iPad Air - Teknisk info

Färg

• Rymdgrå

• Silver

Modeller

• Wi-Fi

• Wi-Fi + Cellular

Kapacitet1

• 16 GB

• 32 GB

• 64 GB

• 128 GB

Mått och vikt2

• Wi-Fi

• Höjd: 240 mm

• Bredd: 169,5 mm

• Djup: 7,5 mm

• Vikt: 469 g

• Wi-Fi + Cellular

• Höjd: 240 mm

• Bredd: 169,5 mm

• Djup: 7,5 mm

• Vikt: 478 g

Bildskärm

• Retina-skärm

• 9,7-tums (diagonalt) LED-bakbelyst Multi-Touch-skärm med IPS-teknik

• 2048 x 1536 pixlars upplösning med 264 pixlar per tum (ppi)

• Fingeravtryckstålig och fettavvisande ytbehandling

Chip

• A7-chip med 64-bitars arkitektur och M7-rörelsecoprocessor

Trådlöst och mobilnät

• Wi-Fi

• Wi-Fi (802.11a/b/g/n) med dubbla kanaler (2,4 GHz och 5 GHz) och MIMO

• Bluetooth 4.0-teknik

• Wi-Fi + Cellular

• Wi-Fi (802.11a/b/g/n) med dubbla kanaler (2,4 GHz och 5 GHz) och MIMO

• Bluetooth 4.0-teknik

• UMTS/HSPA/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz), GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz)

• CDMA EV-DO Rev. A och Rev. B (800, 1900 MHz)

• LTE (band 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26)3

• Endast data4

Kameror, bilder och videoinspelning

• FaceTime HD-kamera

• 1,2-megapixlars bilder

• 720p HD-video

• FaceTime-videosamtal via Wi-Fi eller mobilnät5

• Ansiktsigenkänning

• Belysningssensor på baksidan

• Tryck för att kontrollera exponeringen för video och bilder

• Geotaggning av bilder och video

• Videoinspelning

• HD-videoinspelning med 1080p

• Videostabilisering

• Ansiktsigenkänning

• Tryck för att fokusera medan du spelar in

• Belysningssensor på baksidan

• 3x videozoom

• iSight-kamera

• 5-megapixlars bilder

• Autofokus

• Ansiktsigenkänning

• Belysningssensor på baksidan

• Objektiv med fem element

• IR-filter av hybridtyp

• Bländare på ƒ/2,4

• Tryck för att fokusera i video eller bilder

• Tryck för att kontrollera exponeringen för video och bilder

• Geotaggning av bilder och video

• HDR-bilder

Externa knappar och anslutningar

• Utvändiga knappar och reglage

• Hemknapp

• Volym upp/ned

• Ljud av/ rotationslås

• På/av - Vila/väckning

• Anslutningar och in-/utgångar

• Dubbla mikrofoner

• 3,5 mm ministereouttag för hörlurar

• Lightning-kontakt

• Inbyggda högtalare

Ström och batteri6

• Wi-Fi

• Inbyggt 32,4 Wh uppladdningsbart litiumpolymerbatteri

• Upp till 10 timmars batteritid vid surf via Wi-Fi, videouppspelning eller musiklyssning

• Uppladdning via 10 W strömadapter eller USB-anslutning till dator

• Wi-Fi + Cellular

• Inbyggt 32,4 Wh uppladdningsbart litiumpolymerbatteri

• Upp till 10 timmars batteritid vid surf via Wi-Fi, videouppspelning eller musiklyssning

• Upp till 9 timmars batteritid vid surf i mobilnätverk

• Uppladdning via 10 W strömadapter eller USB-anslutning till dator

Anslutningar

• Wi-Fi

• 3,5 mm ministereouttag för hörlurar

• Inbyggda högtalare

• Dubbla mikrofoner

• Wi-Fi + Cellular

• 3,5 mm ministereouttag för hörlurar

• Inbyggda högtalare

• Dubbla mikrofoner

• Nano-SIM-kortplats

Kontakt

• Lightning

Sensorer

• Gyro med tre axlar

• Accelerometer

• Sensor för omgivningsljus

Operativsystem

iOS 9

Med en helt ny design och nya funktioner är iOS 9 världens mest avancerade mobila OS. I dess mest avancerade form. Läs mer om iOS 9

iOS 9 innehåller:

• AirDrop

• AirPlay

• AirPrint

• Kontrollcenter

• Notiscenter

• Spotlight-sökning

• Apple Music

• Familjedelning

• iCloud Drive

• Multitasking

• QuickType-tangentbord

Inbyggda appar

• Kamera

• Bilder

• Meddelanden

• FaceTime

• Mail

• Musik

• Safari

• Kartor

• Siri

• Kalender

• iTunes Store

• App Store

• Anteckningar

• Kontakter

• iBooks

• Game Center

• Påminnelser

• Klocka

• Videor

• Photo Booth

• Podcaster

• Hitta iPhone

• Hitta vänner

• iCloud Drive

Kostnadsfria appar från Apple7

• Pages

• Numbers

• Keynote

• iMovie

• GarageBand

• iTunes U

• Apple Store

• Fjärrkontroll

Platsfunktioner

• Wi-Fi

• Wi-Fi

• Digital kompass

• Wi-Fi + Cellular

• Wi-Fi

• Digital kompass

• Assisted GPS och GLONASS

• Mobilnät

Videosamtal5

• Wi-Fi

• FaceTime

• iPad Air till valfri FaceTime-kompatibel enhet via Wi-Fi

• Wi-Fi + Cellular

• FaceTime

• iPad Air till valfri FaceTime-kompatibel enhet via Wi-Fi eller mobilnät

Röstsamtal5

• Wi-Fi

• FaceTime

• iPad Air till valfri FaceTime-kompatibel enhet via Wi-Fi

• Wi-Fi + Cellular

• FaceTime

• iPad Air till valfri FaceTime-kompatibel enhet via Wi-Fi eller mobilnät

Ljuduppspelning

• Frekvensomfång: 20 Hz till 20 000 Hz

• Ljudformat som stöds: AAC (8 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), HE‑AAC, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

TV och video

• Skärmdubblering och videoutsignal via AirPlay till Apple TV (andra och tredje generationen)

• Skärmdubblering och videoutsignal: upp till 1080p med Lightning-till-digital-AV-adapter och Lightning-till-VGA-adapter (adaptrar säljs separat)

• Videoformat som stöds: H.264-video upp till 1080p, 60 bilder/s, High Profile nivå 4.2 med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov; MPEG-4-video upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 pixlar, 30 bilder/s, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov; Motion JPEG (M-JPEG) upp till 35 Mbit/s, 1280 x 720 pixlar, 30 bilder/s, ljud i ulaw, PCM-stereoljud i filformatet .avi

E‑postbilagor som stöds

• Visningsbara dokumenttyper

• .jpg, .tiff, .gif (bilder), .doc och .docx (Microsoft Word), .htm och .html (webbsidor), .key (Keynote), .numbers (Numbers), .pages (Pages), .pdf (Förhandsvisning och Adobe Acrobat), .ppt och .pptx (Microsoft PowerPoint), .txt (text), .rtf (formaterad text), .vcf (kontaktinformation), .xls och .xlsx (Microsoft Excel), .zip, .ics

Språk

• Språkstöd

• Engelska (USA), engelska (Storbritannien), förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, franska, tyska, italienska, japanska, koreanska, spanska, arabiska, katalanska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, finska, grekiska, hebreiska, ungerska, indonesiska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, svenska, thailändska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

• Tangentbordsstöd

• Engelska (USA), engelska (Kanada), engelska (Storbritannien), engelska (Australien), kinesiska - förenklad (handskrift, pinyin, streck), kinesiska - traditionell (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, streck), franska, franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska (Tyskland), tyska (Schweiz), italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, bulgariska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, emoji, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, isländska, indonesiska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, serbiska (kyrilliska/latin), slovakiska, svenska, tamil, thailändska, tibetanska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

• Ordboksstöd (med förutseende text och automatisk korrigering)

• Engelska (USA), engelska (Kanada), engelska (Storbritannien), engelska (Australien), förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, franska, franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska, italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, indonesiska, lettiska, litauiska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, svenska, tamil, thailändska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

• Siri-språk

• Engelska (USA, Storbritannien, Kanada, Australien), spanska (USA, Mexiko, Spanien), franska (Frankrike, Kanada, Schweiz), tyska (Tyskland, Schweiz), italienska (Italien, Schweiz), japanska, koreanska, mandarin (Kina – fastlandet, Taiwan), kantonesiska (Hongkong)

Hjälpmedel

• Skärmläsaren VoiceOver

• Guidad åtkomst

• Reglagestyrning

• Stöd för uppspelning av dold textning

• AssistiveTouch

• Zoomförstoring i helskärmsläge

• Större text

• Text i fetstil

• Öka kontrast

• Minska rörelse

• Av-/På-etiketter

• Invertera färger

• Volymreglage till vänster/höger

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 °C till 35 °C

• Förvaringstemperatur: -20 °C till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5 % till 95 % (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: testad upp till 3 000 m

Systemkrav

• Apple-ID (krävs för vissa funktioner)

• Internetanslutning8

Synkning med iTunes på en Mac eller PC kräver:

• Mac: OS X 10.6.8 eller senare

• PC: Windows 8, Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller senare

• iTunes (kan hämtas gratis från www.apple.com/se/itunes/download)

Detta ingår

• iPad Air

• Lightning-till-USB-kabel

• USB-strömadapter

1. 1 GB = 1 miljard byte. Formaterad kapacitet är lägre.

2. Mått och vikt kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. Surfabonnemang krävs. Kontakta din mobiloperatör om du vill veta mer. Hastigheten påverkas av lokala förhållanden.

4. Mobildatatjänst är endast tillgängligt på modeller med Wi-Fi + Cellular. Den modell du köper är konfigurerad för att användas med en särskild teknik för mobila nätverk. Mobildataabonnemang krävs.

5. För FaceTime-samtal krävs att både den som ringer och den som svarar har en FaceTime-kompatibel enhet och Wi-Fi-anslutning. Möjligheten att använda tjänsten via mobilnät varierar med mobiloperatörens villkor. Dataavgifter kan tillkomma.

6. Testerna genomfördes av Apple i oktober 2013 med iPad Air-enheter samt mjukvara som ännu inte var i produktion. Testerna bestod av att utföra följande aktiviteter tills batteriet var fullständigt urladdat: videouppspelning, ljuduppspelning och surf i Wi-Fi- eller mobilnätverk. Videomaterialet bestod av en 2 timmar och 23 minuter lång film inköpt från iTunes Store som upprepades. Ljudmaterialet innehöll 358 unika ljudspår som köpts från iTunes Store. Tester av internet via Wi-Fi och mobilnätverk utfördes med dedikerade webb- och e-postservrar, surf på 20 populära webbsidor och e-posthämtning en gång per timme. Alla inställningar var de förvalda utom följande: Wi-Fi var associerat med ett nätverk (förutom för surf i mobilnätverk), Wi-Fi-funktionerna Fråga vid nätverksanslutning och Automatisk ljusstyrka var avaktiverade, ljusstyrkan var inställd på 50 % och WPA2-kryptering var aktiverat. Batteritiden beror på enhetens inställningar, användning och många andra faktorer. Batteritesterna utförs med specifika iPad-enheter. De faktiska resultaten kan variera.

7. iMovie, Pages, Numbers och Keynote kan laddas ner gratis från App Store till berättigande iOS 9-kompatibla enheter som aktiverats på eller efter den 1 september 2013. GarageBand kan laddas ner gratis från App Store till berättigande iOS 9-kompatibla enheter som aktiverats på eller efter den 1 september 2014. Information om iOS 9-kompatibla enheter finns på www.apple.com/se/ios/whats-new. Ett Apple-ID krävs för nerladdning av appar.

8. Bredband rekommenderas, avgifter kan tillkomma.