Visa ditt kontosaldo och fullständiga transaktionshistorik i appen Plånbok

Anslut ditt konto till appen Plånbok för att visa ditt betal- eller kreditkortssaldo, hela transaktionshistoriken med mera.

Så här ansluter du ditt konto i appen Plånbok

1. Öppna appen Plånbok på din iPhone.

2. Tryck på kortet som du vill ansluta.

3. Tryck på Mer-knappenIngen bildtext för denna bild och tryck sedan på Kortdetaljer.

4. Tryck på Hämta kontosaldo och aktivitet för att ansluta ditt konto till Plånbok. Du kan också trycka på Kom igång på framsidan av kortet för att ansluta kontot.

Ingen bildtext för denna bild’
  5. Följ stegen på skärmen för att godkänna alla villkor som är kopplade till att ansluta ditt konto och tryck på Fortsätt. Du omdirigeras till din kortutgivare där du blir ombedd att autentisera. Om du blir ombedd att välja ett konto ser du till att du väljer rätt konto som du vill ansluta. Du kan behöva ange din information via webben eller via din bankapp från tredje part.

6. När du har anslutit ditt konto ser du att du är ansluten.

Endast tillgängligt för berättigade kortutgivare.

I Storbritannien utfärdas kort som för närvarande är berättigade till denna funktion under följande varumärken: Bank of Scotland, Barclaycard, Barclays, First Direct, Halifax, HSBC, Lloyds, M&S Bank, Monzo Bank, NatWest Bank, Royal Bank of Scotland och Starling Bank.

I USA finns en liknande funktion tillgänglig för Discover Card-användare.

Så här visar du ditt kontosaldo

När du väl har anslutit ditt konto kan du se ditt aktuella kontosaldo och din transaktionshistorik, däribland köp som inte genomfördes med Apple Pay. Så här ser du ditt kontosaldo och din transaktionshistorik:

1. Öppna appen Plånbok på din iPhone.

2. Tryck på ditt anslutna kort.

3. Du ser automatiskt ditt saldo och din transaktionshistorik.

Väntande transaktioner visas kanske inte i appen Plånbok beroende på kortutfärdaren. Om dina saldon inte uppdateras kontrollerar du att Hämta data är aktiverat.

Så här stänger du av din kontoaktivitet

1. Från framsidan av kupongen trycker du på Mer-knappenIngen bildtext för denna bild och trycker sedan på Kortdetaljer

2. Gå till Anslutet konto och tryck sedan på Hantera.

3. Tryck på ditt kort under Konton. Växla Hämta data till Av och tryck på Radera kontoaktivitet.

Om du inte kan ansluta ditt konto i appen Plånbok

1. Kontrollera om det är avbrott i tjänsten eller anslutningsproblem.

2. Se till att du försöker ansluta ett betal- eller kreditkort från en berättigad kortutfärdare.

3. Se till att du har iOS 17.1 eller senare på din iPhone.

4. Se till att du har den senaste versionen av bankappen för ditt kort.

Så här kopplar du bort ditt konto från appen Plånbok

1. Gå till Inställningar på din iPhone.

2. Tryck på Plånbok och Apple Pay.

3. Gå till Ansluten till Plånbok, tryck på kortutfärdaren som du vill ta bort och tryck på Koppla från. Bekräfta sedan att du vill koppla från.