Aktivera syntolkning på din iPhone eller iPad

På iPhone eller iPad kan du aktivera syntolkning för att få en beskrivning av scener i videor.

Använda syntolkning i Inställningar

1. Gå till Inställningar > Hjälpmedel.

2. Tryck på Syntolkning.

3. Aktivera Syntolkning.

Knappen Syntolkning i Inställningar på iPhone

Aktivera syntolkning i Apple TV-appen

1. Öppna Apple TV-appen.

2. Tryck på skärmen för att visa uppspelningsinställningar medan du tittar på en video.

3. Välj syntolkningsspåret som du vill använda.

Ta reda på om en film eller ett tv-program har syntolkning.

Om du inte ser någon syntolkning

• Det finns inte syntolkningsspår i alla videor. Kontrollera i dokumentationen till respektive video om de här funktionerna ingår.

• Det finns en del webbplatser och appar från tredje part som erbjuder anpassningsbara ljudkontroller för videor. Om du inte ser ljudkontroller när du visar en video från en webbplats kontrollerar du dokumentationen eller kontaktar webbplatsens ägare eller programmets utvecklare för mer information.

• Ta reda på om en film eller ett tv-program har syntolkat innehåll.

Om du har inaktiverat syntolkning men fortfarande hör menybeskrivningar kan VoiceOver vara aktiverat. Ta reda på hur du stänger av VoiceOver.

Se hur du aktiverar syntolkning på andra slags enheter:

Apple TV-appen är inte tillgänglig i alla länder och regioner. Ta reda på var Apple TV-appen är tillgänglig.