägre och kan variera beroende på anslutningshastighet och andra faktorer.

4. Den faktiska överförings- hastigheten kan variera.

5. Vissa DVI-skärmar från andra tillverkare kanske inte har stöd för alla upplösningar.

6. Batteriets drifttid beror på konfiguration och användning.

7. Den faktiska vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess

8. Anslutning av Apples platta bildskärmar kräver Apples DVI-till-ADC-adapter (säljs separat)