Lägga till ditt synrecept i appen Hälsa

Du kan lägga till och spara ditt synrecept i appen Hälsa för att enkelt få tillgång till information om din syn eller korrigerande glasögon.

Lägga till ditt synrecept

Om du har en bild eller PDF-fil av ditt recept sparat på din iPhone kan du överföra den till appen Hälsa. Om du inte har en sparad kopia kan du också manuellt lägga till information om ditt synrecept.

Lägga till ditt synrecept från en bild

1. Öppna appen Hälsa på din iPhone eller iPad.

2. Om du använder din iPhone trycker du på Bläddra. Om du är på din iPad trycker du på sidofältetIngen bildtext för denna bild för att öppna sidofältet.

3. Tryck på Kroppsmått och sedan på Synrecept.

4. Tryck på Lägg till ett receptNo alt supplied for Image.

Ingen bildtext för denna bild
  5. Tryck på Utfärdandedatum för att ange startdatumet för ditt recept.

6. Tryck på Lägg till en bildNo alt supplied for Image.

Ingen bildtext för denna bild
  7. Tryck på Skanna ett dokumentNo alt supplied for Image om du har en fysisk kopia av ditt recept som du vill skanna. Tryck på Välj bildNo alt supplied for Image om ditt recept finns sparat i appen Bilder. Tryck på Lägg till från FilerNo alt supplied for Image om ditt recept finns sparat i appen Filer.

8. Skanna eller leta reda på ditt recept och tryck sedan på Lägg till.

9. Tryck på Bekräfta om du inte behöver ange dina receptdetaljer. Om receptdetaljer krävs i ditt land eller din region trycker på Redigera och trycker sedan på ett fält för att lägga till informationen.

10. Tryck på Lägg till i det övre högra hörnet.

Lägga till ditt synrecept manuellt

Synrecept kan variera, och inte alla länder eller regioner kommer att kräva samma fält eller mått. Om du manuellt lägger till ditt synrecept behöver du bara lägga till den information som är specifik för receptet i ditt land eller din region.

1. Öppna appen Hälsa på din iPhone eller iPad.

2. Om du använder din iPhone trycker du på Bläddra. Om du är på din iPad trycker du på sidofältetIngen bildtext för denna bild för att öppna sidofältet.

3. Tryck på Kroppsmått och sedan på Synrecept.

4. Tryck på Lägg till ett recept.

5. Tryck på ett fält eller tryck på Lägg till bredvid fältet för att redigera det.

Ingen bildtext för denna bild
  6. När du har lagt till dina receptuppgifter trycker du på Lägg till i det övre högra hörnet.