Läs om hur du skickar in din iPhone till Apple för service i Europa

Så här skickar du din iPhone till Apple för service.

Vill du se ett annat land eller en annan region?

När du har kontaktat Apple för service får du ett paket med allt som du behöver för att skicka in din produkt till Apple.

Innan du skickar in din iPhone

Följ dessa steg innan du skickar in din iPhone för reparation eller byte. Om den inte kan startas eller inte svarar slutför du så många steg som möjligt:

1. Säkerhetskopiera din iPhone.

2. Ta bort din iPhone från Apple‑ID-enhetslistan.

3. Rensa din iPhone och stäng av den.

4. Ta ut SIM-kortet från din iPhone om den har ett och förvara det på en säker plats. Har du ett eSIM i din iPhone kontaktar du operatören för den trådlösa tjänsten och ber dem stänga av tjänsten om det behövs.

Packa ner din iPhone

1. Placera din iPhone i påsen och lägg sedan påsen i den lilla lådan. Du kan även placera din iPhone i den lilla lådan och sedan stänga lådan. Lägg inte med stereoheadset, usb-kabel, strömadapter eller andra tillbehör. Om du lägger med andra artiklar i lådan har vi ingen möjlighet att skicka tillbaka dem till dig.

Ingen bildtext för denna bild
  2. Ta bort fraktetiketten från lådan om du inte redan har gjort det. Placera den lilla lådan i fraktlådan. Om det finns en påse lägger du den lilla lådan i påsen. Fäst sedan fraktetiketten på påsen och skicka den till Apple.

Ingen bildtext för denna bild
  3. Försegla lådan med tejp.* Om det finns ett batteriklistermärke på utsidan av lådan måste du se till att batteriklistermärket syns.

Ingen bildtext för denna bild

I Norge kan du, om din fraktlåda levererades med den nationella posten, returnera din produkt via ditt lokala nationella postkontor med hjälp av den medföljande förbetalda UPS-retursedeln.

*Apple ansvarar inte för eventuell skada vid frakt.

Skicka din iPhone till Apple

1. Om en fraktetikett för retur medföljer sätter du den utanpå lådan. Se till att fraktetiketten för retur täcker den gamla fraktetiketten helt eller att du tar bort den gamla fraktetiketten innan du sätter dit den nya (om tillämpligt).

2. Om en kommersiell faktura medföljer ska du sätta den utanpå lådan. Om du inte sätter den kommersiella fakturan utanpå lådan kanske paketet inte går att leverera. Kommersiella fakturor är endast nödvändiga i vissa europeiska länder.

3. Hitta namnet på fraktbudet på etiketten (eller på övrig plats i förpackningsmaterialet) och besök deras webbplats för att ordna en upphämtning eller hitta ett avlämningsställe. Kunder i Ryssland måste boka tid för upphämtning online.

4. Begär att få ett kvitto från budet.

5. Kontrollera status på din servicebegäran.

Läs om hur du använder din iPhone efter service.

© 2024 Apple Inc. Alla rättigheter förbehålls. Apple, Apples logotyp, iPhone och iTunes är varumärken som tillhör Apple Inc. och är registrerade i USA och i andra länder och regioner. AppleCare är ett servicemärke som tillhör Apple Inc. och är registrerat i USA och andra länder och regioner. Namn på andra produkter och företag som nämns häri kan vara varumärken som tillhör respektive företag.