iPod classic (120 GB) - Teknisk information

Mått och vikt

• Höjd: 103,5 mm

• Bredd: 61,8 mm

• Djup: 10,5 mm

• Vikt: 140 gram1

Kapacitet

• 120 GB hårddisk2

• Rymmer upp till 30 000 låtar i 128 kbit/s AAC-format3

• Rymmer 25 000 iPod-visningsbara bilder4

• Rymmer upp till 150 timmar video5

• Lagrar data via USB-hårddisk

Följande ingår

• iPod classic

• Hörlurar

• USB 2.0-kabel

• Dockadapter

• Introduktionshandbok

Miljörapport

iPod classic visar på Apples kontinuerliga utveckling av miljötänkandet. Den har utformats med följande delar som minskar dess miljöpåverkan:

• iPod, hörlurar och USB-kabel är fria från PVC

• Kvicksilverfri LCD-skärm med arsenikfritt glas

• Större delen av de elektriska och mekaniska komponenterna är fria från bromerade flamskyddsmedel

• Huvuddelen av förpackningsmaterialet kommer från återvunna och förnyelsebara källor

Bildskärm

• 2,5-tums (diagonalt) LCD-färgskärm med LED-belysning

• 320 x 240 bildpunkters upplösning vid 163 punkter per tum

Ljud

• Frekvensomfång: 20 till 20 000 Hz

• Ljudformat som stöds: AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

Hörlurar

• Hörlurar

• Frekvensomfång: 20 till 20 000 Hz

• Impedans: 32 ohm

Video

• H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

Språk

• Danska, engelska, finska, franska, förenklad kinesiska, grekiska, italienska, japanska, koreanska, nederländska, norska, polska, portugisiska, ryska, spanska, svenska, tjeckiska, traditionell kinesiska, turkiska, tyska och ungerska

• Utökat språkstöd för visning av låtar, album och artistinformation: bulgariska, kroatiska, rumänska, serbiska, slovakiska, slovenska, ukrainska och vietnamesiska

Anslutningar

• Dockkontakt

• 3,5 mm uttag för stereohörlurar

Knappar och reglage på enheten

• Låsknapp

• Klickhjul

Batteri och nätanslutning6

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Uppspelningstider

• Musik: Upp till 36 timmar vid full uppladdning

• Video: Upp till 6 timmar vid full uppladdning

• Uppladdning via USB-anslutning till dator eller nätadapter (säljs separat)

• Snabbuppladdning: cirka 2 timmar (batteriet laddas upp till 80 %)

• Fullständig uppladdning: cirka 4 timmar

Systemkrav för Mac

• Mac-dator med USB 2.0-port

• Mac OS X 10.4.11 eller senare

• iTunes 8 eller senare7

Systemkrav för Windows

• PC med USB 2.0-port

• Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller senare

• iTunes 8 eller senare6

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20° till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: 3000 m

Jämförelsetabell

iPod shuffle

iPod nano

iPod classic

iPod touch

Lagring

1 GB

2 GB

8 GB

16 GB

120 GB

8 GB

16 GB

32 GB

Låtar

240

500

1,000

2,000

30,000

1,750

3,500

7,000

Batteritid

Upp till 12 timmar musikuppspelning

Upp till 24 timmar musikuppspelning, upp till 4 timmar videouppspelning

Upp till 36 timmar musikuppspelning, upp till 6 timmar videouppspelning

Upp till 36 timmar musikuppspelning, upp till 6 timmar videouppspelning

Bildskärm

2-tums (diagonalt) LCD-färgskärm med LED-belysning

2,5-tums (diagonalt) LCD-färgskärm med LED-belysning

3,5-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm med widescreenformat

Uttag

Ministereouttag

Dockkontakt,ministereouttag

Dockkontakt,ministereouttag

Dockkontakt,ministereouttag

Anslutningar

USB via dockningsstation som följer med

USB via dockkontakt, komponent- och kompositvideo via dockkontakt (med AV-kablar, säljs separat), ljud via hörlursuttag

USB via dockkontakt, komponent- och kompositvideo via dockkontakt (med AV-kablar, säljs separat), ljud via hörlursuttag

USB via dockkontakt, komponent- och kompositvideo via dockkontakt (med AV-kablar, säljs separat), ljud via hörlursuttag

Trådlös anslutning

Wi-Fi (802.11b/g)

Inbyggt stöd för Nike + iPod

Den platsbaserade tjänsten Kartor

Uppladdningstid

Ungefär 4 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 2 timmar)

Ungefär 3 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 1,5 timme)

Ungefär 4 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 2 timmar)

Ungefär 4 timmar (snabbladdning till 80 % kapacitet på 2 timmar)

Ljud

AAC (8 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (8 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), WAV och AIFF

AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, WAV och AIFF

AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, WAV och AIFF

AAC (16 till 320 kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), MP3 (16 till 320 kbit/s), MP3 VBR, Audible (format 2, 3 och 4), Apple Lossless, WAV och AIFF

Bilder

Synkroniserar bilder som kan visas på iPod i formaten JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (endast Mac) och PNG

Synkroniserar bilder som kan visas på iPod i formaten JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (endast Mac) och PNG

Synkroniserar bilder som kan visas på iPod i formaten JPEG, BMP, GIF, TIFF, PSD (endast Mac) och PNG

Video

H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov, MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov

Mått

2,7 x 4,1 x 1,1 cm

(1,07 x 1,62 x 0,41 tum) inklusive klämma

9,1 x 3,9 x 0,6 cm

(3,6 x 1,5 x 0,24 tum)

10,4 x 6,2 x 1,1 cm

(4,1 x 2,4 x 0,41 tum)

11,0 x 6,2 x 0,9 cm

(4,3 x 2,4 x 0,33 tum)

Vikt

15,6 gram

36,8 gram

140 gram

115 gram

Tillbehör som ingår

Hörlurar, USB-dockningsstation

Hörlurar, USB-kabel, dockadapter

Hörlurar, USB-kabel, dockadapter

Hörlurar, USB-kabel, dockadapter, rengöringsduk

Tillbehör

In-Ear-hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

De här hörlurarna ger så klart ljud att du kommer att höra detaljer som du förut har missat när du lyssnat på musik.

Hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

De här hörlurarna har praktiska knappar för att justera volymen och styra musik- och videouppspelningen.

Universal Dock med fjärrkontroll

Du får enkel tillgång till USB-port för att ladda och synka din iPod, eller för att ansluta till TV eller högtalare.

• Apple iPod Radio Remote

• Apple Composite AV-kabel

• Apple Component AV-kabel

• Apple-dockkontakt till USB-kabel

• iPod Universal Dock-adapter, 3-pack

Se fler tillbehör i Apple Online Store

1. Vikten kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.

3. Musikkapaciteten är beräknad på fyra minuter per låt och kodning i AAC-format med 128 kbit/s. Den faktiska kapaciteten varierar beroende på innehåll.

4. Bildkapaciteten är beräknad utifrån bilder som går att visa på iPod och som överförts från iTunes.

5. Videokapaciteten är beräknad på H.264-video i 1,5 Mbit/s och upplösningen 640 x 480 kombinerat med ljud i 128 Kbit/s. Faktisk kapacitet varierar beroende på innehåll.

6. Testerna utfördes av Apple i augusti 2008 på maskinvara och programvara som ännu inte var i produktion. Spellistan innehöll 358 unika ljudspår, en blandning av innehåll som importerats från CD-skivor med iTunes (128 kbit/s AAC) och innehåll som köpts från iTunes Store (128 kbit/s AAC). Videomaterialet köptes in från iTunes Store. Batteritesterna utförs med specifika iPod-enheter och de faktiska resultaten kan variera. Uppladdningsbara batterier kan bara laddas upp ett begränsat antal gånger och måste till slut bytas ut (se www.apple.com/se/support/ipod/service/battery). Batteriets livslängd och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Se www.apple.com/se/batteries om du vill veta mer.

7. iPod och iTunes är enbart till för laglig kopiering och kopiering som upphovsrättsinnehavaren har gett sitt tillstånd till. Stjäl inte musik.