iPod nano (6:a generationen) - Teknisk information

Mått och vikt

• Höjd: 3,8 cm

• Bredd: 4,1 cm

• Djup: 0,9 cm inklusive klämma

• Vikt: 21,1 gram1

• Volym: 10,056 cm³

Kapacitet2

• 8 GB

• 16 GB

Bildskärm

• 1,54-tums (diagonal bildyta) TFT-bildskärm i färg

• 240 x 240 bildpunkters upplösning

• 220 dpi (bildpunkter per tum)

Ljuduppspelning

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Ljudformat som stöds: AAC (8 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

FM-radio

• Regionala inställningar för Nord- och Sydamerika, Asien, Australien, Europa och Japan

• Funktionen Live-paus gör det möjligt att pausa och spola tillbaka i en radiosändning (inom en 15 minuters buffert)

Sensor

• Accelerometer

Batteri och strömförsörjning3

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Upp till 24 timmars musikuppspelning vid full uppladdning

• Laddas via USB-anslutning till dator eller strömadapter (säljs separat)

• Tid för snabbladdning: ca 1,5 timmar (laddar batteriet upp till 80 % av kapaciteten)

• Tid för full laddning: ca 3 timmar

Språk

• 29 språk för gränssnittet: arabiska, brasiliansk portugisiska, danska, engelska, finska, franska, förenklad kinesiska, grekiska, hebreiska, italienska, japanska, kantonesiska (traditionell kinesiska), koreanska, kroatiska, nederländska, norska, polska, portugisiska, rumänska, ryska, slovakiska, spanska, svenska, thailändska, tjeckiska, traditionell kinesiska, turkiska, tyska, ungerska

• Låt-, album- och artistinformation kan även visas på bulgariska, serbiska, slovenska, ukrainska och vietnamesiska. Gällande språkstödet för arabiska och hebreiska visas en del element i gränssnittet inte från höger till vänster.

• Talad feedback vid träning finns på sju språk: kinesiska (mandarin), engelska (USA), franska (Frankrike), italienska, japanska, spanska (Spanien), tyska.

• 29 språk för VoiceOver: danska, engelska (Australien, Storbritannien och USA), finska, franska (Kanada och Frankrike), kinesiska (kantonesiska, mandarin), grekiska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska (Brasilien och Portugal), rumänska, ryska, slovakiska, spanska (Mexiko och Spanien), svenska, thailändska, tjeckiska, turkiska, tyska, ungerska

Vad ingår?

• iPod nano

• Apple Earphones

• Dockkontakt-till-USB-kabel

• Introduktionshandbok och viktig produktinformation

Hörlurar

• Öronsnäckor

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Impedans: 32 ohm

Hjälpmedel

• VoiceOver, en skärmläsare baserad på gester

• Högupplöst LCD-bildskärm med justerbar inställning för bakbelysning underlättar läsning vid svag belysning

• Vit text mot svart bakgrund

• Monoljud

Systemkrav

• En Mac med USB 2.0-port, OS X 10.5.8 eller senare och iTunes 10 eller senare 4

• En PC med USB 2.0-port, Windows 7, Vista eller XP Home eller Professional (SP3) eller senare och iTunes 10 eller senare

• Internetanslutning krävs. Bredband rekommenderas, avgifter kan tillkomma.

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: högst 3000 m

iPod nano och miljön

Apple väger in produkternas hela livscykel för att beräkna företagets miljöpåverkan. Läs mer

iPod nano har utformats enligt följande principer som minskar dess miljöpåverkan:

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• Kvicksilverfri

• PVC-fri

• Återvinningsbart hölje av aluminium

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Apples miljörapporter för produkter beskriver produkternas miljöegenskaper.

Tillbehör

In-Ear-hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

Hörlurarna har utformats för att ge så klart ljud att du hör detaljer i musiken som du tidigare har missat.

Hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

Hörlurarna har praktiska knappar för att justera volymen och styra musik- och videouppspelningen.

USB-strömadapter

Använd den här kompakta USB-baserade adaptern för att ladda din iPhone eller iPod när den inte är ansluten till en dator.

Apples dockkontakt-till-USB-kabel

Använd dockkontakt-till-USB-kabeln för att ladda och synkronisera iPod, iPhone eller iPad med din Mac eller PC med Windows.

Visa fler tillbehör i Apple Online Store

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

3. Testerna utfördes av Apple i augusti 2010 med hård- och programvara som ännu inte var i produktion. Spellistan innehöll en blandning av 358 unika låtar som importerats från CD-skivor med iTunes (128 Kbit/s AAC-kodning) eller köpts från iTunes Store (256 Kbit/s AAC-kodning). Videomaterialet var köpt från iTunes Store. Batteritesterna utförs med specifika iPod-enheter och de faktiska resultaten kan variera. Uppladdningsbara batterier kan laddas upp ett begränsat antal gånger och måste till slut bytas ut (se www.apple.com/se/support/ipod/service/battery). Batteriets livslängd och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries.

4. iPod och iTunes är endast avsedda för kopiering av musik som du har tillstånd att kopiera eller för vilken du innehar upphovsrätt. Stjäl inte musik.