iPhone 3GS - Teknisk information

Mått och vikt 1

• Höjd: 11,6 cm

• Bredd: 6,2 cm

• Djup: 1,23 cm

• Vikt: 135 gram

Mobila och trådlösa anslutningar

• UMTS/HSDPA (850, 1900, 2100 MHz)

• GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• Wi-Fi (802.11b/g)

• Trådlös anslutning med Bluetooth 2.1 + EDR

Plats

• A-GPS

• Digital kompass 2

• Wi-Fi

• Mobila anslutningar

Ström och batteri 3

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Uppladdning via USB 2.0 som ansluts till dator eller strömadapter

• Samtalstid:

• upp till 12 timmar i 2G-nät

• upp till 5 timmar i 3G-nät

• Standby-tid: upp till 300 timmar

• Internetanvändning:

• upp till 5 timmar i 3G-nät

• upp till 9 timmar i Wi-Fi-nät

• Videouppspelning: upp till 10 timmar

• Ljuduppspelning: upp till 30 timmar

Systemkrav för Mac

• Mac med USB 2.0-port

• Mac OS X 10.5.8 eller senare

• iTunes 9.2 eller senare (hämtas gratis från www.itunes.com/se/download)

• iTunes Store-konto

• Internetanslutning

Systemkrav för Windows

• PC med USB 2.0-port

• Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller senare

• iTunes 9.2 eller senare (hämtas gratis från www.itunes.com/se/download)

• iTunes Store-konto

• Internetanslutning

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 till 35° C

• Temperatur vid förvaring: -20 till 45° C

• Relativ luftfuktighet: 5 till 95 %, icke-kondenserande

• Höjd över havet vid användning: högst 3 000 m

Kapacitet 4

• 8 GB flashenhet

Färg

• Svart

Skärm

• 3,5-tums (diagonalt) Multi-Touch-skärm med widescreenformat

• 480 x 320 bildpunkters upplösning med 163 ppi

• Fingeravtryckstålig och fettavvisande ytbehandling

• Stöd för visning av flera språk och teckensystem samtidigt

Ljuduppspelning

• Frekvensomfång: 20 till 20 000 Hz

• Ljudformat som stöds: AAC (8 till 320 Kbit/s), Skyddad AAC (från iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Maximal ljudvolym kan ställas in av användaren

Videouppspelning

• Videoformat som stöds: H.264-video, upp till 1,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Low-Complexity-version av H.264 Baseline Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov; H.264-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Baseline Profile upp till nivå 3.0 med AAC-LC-ljud upp till 160 kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov; MPEG-4-video, upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 bildpunkter, 30 bildrutor/sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov.

Språk

• Språkstöd för amerikansk och brittisk engelska, franska (Frankrike), tyska, traditionell kinesiska, förenklad kinesiska, nederländska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien), portugisiska (Portugal), danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska, ryska, polska, turkiska, ukrainska, ungerska, arabiska, thai, tjeckiska, grekiska, hebreiska, indonesiska, malajiska, rumänska, slovakiska, kroatiska, katalanska och vietnamesiska

• Stöd för tangentbord för amerikansk och brittisk engelska, franska (Frankrike, Kanada och Schweiz), tyska, traditionell kinesiska (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, wubihua), förenklad kinesiska (handskrift, pinyin, wubihua), nederländska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien och Portugal), danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska (romaji), japanska (kana), ryska, polska, turkiska, ukrainska, estniska, ungerska, isländska, litauiska, lettiska, flamländska, arabiska, thai, tjeckiska, grekiska, hebreiska, indonesiska, malajiska, rumänska, slovakiska, kroatiska, bulgariska, serbiska (kyrilliska/latin), katalanska och vietnamesiska

• Ordspråksstöd (med förutseende text och automatisk korrigering) för amerikansk och brittisk engelska, franska, tyska, traditionell kinesiska, förenklad kinesiska, nederländska, italienska, spanska, portugisiska (Brasilien), portugisiska (Portugal), danska, svenska, finska, norska, koreanska, japanska (romaji), japanska (kana), ryska, polska, turkiska, ukrainska, litauiska, ungerska, flamländska, arabiska, thai, tjeckiska, grekiska, hebreiska, indonesiska, malajiska, rumänska, slovakiska, kroatiska, katalanska och vietnamesiska

Stöd för e-postbilagor

• Dokumenttyper som stöds: .jpg, .tiff, .gif (bilder), .doc och .docx (Microsoft Word), .htm och .html (webbsidor), .key (Keynote), .numbers (Numbers), .pages (Pages), .pdf (förhandsvisning och Adobe Acrobat), .ppt och .pptx (Microsoft PowerPoint), .txt (text), .rtf (formaterad text), .vcf (kontaktinformation), .xls och .xlsx (Microsoft Excel)

Kamera, bilder och video

• 3 megapixlar

• Autofokus

• Tryck för att fokusera

• Videoinspelning, VGA upp till 30 bilder/s med ljud

• Geotaggning av bilder och video

Knappar och reglage

• Vila/aktivering

• Ljud på/ljud av

• Höjning/sänkning av volymen

• Hem

Anslutningar och in-/utmatning

• 30-stifts dockkontakt

• 3,5-mm stereohörlursuttag

• Inbyggd högtalare

• Mikrofon

• SIM-kortsfack

Sensorer

• Accelerometer

• Avståndssensor

• Ljussensor

Hörlurar

• Apple Earphones med fjärrkontroll och mikrofon

• Volymreglage

• Frekvensomfång: 20 till 20 000 Hz

• Impedans: 32 ohm

Vad ingår?

• iPhone 3GS

• Apple Earphones med fjärrkontroll och mikrofon

• Dockkontakt-till-USB-kabel

• USB-strömadapter

• Dokumentation

Miljörapport

iPhone 3GS visar på Apples engagemang inom miljöarbetet. För att minska miljöpåverkan har den utformats med följande:

• PVC-fritt hölje

• PVC-fria hörlurar

• PVC-fri USB-kabel

• Bromfria kretskort

• Kvicksilverfri LCD-skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Huvuddelen av förpackningsmaterialet kommer från återvunna och förnyelsebara källor

• Strömadapterns strömförbrukning understiger globala strömsparstandarder

Tillbehör

Apple In-Ear-hörlurar med fjärrkontroll och mikrofon

De här hörlurarna ger så klart ljud att du kommer att höra detaljer som du förut har missat när du lyssnat på musik.

Apple Earphones med fjärrkontroll och mikrofon

De här hörlurarna har praktiska knappar för att justera volymen och styra musik- och videouppspelningen.

• Apple Universal Dock

• Apple dockkontakt-till-USB-kabel

• iPhone 3G Universal Dock-adapter, 3-pack

• Apple Component AV-kabel

• Apple komposit-AV-kabel

• AirPort Extreme-basstation

• Nike + iPod-sensor

• World Travel Adapter Kit

1. Mått och vikt kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

2. Kompassens tillförlitlighet kan påverkas av användningsförhållanden som t.ex. närliggande magnetfält.

3. Batteritiden beror på nätverkskonfiguration och många andra faktorer. De faktiska resultaten varierar. Uppladdningsbara batterier kan bara laddas upp ett begränsat antal gånger och måste till slut bytas ut på ett Apple-serviceställe. Se www.apple.com/se/batteries för mer information. Detaljerad information om prestandatesterna för iPhone gällande samtalstid, standbytid, Internetanvändning via 3G, Internetanvändning via Wi-Fi, videouppspelning och ljuduppspelning finns på www.apple.com/se/iphone/battery.html.

4. 1 GB = 1 miljard byte. Kapaciteten hos formaterade hårddiskar är lägre.