iPad - Teknisk information

Storlek och vikt1

• Höjd: 24,3 cm

• Bredd: 19 cm

• Djup: 1,34 cm

• Vikt:

• 0,68 kg - Wi-Fi-modell

• 0,73 kg - Wi-Fi + 3G-modell

Bildskärm

• 9,7-tums (diagonalt) glänsande LED-bakbelyst Multi-Touch-skärm i widescreenformat med IPS-teknik

• 1024 x 768 bildpunkters upplösning med 132 ppi

• Fingeravtryckstålig och fettavvisande ytbehandling

• Stöd för visning av flera språk och teckensystem samtidigt

Trådlöst och mobilnät

Wi-Fi-modell

• Wi-Fi (802.11 a/b/g/n)

• Bluetooth 2.1 + EDR-teknik

Wi-Fi + 3G-modell

• UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• Endast data2

• Wi-Fi (802.11 a/b/g/n)

• Bluetooth 2.1 + EDR-teknik

Platsfunktioner

• Wi-Fi

• Digital kompass

• Assisted GPS (Wi-Fi + 3G-modell)

• Mobilnät (Wi-Fi + 3G-modell)

I kartongen finns

• iPad

• Dockkontakt-till-USB-kabel

• 10 W nätadapter

• Dokumentation

Miljörapport

iPad ger uttryck för Apples engagemang inom miljöarbetet. För att minska miljöpåverkan har den utformats med följande:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• Kvicksilverfri LCD-skärm

• PVC-fri

• Återvinningsbart hölje i glas och aluminium

Kapacitet3

• 16 GB, 32 GB eller 64 GB flashenhet

Processor

• 1 GHz Apple A4 – specialutvecklad och strömsnål systemkrets med höga prestanda

Sensorer

• Accelerometer

• Sensor för omgivande ljus

Ljuduppspelning

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Ljudformat som stöds: AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

TV och video

• Stöd för 1024 x 768 med dockkontakt-till-VGA-adapter, 576p och 480p med Apple Component A/V-kabel, 576i och 480i med Apples Composite A/V-kabel

• H.264-video upp till 720p, 30 bildrutor per sekund, Main Profile level 3.1 med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i formaten .m4v, .mp4 och .mov; MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor per sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i formaten .m4v, .mp4 och .mov; Motion JPEG (M-JPEG) upp till 35 Mbps, 1280 x 720 bildpunkter, 30 bildrutor per sekund, ljud i ulaw, PCM-stereoljud i .avi-format.

Stöd för e-postbilagor

• Dokumenttyper som stöds: .jpg, .tiff, .gif (bilder), .doc och .docx (Microsoft Word), .htm och .html (webbsidor), .key (Keynote), .numbers (Numbers), .pages (Pages), .pdf (förhandsvisning och Adobe Acrobat), .ppt och .pptx (Microsoft PowerPoint), .txt (text), .rtf (formaterad text), .vcf (kontaktinformation), .xls och .xlsx (Microsoft Excel)

Språk

• Språkstöd för amerikansk och brittisk engelska, franska (Frankrike), tyska, traditionell kinesiska, förenklad kinesiska, nederländska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien), portugisiska (Portugal), danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska, ryska, polska, turkiska, ukrainska, ungerska, arabiska, thai, tjeckiska, grekiska, hebreiska, indonesiska, malajiska, rumänska, slovakiska, kroatiska, katalanska och vietnamesiska

• Stöd för tangentbord för amerikansk och brittisk engelska, franska (Frankrike, Kanada och Schweiz), tyska, traditionell kinesiska (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, wubihua), förenklad kinesiska (handskrift, pinyin, wubihua), nederländska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien och Portugal), danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska (romaji, fifty key), japanska (kana), ryska, polska, turkiska, ukrainska, estniska, ungerska, isländska, litauiska, lettiska, flamländska, arabiska, thai, tjeckiska, grekiska, hebreiska, indonesiska, malajiska, rumänska, slovakiska, kroatiska, bulgariska, serbiska (kyrilliska/latin), katalanska, vietnamesiska, tibetanska, makedonska och cherokesiska

• Ordboksstöd (med förutseende text och automatisk korrigering) för amerikansk och brittisk engelska, franska, tyska, traditionell kinesiska, förenklad kinesiska, nederländska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien), portugisiska (Portugal), danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska (romaji), japanska (kana), ryska, polska, turkiska, ukrainska, ungerska, litauiska, flamländska, arabiska, thai, tjeckiska, grekiska, hebreiska, indonesiska, malajiska, rumänska, slovakiska, kroatiska, katalanska, vietnamesiska och cherokesiska

Hjälpmedel

• Stöd för uppspelning av innehåll med dold textning

• Skärmläsaren VoiceOver

• Fullskärmsförstoring

• Vitt på svart

• Monoljud

Batteri och effekt4

• Inbyggt 25 Wh uppladdningsbart litiumpolymerbatteri

• Upp till 10 timmars batteritid vid surfning på webben via Wi-Fi, videouppspelning eller musiklyssning

• Upp till 9 timmars surfning på nätet med ett 3G-datanätverk

• Uppladdning via nätadapter eller USB som anslutits till dator

Anslutningar

• Dockningsanslutning

• 3,5-mm stereohörlursuttag

• Inbyggda högtalare

• Mikrofon

• SIM-kortplats (endast Wi-Fi + 3G-modellen)

Knappar och reglage

• På/av, viloläge/aktivering

• Stäng av ljudet

• Höjning/sänkning av volymen

• Startsidan

Systemkrav för Mac

• Mac-datorer med USB 2.0-port

• Mac OS X 10.5.8 eller senare

• iTunes 9.1 eller senare (hämtas gratis från www.itunes.com/se/download)

• iTunes Store-konto

• Internetanslutning

Systemkrav för Windows

• PC med USB 2.0-port

• Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller senare

• iTunes 9.1 eller senare (hämtas gratis från www.itunes.com/se/download)

• iTunes Store-konto

• Internetanslutning

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % icke-kondenserande

iPad-tillbehör

iPad Keyboard Dock

Du kan ladda din iPad i Keyboard Dock, som även har ett inbyggt tangentbord i full storlek. Dockningsstationen har en 30-stiftskontakt på baksidan så att du kan ansluta den till ett eluttag med en USB-nätadapter, synkronisera iPad med din dator och använda tillbehör som Camera Connection Kit. En ljudutgång gör det möjligt att ansluta iPad till en stereo eller högtalare med strömförsörjning (ljudkabel säljs separat).

Fordralet iPad Case

iPad Case i mjuk microfiber och förstärkta pärmar är det perfekta sättet att bära rund din iPad. iPad Case skyddar inte bara iPad utan kan vikas på precis rätt ställen för att även fungera som stativ med olika lägen för att titta på video och bildspel eller för att skriva på det skärmbaserade tangentbordet.

Dockningsstationen iPad Dock

Med iPad Dock har du enkel tillgång till en dockningskontakt för att synka och ladda samt en ljudutgång för att ansluta strömförsörjda högtalare med hjälp av en ljudkabel som finns som tillval. iPad Dock har också stöd för andra iPad-tillbehör såsom iPad Dock Connector-till-VGA-adaptern och Camera Connection Kit.

iPad Camera Connection Kit

Med Camera Connection Kit kan du importera bilder och videor från en digitalkamera på två olika sätt. Med Camera Connector kan du importera dina bilder och videor till iPad med kamerans USB-kabel eller direkt från SD-kortet. iPad har stöd för standardformat, bland annat JPEG och RAW.

iPad 10 W USB-nätadapter

Med 10 W USB-nätadaptern kan du ladda din iPad direkt i ett eluttag. Med den 1,8 meter långa strömsladden kan du ladda den från ett ännu längre avstånd.

1. Mått och vikt kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 3G-abonnemang säljs separat.

3. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

4. Testerna utfördes av Apple i mars 2010 på iPad-enheter och med program som ännu inte var i produktion. Testerna bestod av utföra följande aktviteter tills batteriet var fullständigt urladdat: videouppspelning, ljuduppspelning och surfning på Internet med Wi-Fi eller 3G. Videomaterialet bestod av en 2 timmar och 23 minuter lång film inköpt från iTunes Store som upprepades. Ljudmaterialet var en spellista som innehöll 358 unika låtar, en blandning av låtar som importerats från CD-skivor med iTunes (128 Kbit/s AAC-kodning) och låtar som köpts från iTunes Store (256 Kbit/s AAC-kodning). Testning av Internet via Wi-Fi och 3G utfördes i ett stängt nätverk (endast för Wi-Fi) med dedikerade webb- och e-postservrar, surfning på 20 populära webbsidor och e-posthämtning en gång per timme. Alla inställningar var de förvalda utom följande: Wi-Fi var associerat med ett nätverk (förutom för internetsurfning via 3G) och Wi-Fi-funktionerna Fråga vid nätverksanslutning och Automatisk ljusstyrka var avaktiverade. Batteriets drifttid beror på enhetens inställningar, användning och många andra faktorer. Batteritesterna utförs med specifika iPad-enheter. De faktiska resultaten kan variera.