Lämna Delat iCloud-bildbibliotek

Om du har skapat ett Delat iCloud-bildbibliotek läser du om hur du tar bort en deltagare eller tar bort ditt delade bibliotek. Om du är en deltagare läser du om hur du lämnar ett delat bibliotek.

Lämna ett delat bibliotek

Om du är deltagare kan du när som helst lämna ett delat bibliotek. Se bara till att du är inloggad på iCloud med iCloud-bilder aktiverat tills processen är klar.

På din iPhone eller iPad

1. Gå till Inställningar > Bilder och tryck sedan på Delat bibliotek.

2. Välj Lämna delat bibliotek.

Lämna delat bibliotek finns längst ner på skärmen.
  3. Välj att kopiera allt från det delade biblioteket till ditt personliga bibliotek, eller endast det innehåll som du har bidragit med.

Mac

1. Välj Bilder i appen Bilder > Inställningar.

2. Välj fliken Delat bibliotek.

Lämna delat bibliotek finns längst ner i menyn.
  3. Klicka på Lämna delat bibliotek.

Ta bort en deltagare

Om du skapade biblioteket kan du ta bort deltagare från det delade biblioteket när som helst.

På din iPhone eller iPad

1. Gå till Inställningar > Bilder och tryck sedan på Delat bibliotek.

2. Välj en deltagare och välj sedan Ta bort från det delade biblioteket.

Ta bort från det delade biblioteket finns under Skicka inbjudan igen.
  3. Deltagaren får ett meddelande om att hen har tagits bort från det delade biblioteket.

• Om deltagaren har varit med i det delade biblioteket i mer än sju dagar kopieras alla delade tillgångarna automatiskt till hens personliga bibliotek.

• Om hen har varit med i det delade biblioteket i mindre än sju dagar kopieras endast de bilder och videor som hen har bidragit med till hens personliga bibliotek.

På din Mac

1. Välj Bilder i appen Bilder > Inställningar.

2. Välj fliken Delat bibliotek.

3. Klicka på knappen MerIngen bildtext för denna bild bredvid en deltagares namn och välj sedan Ta bort.

Ta bort finns under Visa kontaktkort.
  4. Deltagaren får ett meddelande om att hen har tagits bort från det delade biblioteket.

• Om deltagaren har varit med i det delade biblioteket i mer än sju dagar kopieras alla delade tillgångarna automatiskt till hens personliga bibliotek.

• Om hen har varit med i det delade biblioteket i mindre än sju dagar kopieras endast de bilder och videor som hen har bidragit med till hens personliga bibliotek.

Radera ditt delade bibliotek

Om du skapade biblioteket kan du radera ditt delade biblioteket när som helst.

På din iPhone eller iPad

1. Gå till Inställningar > Bilder och tryck sedan på Delat bibliotek.

2. Välj Radera delat bibliotek.

Radera delat bibliotek finns längst ner på skärmen.
  3. Välj Behåll alla eller Behåll bara det jag bidrog med och tryck sedan på Radera delat bibliotek för att bekräfta.

4. Alla deltagare får en notis.

• Om deltagaren har varit med i det delade biblioteket i mer än sju dagar kopieras alla delade tillgångarna automatiskt till hens personliga bibliotek.

• Om hen har varit med i det delade biblioteket i mindre än sju dagar kopieras endast de bilder och videor som hen har bidragit med till hens personliga bibliotek.

På din Mac

1. Välj Bilder i appen Bilder > Inställningar.

2. Välj fliken Delat bibliotek.

Radera delat bibliotek finns längst ner i menyn.
  3. Klicka på Radera delat bibliotek.

4. Välj Behåll alla eller Behåll bara det jag bidrog med och tryck sedan på Radera delat bibliotek för att bekräfta.

5. Alla deltagare får en notis.

• Om deltagaren har varit med i det delade biblioteket i mer än sju dagar kopieras alla delade tillgångarna automatiskt till hens personliga bibliotek.

• Om hen har varit med i det delade biblioteket i mindre än sju dagar kopieras endast de bilder och videor som hen har bidragit med till hens personliga bibliotek.