Så här lägger du till och hittar favoriter i Apple Music på din iPhone, iPad eller Android-enhet

Om du prenumererar på Apple Music kan du lägga till låtar, album, artister och spellistor som du gillar mest i dina favoriter. Hitta snabbt dina favoriter i Apple Music-appen. Och få notiser för dina favoritartister.

Vad händer när du lägger till musik i dina favoriter?

När du lägger till låtar, album, artister eller spellistor i dina favoriter:

• Låten läggs till i en spellista med favoritlåtar. Om Lägg till favoritlåtar är aktiverat i Inställningar > Musik, läggs låten också till i ditt bibliotek.

• Albumet läggs till i ditt bibliotek.

• Spellistan läggs till i ditt bibliotek. Om Lägg till spellistelåtar är aktiverat i Inställningar > Musik, läggs även låtarna i spellistan till i ditt bibliotek.

• Artisten läggs till i ditt bibliotek. Du kan få en notis när din favoritartist släpper ny musik.

• Du kan filtrera ditt bibliotek för att bara se dina favoriter.

• Du förbättrar dina musikrekommendationer på Hem.

Så här lägger du till låtar, album, artister eller spellistor i dina favoriter

Öppna Apple Music-appen. Följ sedan nedanstående steg.

Lägga till en låt i dina favoriter

När du spelar en låt trycker du på knappen Favorit  i Spelas nu.

iPhone som visar en låt som läggs till som favorit

Lägga till ett album eller en spellista i dina favoriter

På din iPhone eller iPad trycker du på knappen Mer . På en Android-enhet trycker du på knappen Merknappen Mer. Tryck sedan på Favorit.

En iPhone som visar det favoritalternativ som valts när ett album lades till i favoriter

Lägga till en artist i dina favoriter

På en artists sida trycker du på knappen Favorit .

iPhone som visar en artist som lagts till som favorit

Om du inte ser ett alternativ för att lägga till låtar, album, artister eller spellistor i dina favoriter

Hur du ser dina favoriter

Du kan sortera ditt bibliotek för att endast visa favoriter. Och se alla dina favoritlåtar i en spellista.

Se dina favoritlåtar i en spellista

1. Öppna appen Apple Music.

2. Tryck på fliken Bibliotek.

3. Tryck på Spellistor.

4. Tryck på favoritlåtar.

Sortera biblioteket för att se favoriter

1. Öppna appen Apple Music.

2. Tryck på fliken Bibliotek.

3. Tryck på Artister, Låtar, Album eller Spellistor.

4. Tryck på knappen Sortera , och sedan trycker du på Favoriter.

Få notiser när din favoritartist släpper ny musik

Följ stegen nedan för din enhet.

Så här aktiverar eller inaktiverar du av notiser för favoritartister på din iPhone eller iPad

1. Gå till Inställningar.

2. Tryck på Notiser.

3. Tryck på Musik.

4. Aktivera eller inaktivera Tillåt notiser.

5. Rulla ner och tryck på Notisinställningar för Musik.

6. Slå på eller av Ny musik.

Så här aktiverar eller inaktiverar du notiser för favoritartister på din Android-enhet

1. Öppna Apple Music-appen.

2. Tryck på Hem.

3. Längst upp på Hem trycker du på knappen Mer och sedan Konto.

4. Tryck på Hantera notiser.

5. Slå på eller av Ny musik.

Lägga till och hitta favoriter på din Mac

Läs om hur du lägger till låtar, album, artister och spellistor i dina favoriter i Apple Music-appen på din Mac

Tillgänglighet till Apple Music kan variera beroende på land eller region. Läs mer om vad som är tillgängligt i ditt land eller din region.

Information om produkter som inte tillverkas av Apple eller som finns på oberoende webbplatser som inte står under Apples kontroll eller testats av Apple anges endast i informationssyfte och är inte att betrakta som rekommendationer av eller stöd för produkterna. Apple tar inget ansvar för valet eller nyttjandet av webbplatser eller produkter från tredje part och inte heller för produkternas prestanda. Apple garanterar inte att informationen på webbplatser från tredje part är korrekt eller tillförlitlig. Kontakta leverantören för mer information.