Om myndighets- och nödsituationsvarningar på Apple Watch

Läs om hur du slår på nödsituations-, myndighets- och säkerhetsvarningar på din Apple Watch.

Du kan ta emot nödsituations-, myndighets- och säkerhetsvarningar på din Apple Watch. Om en nödsituation uppstår kan du se följande:

• Varningar utfärdade av myndigheter i ditt land eller din region

• Varningar för omedelbar fara för säkerhet eller liv

• Varningar för extrema väderförhållanden

• AMBER Alert-varningar (America's Missing: Broadcast Emergency Response)*

• Säkerhetsvarningar*

*AMBER-varningar och säkerhetsvarningar är inte tillgängliga i alla länder eller regioner.

Slå på eller av Myndighetsvarningar

Som standard är myndighetsvarningar aktiverade för din enhet.1 När du får en myndighetsvarning hör du ett särskilt ljud som låter som ett larm. Om du vill slå på eller av dessa varningar följer du dessa steg:

1. Gå till Inställningar > Notiser på din iPhone.

2. Rulla ned till slutet av skärmen.

3. Under Myndighetsvarningar slår du på eller av en typ av varning.2 När du aktiverar en varning för din iPhone aktiveras den även för din Apple Watch.

1. Myndighetsvarningar stöds vid användning av ett SIM-kort från en operatör som stöds. Apple Watch kan ta emot dessa varningar om din iPhone kan ta emot dem och är i närheten, eller om din Apple Watch är ansluten till ett wifi-nätverk. Apple Watch Series 3 (GPS + Cellular) eller senare kan ta emot dessa varningar utan att din iPhone är i närheten om du har ett mobildataabonnemang med en operatör som stöds. Kontakta din operatör för mer information.

2. I vissa länder och regioner kan du inte stänga av Myndighetsvarningar.

Välja att ta emot nödsituationstestvarningar på din Apple Watch i USA

Du kan aktivera nödsituationstestvarningar som även visas på din Apple Watch om din iPhone är ansluten till en operatör i USA, med ett amerikanskt SIM-kort eller med roaming i USA. Din Apple Watch med mobildata kan också ta emot de här varningarna när du inte är i närheten av din iPhone.

Detta är inaktiverat som standard. När du får den här typen av varning hör du en ljudsignal som påminner om ett larm och det står i varningen att det är ett test.

Myndighetstestvarningar är tillgängliga med operatörer i USA, inklusive Puerto Rico. Din lokala myndighet ansvarar för testvarningarnas innehåll och frekvens. Du kan inaktivera den här funktionen när som helst med följande steg. Kontakta din operatör för mer information.

Så här aktiverar du Testvarningar på din Apple Watch

1. Se till att din iPhone har den senaste versionen av iOS. För de här stegen behöver du iOS 15.6 eller senare.

2. Gå till Inställningar > Notiser på din iPhone.

3. Aktivera Testvarningar. Det aktiverar även Testvarningar för din Apple Watch.

Aktivera Testvarningar för en Apple Watch som du har ställt in åt en familjemedlem

Om du ställer in en Apple Watch åt en familjemedlem med hjälp av Familjeinställning kan du använda din iPhone för att aktivera Testvarningar på deras klocka:

1. Se till att din Apple Watch har den senaste versionen av watchOS. För de här stegen behöver du watchOS 8.4 eller senare.

2. Hämta profilen Testvarning på den iPhone som du använde för att ställa in Apple Watch:

3. Tryck på Tillåt. Om du blir tillfrågad att välja enhet som du vill installera profilen på ska du välja Apple Watch.

4. Öppna appen Inställningar och tryck på Profil hämtad.

5. Tryck på Installera. Följ anvisningarna på skärmen för att slutföra installationen.

6. När profilen är installerad på Apple Watch går du till Inställningar > Meddelanden.

7. Aktivera Testvarningar.

Inaktivera Testvarningar med följande alternativ:

• Gå till Inställningar > Meddelanden och stäng av Testvarningar.

• Gå till Inställningar > Allmänt >Enhetshantering och ta bort profilen.