Power Mac G4 (QuickSilver 2002) - Teknisk information

Mått och vikt

• Höjd: 43,2 cm

• Bredd: 22,6 cm

• Djup: 46,7 cm

• Vikt: 13,6 kg9

Processor

• 800 eller 933 MHz PowerPC G4-processor eller dubbla 1GHz PowerPC G4-processorer

• Velocity Engine för vektorbearbetning

• Full 128 bitars intern minnesadressering

• Kraftfull flyttalsprocessor med stöd för en beräkning per klockcykel med dubbel precision

• Förhandshämtning (prefetch) av dataström ger stöd för fyra samtidiga 32 bitars dataströmmar

• 256 K L2-cache på processormodulen, som arbetar med samma hastighet som processorn

• 2 MB DDRSDRAM L3-cache per processor, med dataöverföring på upp till 4 GB per sekund (datorer med 933 MHz- eller dubbla 1GHz-processorer)

• 133 MHz systembuss med stöd för dataöverföring på över 1 GB/s

Minne

• 256 MB eller 512 MB PC133 SDRAM

• Tre DIMM-kortplatser där upp till 1,5 GB PC133 SDRAM kan installeras i form av följande DIMM-moduler2

• 128 MB eller 256 MB (64 bitar, 128 Mbit)

• 512 MB (64 bitar, 256 Mbit)

Lagringsenheter

• Någon av följande hårddiskar5:

• 40 GB Ultra ATA (7200 varv/minut)

• 60 GB Ultra ATA (7200 varv/minut)

• 80 GB Ultra ATA (7200 varv/minut)

• Någon av följande optiska enheter:

• CD-RW-enhet (skriver CD-R-skivor i 24-dubbe hastighet, skriver CD-RW-skivor i 10-dubbel hastighet, läser CD-skivor i 32-dubbel hastighet)

• SuperDrive (kombinerad DVD-R/CD-RW-enhet; skriver DVD-R-skivor i dubbel hastighet, läser DVD-skivor i 4-dubbel hastighet, skriver CD-R-skivor 8-dubbel hastighet, skriver CD-RW-skivor i 4-dubbel hastighet, läser CD-skivor i 24-dubbel hastighet)

• Kombinerad DVD-ROM/CD-RW-enhet (beställningsbygge; läser DVD-skivor i 8-dubbel hastighet, skriver CD-R-skivor i 12-dubbel hastighet och CD-RW-skivor i 8-dubbel hastighet, läser CD-skivor i 32-dubbel hastighet)

• Tre 3,5-tums utbyggnadsplatser för hårddiskar:

• En ATA-enhet (förinstallerad i standardkonfigurationer)

• Stöd för upp till två interna ATA-enheter

• Stöd för upp till två interna ATA-enheter

• Stöd för en kombination av interna SCSI- och ATA-enheter

Utbyggnad

• Fyra lediga 64 bitars, 33 MHz fullängds-PCI-kortplatser

• En AGP 4X-kortplats med grafikkort installerat

• Två 400 Mbit/s FireWire-portar (total effekt 15 W)6

• Fyra USB-portar (två på datorn, två på tangentbordet)

Grafik

• Något av följande grafikkort,installerat i en dedikerad AGP 4X-kortplats:

• ATI Radeon 7500 med 32 MB DDR SDRAM, ADC- kontakt och VGA-kontakt; hanterar digitala upplös- ningar på upp till 1920x1200 punkter och analoga upplösningar på upp till 2048x1536 punkter

• NVIDIA GeForce4 MX med 64 MB DDR SDRAM, ADC-kontakt och VGA-kontakt; hanterar digitala och analoga upplösningar på upp till 1920x1200 punkter

• Funktioner för utökat skrivbord och skärmbilds- dubblering genom anslutning av två bildskärmar

Kommunikation

• 0/100/1000BASE-T Ethernet-kontakt (RJ-45)

• Inbyggt 56 K V.90-modem7

• Förberedd för trådlös nätverksanslutning: inbyggda antenner och kortplats för 11 Mbit/s AirPort-kort tillval) som uppfyller kraven för IEEE 802.11b8

Ljud

• Inbyggd högtalare

• Miniuttag för anslutning av Apple Pro Speakers

• Apple Pro Speakers (tillval)

• Miniuttag för hörlurar/utgående ljud

• Stöd för extern USB-utrustning för digitalljud, som mikrofoner, högtalare och MIDI-enheter (även från andra tillverkare)

Tangentbord och mus

• Apple Pro Keyboard

• Apple Pro Mouse

Strömförsörjning och märkning

• Nätspänning: 115 V växelström (90–132 V) eller 230 V växelström (180–264 V)

• Frekvens: 47–63 Hz, enfas

• Högsta kontinuerliga effekt: 360 W

• ENERGY STAR-märkt

Omgivning

• Temperatur vid användning: 10°till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: –40°till 47 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke- kondenserande)

• Maxhöjd över havet: 3000 m

Konfigurationer

Artikelnr

M8705S/A

M8666S/A

M8667S/A

Processor

800 MHz PowerPC G4

933 MHz PowerPC G4

Dubbla 1 GHz PowerPC G4

Cache på processormodulen

256 K L2 vid 800 MHz

256 K L2 vid 933 MHz

256 K L2 vid 1 GHz per processor

L3-cache (DDRSDRAM)

-

2 MB med hastigheten 3,7 GB/s

2 MB per processor med hastigheten 4 GB/s

Minne (PC133 SDRAM)

256 MB

256 MB

512 MB

Hårddisk5

40 GB (7200 varv/minut)

60 GB (7200 varv/minut)

80 GB (7200 varv/minut)

Grafik

ATI Radeon 7500 med 32 MB DDR SDRAM

NVIDIA GeForce4 MX med 64 MB DDR SDRAM

NVIDIA GeForce4 MX med 64 MB DDR SDRAM

Optisk enhet

CD-RW

SuperDrive (DVD-R/CD-RW)

SuperDrive (DVD-R/CD-RW)

FireWire

Två portar

Två portar

Två portar

USB

Fyra portar

Fyra portar

Fyra portar

PCI

Fyra kortplatser

Fyra kortplatser

Fyra kortplatser

Ethernet

10/100/1000BASE-T

10/100/1000BASE-T

10/100/1000BASE-T

Trådlös nätverksanslutning8

AirPort-förberedd

AirPort-förberedd

AirPort-förberedd

Modem7

56K

56K

56K

I alla modeller ingår Apple Pro Keyboard, Apple Pro Mouse och modemkabel; Mac OS X v10.1 och Mac OS 9.2, QuickTime, iMovie 2, iDVD 2 (kräver SuperDrive), iPhoto, iTunes 2, DVD-spelare, Mac OS X Mail, Microsoft Internet Explorer, Acrobat Reader 5.0, Art Director’s Toolkit, FAXstf 10.0 Preview, FileMaker Pro 5.5 (utvärderingsversion), Graphic Converter, OmniGraffle, OmniOutliner, PCalc, TopCalculette Pro, PixelNhance och Snapz Pro X; CD-skivan Apple Hardware Test, fullständig dokumentation (installationsanvisningar, introduktion och referens), samt en begränsad garanti.

Internetanslutning kan kräva ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Produkten levereras med dokumentation i elektronisk form. Säkerhetskopior av programmen följer med på CD-ROM.

Alternativ vid beställningsbygge

Utöver Apples färdiga modeller kan du beställa en specialkonfigurerad dator från en auktoriserad Apple-återförsäljare eller hos webbutiken Apple Store. Aktuell information får du genom att besöka www.apple.com/swedenstore eller ringa 020-120 99 71.

• Processor: 800 MHz,933 MHz,dubbla 1 GHz PowerPC G4

• Minne: 256 MB, 512 MB, 1 GB, 1, 5 GB2

• Hårddiskar: 40 GB Ultra ATA (7200 varv/minut), 60 GB Ultra ATA (7200 varv/minut), 80 GB Ultra ATA (7200 varv/minut), 36 GB Ultra160 SCSI (10000 varv/minut), 72 GB Ultra160 SCSI (10000 varv/minut)5

• Optiska enheter: SuperDrive (DVD-R/CD-RW), kombinerad DVD-ROM/CD-RW-enhet, CD-RW-enhet

• Grafik: ATI Radeon 7500 med 32 MB DDR SDRAM, NVIDIA GeForce4 MX med 64 MB DDR SDRAM

• Ljud: Apple Pro Speakers, Apple iPod, Harman Kardon iSub, Harman Kardon SoundSticks

• Övrigt: AirPort-kort, AirPort-basstation, Zip 250-enhet, Ultra SCSI PCI-kort, Ultra160 SCSI PC-kort, AppleCare Protection Plan

Apples bildskärmar

• Apple Studio Display (15-tums platt skärm), M7928ZM/A

• Apple Studio Display (17-tums platt skärm), M7649ZM/A

• Apple Cinema Display (22-tums platt skärm), M8058ZM/A

1. Med korten ATI Radeon 7500 och NVIDIA GeForce4 MX kan en ADC- och en VGA-bildskärm användas samtidigt.

2. Högst 999 MB per program i Mac OS 9.

3. iTunes och iDVD är enbart till för laglig kopiering och kopiering som upphovsrättsinnehavaren har gett sitt tillstånd till. Stjäl inget material.

4. Endast vissa modeller.

5. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

6. Faktiska hastigheter varierar.

7. Den faktiska modemhastigheten är lägre. Den varierar beroende på anslutningshastighet och andra faktorer.

8. Trådlös Internetanslutning kräver ett AirPort-kort, en AirPort-basstation och ett Internetabonnemang, som kan vara avgiftsbelagt. Vissa Internet-everantörer är för närvarande inte kompatibla med AirPort. Räckvidden inomhus brukar vara cirka 50 m från AirPort-basstationen, men kan variera beroende på omgivning. Anslutningens prestanda kan variera beroende på antalet användare.

9. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.