iPhone 5c - Teknisk information

Färg

• Vit

• Rosa

• Gul

• Blå

• Grön

Kapacitet1

• 16 GB

• 32 GB

Mått och vikt2

• Höjd: 124,4 mm

• Bredd: 59,2 mm

• Djup: 8,97 mm

• Vikt: 132 gram

Chip

• A6-chip

Trådlöst och mobilnät

• Modell A1532 (GSM)*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (band 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25)

• Modell A1532 (CDMA)*: CDMA EV-DO Rev. A och Rev. B (800, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (band 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 19, 20, 25)

• Modell A1456*: CDMA EV-DO Rev. A och Rev. B (800, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (band 1, 2, 3, 4, 5, 8, 13, 17, 18, 19, 20, 25, 26)

• Modell A1507*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (band 1, 2, 3, 5, 7, 8, 20)

• Modell A1529*: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); FDD-LTE (band 1, 2, 3, 5, 7, 8, 20); TD-LTE (band 38, 39, 40)

• 802.11a/b/g/n Wi-Fi (802.11n på 2,4 GHz och 5 GHz)

• Trådlöst med Bluetooth 4.0

Plats

• Assisted GPS och GLONASS

• Digital kompass

• Wi-Fi

• Mobilnät

Bildskärm

• Retina-skärm

• 4-tums (diagonalt) widescreenskärm med Multi-Touch

• 1136 x 640 pixlars upplösning med 326 ppi

• Kontrast (normalt): 800:1

• Maximal ljusstyrka (normalt): 500 cd/m2

• Fingeravtryckstålig och fettavvisande ytbehandling på framsidan

• Stöd för visning av flera språk och teckensystem samtidigt

iSight-kamera

• 8 megapixlar

• Bländare på ƒ/2,4

• LED-blixt

• Sensor för omgivningsljus på baksidan

• Objektiv med fem element

• IR-filter av hybridtyp

• Autofokus

• Tryck för att fokusera

• Ansiktsigenkänning

• Panorama

• Geotaggning av bilder

Videoinspelning

• HD-videoinspelning i 1080p

• 30 bilder per sekund

• LED-ljus

• Videostabilisering

• Ta stillbilder medan du filmar

• Ansiktsigenkänning

• 3x zoom

• Geotaggning av video

FaceTime-kamera

• Bilder med 1,2 MP (1280 x 960)

• HD-videoinspelning i 720p

• Sensor för omgivningsljus på baksidan

Videosamtal3

• FaceTime

• iPhone 5c till valfri FaceTime-kompatibel enhet via Wi-Fi eller mobilnät

• Starta videosamtal via LTE, DC-HSDPA, HSPA+, 3G och 2G

• Samtal i HVGA-upplösning (480 x 368) via Wi-Fi

Röstsamtal3

• FaceTime

• iPhone 5c till valfri FaceTime-kompatibel enhet via Wi-Fi eller mobilnät

Ljuduppspelning

• Ljudformat som stöds: AAC (8 till 320 Kbit/s), skyddad AAC (från iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 till 320 Kbit/s), MP3 VBR, Audible (formaten 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX och AAX+), Apple Lossless, AIFF och WAV

• Inställningsbar maximal volymgräns

TV och video

• Skärmdubblering och videoutsignal via AirPlay till Apple TV (2:a och 3:e generationen)

• Skärmdubblering och videoutsignal: upp till 1080p med Lightning-till-digital-AV-adapter och Lightning-till-VGA-adapter (adaptrar säljs separat)

• Videoformat som stöds: H.264-video upp till 1080p, 30 bilder per sekund, High Profile nivå 4.1 med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov. MPEG-4-video upp till 2,5 Mbit/s, 640 x 480 pixlar, 30 bilder per sekund, Simple Profile med AAC-LC-ljud upp till 160 Kbit/s per kanal, 48 kHz, stereoljud i filformaten .m4v, .mp4 och .mov. Motion JPEG (M-JPEG) upp till 35 Mbit/s, 1280 x 720 pixlar, 30 bilder per sekund, ljud i ulaw, PCM-stereoljud i filformatet .avi

Externa knappar och anslutningar

• På/av - Vila/väckning

• Ringsignal/ljud av

• Volym upp/ned

• Hemknapp

• 3,5-mm hörlursuttag i stereo

• Mikrofon

• Lightning-kontakt

• Inbyggd högtalare

Ström och batteri4

• Inbyggt uppladdningsbart litiumjonbatteri

• Laddas via USB-anslutning till dator eller strömadapter

• Samtalstid: upp till 10 timmar med 3G

• Standbytid: upp till 250 timmar

• Internetanvändning: upp till 8 timmar med 3G, upp till 10 timmar med Wi-Fi

• Videouppspelning: upp till 10 timmar

• Ljuduppspelning: upp till 40 timmar

Sensorer

• Gyro med tre axlar

• Accelerometer

• Avståndssensor

• Sensor för omgivningsljus

Inbyggda appar

• Kartor

• Meddelanden

• Passbook

• Kamera

• Påminnelser

• Anteckningar

• Telefon

• Videor

• Väder

• FaceTime

• iTunes Store

• Aktier

• Musik

• Game Center

• Kalkylator

• Safari

• Kalender

• Röstmemon

• App Store

• Kontakter

• Mail

• Tidningskiosk

Kostnadsfria appar från Apple5

• iPhoto

• iMovie

• Keynote

• Pages

• Numbers

• iBooks

• iTunes U

• iTunes Festival

• Podcaster

• Hitta min iPhone

• Remote

• Hitta mina vänner

Hörlurar

• Apple EarPods med fjärrkontroll och mikrofon

• Fodral

SIM-kort

• Nano-SIM

• iPhone 5c är inte kompatibel med befintliga mikro-SIM-kort.

Kontakt

• Lightning

E-postbilagor som stöds

• Visningsbara dokumenttyper

• .jpg, .tiff, .gif (bilder), .doc och .docx (Microsoft Word), .htm och .html (webbsidor), .key (Keynote), .numbers (Numbers), .pages (Pages), .pdf (Förhandsvisning och Adobe Acrobat), .ppt och .pptx (Microsoft PowerPoint), .txt (text), .rtf (formaterad text), .vcf (kontaktinformation), .xls och .xlsx (Microsoft Excel), .zip, .ics

Systemkrav

• Apple-ID (krävs för vissa funktioner)

• Internetanslutning6

• Synkning med iTunes på en Mac eller PC kräver:

• Mac: OS X 10.6.8 eller senare

• PC: Windows 8, Windows 7, Windows Vista eller Windows XP Home eller Professional med Service Pack 3 eller senare

• iTunes 11.1 eller senare (hämtas gratis från www.itunes.com/se/download)

Omgivning

• Temperatur vid användning: 0 till 35 °C

• Temperatur vid förvaring: -20 till 45 °C

• Relativ luftfuktighet: 5% till 95% (icke-kondenserande)

• Höjd över havet vid användning: Testad för upp till 3 000 m

Språk

• Språkstöd

• Engelska (USA), engelska (Storbritannien), arabiska, danska, finska, franska, grekiska, hebreiska, indonesiska, italienska, japanska, katalanska, kinesiska (förenklad), kinesiska (traditionell), koreanska, kroatiska, malajiska, nederländska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, spanska, svenska, thai, tjeckiska, turkiska, tyska, ukrainska, ungerska, vietnamesiska

• Tangentbordsstöd

• Engelska (USA), engelska (Kanada), engelska (Storbritannien), engelska (Australien), kinesiska - förenklad (handskrift, pinyin, streck), kinesiska - traditionell (handskrift, pinyin, zhuyin, cangjie, streck), franska (Frankrike), franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska (Tyskland), tyska (Schweiz), italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, bulgariska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, emoji, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, isländska, indonesiska, lettiska, litauiska, makedonska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, serbiska (kyrilliska/latin), slovakiska, svenska, tamil, thailändska, tibetanska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

• Ordboksstöd (med förutseende text och automatisk korrigering)

• Engelska (USA), engelska (Kanada), engelska (Storbritannien), engelska (Australien), förenklad kinesiska, traditionell kinesiska, franska (Frankrike), franska (Kanada), franska (Schweiz), tyska, italienska, japanska (romaji, kana), koreanska, spanska, arabiska, katalanska, cherokesiska, kroatiska, tjeckiska, danska, nederländska, estniska, finska, flamländska, grekiska, hawaiiska, hebreiska, hindi, ungerska, indonesiska, lettiska, litauiska, malajiska, norska, polska, portugisiska, portugisiska (Brasilien), rumänska, ryska, slovakiska, svenska, tamil, thailändska, turkiska, ukrainska, vietnamesiska

• Siri-språk

• Engelska (USA, Storbritannien, Kanada, Australien), spanska (USA, Mexiko, Spanien), franska (Frankrike, Kanada, Schweiz), tyska (Tyskland, Schweiz), italienska (Italien, Schweiz), japanska, koreanska, mandarin (Kina – fastlandet, Taiwan), kantonesiska (Hongkong)

Detta ingår

• iPhone 5c med iOS 7

• Apple EarPods med fjärrkontroll och mikrofon

• Lightning-till-USB-kabel

• USB-strömadapter

• Dokumentation

iPhone och miljön

På Apple väger vi in produkternas hela livscykel när vi beräknar vår miljöpåverkan. Läs mer

iPhone 5c är en del av Apples pågående arbete för en bättre miljö. För att minska effekterna på miljön har den utformats enligt följande principer:

• Kvicksilverfri LED-bakbelyst skärm

• Arsenikfritt glas i skärmen

• Fri från bromerade flamskyddsmedel

• PVC-fri

• Nätadapterns strömförbrukning understiger globala strömsparstandarder

Apple och miljön

Läs mer om Apples insatser för att minska miljöpåverkan från våra produkter och processer. Apples miljörapporter för produkter beskriver produkternas miljöegenskaper.

Återvinning

Apple har en helhetssyn på materialhantering och minskning av avfall. Läs mer om hur du återvinner din iPhone.

*Se http://support.apple.com/kb/HT3939?viewlocale=sv_SE för information om hur du identifierar modellnumret på din iPhone. Mer information om LTE-stöd kan du få av operatören samt på www.apple.com/se/iphone/LTE.

1. 1 GB = 1 miljard byte. Formaterad kapacitet är lägre.

2. Mått och vikt kan variera beroende på konfiguration och tillverkningsprocess.

3. För FaceTime-samtal krävs att både den som ringer och den som svarar har en FaceTime-kompatibel enhet och Wi-Fi-anslutning. Möjligheten att använda tjänsten via mobilnät varierar med mobiloperatörens villkor. Dataavgifter kan tillkomma.

4. Batteritiden beror på nätverkskonfigurationen och många andra faktorer. De faktiska resultaten varierar. Batteriet har ett begränsat antal laddningscykler och kan så småningom behöva bytas ut av ett Apple-serviceställe. Batteritiden och antalet uppladdningar varierar beroende på användning och inställningar. Mer information finns på www.apple.com/se/batteries och www.apple.com/se/iphone/battery.html.

5. iPhoto, iMovie, Keynote, Pages och Numbers kan hämtas gratis från App Store för berättigade iOS 7-kompatibla enheter som har aktiverats på eller efter den 1 september 2013. Se www.apple.com/se/ios/whats-new/ för iOS 7-kompatibla enheter. För att ladda ner appar krävs ett Apple-ID.

6. Bredband rekommenderas, avgifter kan tillkomma.

Vissa funktioner är inte tillgängliga i alla länder och områden. Klicka här om du vill se hela listan.

Priser och tillgänglighet för appar och tjänster kan komma att ändras.